Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη, διανύουμε τις πρώτες, υπέροχες, ημέρες του φθινοπώρου και τι πιο ωραίο και ανανεωτικό απ' το να πειραματιστούμε λιγάκι με το χρώμα των μαλλιών μας!

Μια μικρή ή μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση μας είναι αρκετή για να αλλάξει η ψυχολογία και η διάθεσή μας. Κάτι που ειδικά φέτος το έχουμε μεγάλη ανάγκη!

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, εύκολα, από το σπίτι σου, σε λιγότερο από μισή ώρα; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Mε μάσκα χρώματος!

Τι είναι η μάσκα με χρώμα:

Οι μάσκες με χρώμα είναι εντατικές θεραπείες μαλλιών που αλλάζουν, διορθώνουν ή διατηρούν το χρώμα των μαλλιών, ενώ παράλληλα επειδή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τονώνουν, ενυδατώνουν και θρέφουν την τρίχα.

Πρόκειται για έξυπνα προϊόντα, που έχουν διπλή δράση, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εύκολα και γρήγορα, να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και ταυτόχρονα να τούς χαρίσεις την απαραίτητη φροντίδα.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις μάσκες με χρώμα:

 1. Οι μάσκες με χρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ρίζες, στις άκρες και σε όλο το μήκος της τρίχας.
 2. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ό,τι τύπο μαλλιών και αν έχεις. Κοντά, μακριά, ίσια ή σγουρά.
 3. Μπορείς να επιλέξεις απόχρωση με βάση το υπάρχον χρώμα των μαλλιών σου ή μπορείς να δοκιμάσεις κάτι εντελώς καινούργιο, αφού οι μάσκες με χρώμα έχουν απεριόριστη ευελιξία. Η μάσκα με χρώμα δεν λειτουργεί όπως η ημιμόνιμη βαφή και έτσι το χρώμα είναι προσωρινό και δεν σε δεσμεύει μακροπρόθεσμα. Μπορείς ακόμη και να αναμείξεις χρώματα - αρκεί να ξέρεις τον τόνο που θες να πετύχεις. Για παράδειγμα, αν θες να δοκιμάσεις τις Bonding Color Masks, της Schwarzkopf Professional, σου προτείνουμε να τις αναμείξεις με το Care Bonding Color Mask που είναι η τέλεια βάση για παστέλ αποχρώσεις.
 4. Η διάρκεια που θα έχει το χρώμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το αρχικό σου χρώμα, την συχνότητα που λούζεις τα μαλλιά σου και την ποιότητα της τρίχας. Συνήθως σε 4-10 λουσίματα, ανάλογα την μάσκα, το χρώμα έχει φύγει, οπότε και να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα, μην αγχώνεσαι, δεν θα διαρκέσει για πολύ.
 5. Να θυμάσαι πως οι μάσκες με χρώμα βάφουν μόνο την επιφάνεια της τρίχας και ως εκ τούτου μπορεί κάποια απόχρωση να μην σου λειτουργήσει. Αν για παράδειγμα έχεις σκούρο χρώμα μαλλιών και θες να το ανοίξεις πολύ, έστω και προσωρινά, πρέπει πρώτα να δουλέψεις το εσωτερικό της τρίχας με βαφή και κατόπιν την επιφάνεια.
 6. Οι μάσκες με χρώμα εφαρμόζονται πολύ εύκολα! Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι γάντια μιας χρήσης και μια πετσέτα να ακουμπήσεις στους ώμους.
 7. Όλες οι μάσκες με χρώμα, στη συσκευασία τους, αναγράφουν την ακριβή ώρα που πρέπει να αφήσεις την μάσκα να δράσει. Συνήθως χρειάζονται από 5 έως 20 λεπτά.
 8. Αν αφήσεις την μάσκα περισσότερο χρόνο, το χρώμα θα βγει πιο έντονο. Αντίστοιχα, αν την αφήσεις λιγότερη ώρα, από την αναγραφόμενη, το αποτέλεσμα θα είναι πιο απαλό.
 9. Οι μάσκες με χρώμα δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά στην τρίχα σου! Αντίθετα επειδή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά θα θρέψουν σε βάθος και θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου χαρίζοντας τους λάμψη, απαλότητα και ενυδάτωση. Άλλωστε όπως υποδηλώνει και το όνομά τους είναι μάσκες! Κάθε μάσκα έχει τις δικές της ιδιότητες ώστε να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου.
 10. Οι μάσκες με χρώμα δεν θα λερώσουν το μπάνιο ή την πετσέτα σου. Μπορεί να αφήσουν λίγο χρώμα προσωρινά στους ώμους ή στα χέρια σου, για αυτό σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις γάντια και πετσέτα.

Πώς να εφαρμόσεις την μάσκα με χρώμα:

 1. Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι εντελώς στεγνά - χωρίς ίχνος υγρασίας.
 2. Πέρασε μια πετσέτα στους ώμους για να μην τρέξει χρώμα.
 3. Φόρεσε γάντια μιας χρήσης.
 4. Εφάρμοσε την μάσκα με χρώμα στα σημεία που θες ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.
 5. Ξέπλυνε καλά και συνέχισε την ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

Δες video που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την διαδικασία:

Οι μάσκες με χρώμα είναι ιδανικές αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς με τόνους και αποχρώσεις, που θα σε βοηθήσουν να εκφραστείς και μπορείς να τις βρεις εδώ.