Needless to say | It's Summer Time ;-)

Πώς να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα κάτω από τα γένια σου

Πώς να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα κάτω από τα γένια σου

Τα γένια, το μουστάκι και το επιμελώς ατημέλητο αξύριστο πρόσωπο τις τελευταίες δεκαετίες ζούνε στιγμές μεγάλης δόξας - κάτι που το στηρίζουμε και εμείς εδώ στο Zizel.

Stars του Hollywood, τραγουδιστές αλλά και αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας το υιοθετούν και παίζουν με τα μήκη και τα σχέδια της τρίχας. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει περισσότερο στιλ σε έναν άντρα από τις τρίχες στο πρόσωπό του.

Συχνά, επικρατεί η λανθασμένη άποψη πως οι τρίχες θωρακίζουν την επιδερμίδα, ενώ ουσιαστικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η επιδερμίδα κάτω από την τρίχα χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα, ώστε να αποφύγεις σπασίματα, ερεθισμούς και σπυράκια.

Ειδικά τώρα, που κάνουμε παρατεταμένη χρήση μάσκας προστασίας, τόσο η τρίχα του προσώπου, όσο και η επιδερμίδα από κάτω πρέπει να είναι διαρκώς φροντισμένη ώστε να παραμένει υγιής.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να περιποιηθείς σωστά και εύκολα την επιδερμίδα σου κάτω από τα γένια σου:

Δημιούργησε μια ρουτίνα περιποίησης
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, σου μιλήσαμε για τη σημασία της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αυτή η φροντίδα δεν πρέπει να περιορίζεται στα σημεία που δεν έχεις τρίχα, αλλά να απλώνεται και στις τριχωτές περιοχές του προσώπου σου. Καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση θα διατηρήσουν καθαρές τις τρίχες και την επιδερμίδα από κάτω τους. Σαπούνισε καθημερινά τα μούσια σου, απολέπισε το πρόσωπό σου 1-2 φορές την εβδομάδα και μην ξεχνάς να φοράς ενυδατική κρέμα καθημερινά. Άπλωσε την ενυδατική σε όλο το πρόσωπο και με απαλό μασάζ φρόντισε να απορροφηθεί στα σημεία που έχεις τρίχα, ώστε να μην έχεις λευκά υπολείμματα. Η ενυδατική θα διατηρήσει απαλή την επιδερμίδα σου και θα μαλακώσει την τρίχα. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την αντηλιακή κρέμα προσώπου.

Βρες τους κατάλληλους συμμάχους
Τα γένια έχουν τις δικές τους ανάγκες και δεν πρέπει να το ξεχνάς.Εμπλούτισε τη φροντίδα τους με ειδικό σαμπουάν, λάδι ενυδάτωσης και φροντίδας, balm και το κλασικό after shave στην περίπτωση που ξυριστείς. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ενυδατώσουν την τρίχα και να διατηρήσουν απαλή και χωρίς ερεθισμούς την επιδερμίδα σου. Δύο πολύ συνηθισμένα προβλήματα, της απεριποίητης γενειάδας είναι η φαγούρα ή/και τα σπυράκια. Σε περίπτωση που τα έχεις θα πρέπει να επανεξετάσεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς και τη ρουτίνα περιποίησής σου. Βρες όλα τα προϊόντα για την περιποίηση σου εδώ.

Μην ξεχνάς το τριμάρισμα / ξύρισμα
Όποιο και αν είναι το μήκος που έχεις επιλέξει, δεν πρέπει να ξεχνάς την περιποίηση της τρίχας, το τριμάρισμα ή το ξύρισμα. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι της διαδικασίας, αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να χτενίσεις καλύτερα το μούσι ή το μουστάκι σου, να τού δώσεις ομοιόμορφο σχήμα και να το περιποιηθείς πιο σωστά, ταυτόχρονα βοηθάς την επιδερμίδα να αναπνέει. Τα αφρόντιστα γένια που θυμίζουν μάγο από παραμύθι δεν είναι τόσο cool όσο νομίζεις.

Extra tip: Οι τρίχες μπορεί να ερεθίσουν τα χείλη σου. Αφού τους δώσεις το σχήμα που πρέπει ώστε να μην ακουμπάνε τα χείλη σου, εφάρμοσε lip balm ώστε να έχεις πάντοτε απαλά χείλη.

Photo by Elle Hughes from Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout