Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Φριζάρισμα Μαλλιών και Αντιμετώπιση

Φριζάρισμα Μαλλιών και Αντιμετώπιση

Αν φριζάρουν τα μαλλιά σου σήκωσε το χέρι ψηλά! Το αιώνιο πρόβλημα, με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, που μάς χαλάει το στιλ και τη διάθεση. Παρότι μπορεί να είσαι επιμελής με την περιποίησή τους, τα μαλλιά φριζάρουν για μια σειρά από λόγους και σου προκαλούν εκνευρισμό.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίσεις, καθώς και τα κατάλληλα βήματα για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών και να έχεις άψογο χτένισμα κάθε φορά!

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά;

Πριν προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος πρέπει να κατανοήσουμε την πηγή του προβλήματος.

Καιρικές συνθήκες

Μια από τις βασικές αιτίες που φριζάρουν τα μαλλιά είναι η υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η τρίχα, όπως οι ρίζες των φυτών, τραβάει από το περιβάλλον την υγρασία ώστε να ενυδατωθεί. Αν λοιπόν, δεν έχεις προλάβει να «σφραγίσεις» τις ρίζες με τα κατάλληλα προϊόντα δημιουργείται το φριζάρισμα. Αντίστοιχα, αν είσαι για ώρα στους υδρατμούς του ντουζ, χωρίς να έχεις εφαρμόσει anti-frizz προϊόντα, θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Δεν ξέρεις τον τύπο μαλλιών σου

Κάθε τύπος τρίχας, έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας. Σε ό,τι αφορά το φριζάρισμα μαλλιών και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φριζαρίσματος. Αλλιώς φριζάρει το σγουρό μαλλί και αλλιώς το ίσιο. Επιπλέον, σε κάποιους ανθρώπους φριζάρουν μόνο οι άκρες, ενώ σε άλλους όλο το μαλλί. Γνωρίζοντας τον τύπο μαλλιών και φριζαρίσματος που έχεις, θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα την κατάσταση.

Χρησιμοποιείς καυτό νερό

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε όλο και πιο συχνά πως το καυτό νερό δεν κάνει καλό σε τίποτα. Ερεθίζει το δέρμα, μπορεί να τραυματίσει τα μάτια, αφυδατώνει την επιδερμίδα και προκαλεί φριζάρισμα στα μαλλιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς το καυτό νερό «στρεσάρει» τα μαλλιά και το τριχωτό, ενώ τους αφαιρεί την απαραίτητη λιπαρότητα με αποτέλεσμα να γίνονται επιρρεπή στην υγρασία.

Σκληρά ή λάθος προϊόντα

Από τη μία μπορεί να εφαρμόζεις προϊόντα με συστατικά που είναι σκληρά ή που δεν αντέχει ο τύπος τρίχας που έχεις με αποτέλεσμα να φριζάρουν. Από την άλλη, μπορεί να μην επιλέγεις τα κατάλληλα προϊόντα για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών. Όταν λέμε κατάλληλα, εννοούμε πως δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για όλους και θα πρέπει να δοκιμάσεις διαφορετικά, ως προς τη σύνθεση και τα συστατικά, ώστε να δεις με ποια έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Το παρακάνεις στη ρουτίνα περιποίησης

Από την κατάχρηση εργαλείων styling, στις πολλές μάσκες μαλλιών και το έντονο πλύσιμο, υπάρχουν μια σειρά από λόγους που μπορεί να ενισχύουν το φριζάρισμα να εμφανιστεί στα μαλλιά σου. Το λέμε συχνά, πως δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τα προϊόντα και τα εργαλεία styling καθώς οι τρίχες εξασθενούν και καταλήγουμε να τρέχουμε γύρω από το φριζάρισμα.

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά

Τι να κάνω για να μην φριζάρουν τα μαλλιά μου; Μία ερώτηση που ακούμε συχνά στο zizel. Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα.

Σωστή βάση με τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioner

Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς. Όλα αρχίζουν από τη στιγμή του λουσίματος! Επίλεξε το κατάλληλο anti-frizz σαμπουάν και conditioner, ώστε να καθαρίσεις σωστά τα μαλλιά σου, να τους προσφέρεις την απαραίτητη ενυδάτωση και τα έλαια που θα θωρακίσουν την τρίχα και δε θα αφήσουν την εξωτερική υγρασία να τρυπώσει στα μαλλιά. Απόφυγε προϊόντα με sulfates ή άλλα βαριά συστατικά και προτίμησε εκείνα με έλαια, βιταμίνες και σύγχρονες τεχνολογίες.

  1. Mon Platin Professional - Hy Loren Blonde Highlights Shampoo (500ml)
    Σαμπουάν ισορροπημένου pH, είναι το πρώτο στον κόσμο που περιέχει το ισχυρό..
    35,00 €
    Νέο
  2. Mon Platin Professional - Hy Loren Smoother Hair Shampoo (500ml)
    Σαμπουάν υψηλού pH για ισιωμένα μαλλιά..
    35,00 €
    Νέο
  3. Mon Platin Professional - Hy Loren Color Save Shampoo (500ml)
    Aλκαλικό σαμπουάν υψηλού pH που είναι το πρώτο στον κόσμο που περιέχει το ι..
    35,00 €
    Νέο
  4. Moroccanoil Frizz Control - Shampoo (250ml)
    Απαλό σαμπουάν που θρέφει τα μαλλιά για να κρατήσει το φριζάρισμα, τα ατίθα..
    Special Price 22,50 € Regular Price 25,00 €
    -10%
    Νέο
  5. Scandal Beauty Smooth Silk Nourishing Shampoo (1000ml)
    Σαμπουάν εντατικής θρέψης & πλούσιας ενυδάτωσης εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες ..
    24,50 €
    Νέο

 

Συνέχισε με ειδικά προϊόντα

Μάσκες, serum και ειδικές leave-in θεραπείες είναι η λύση στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φριζαρίσματος. Είμαστε πολύ τυχερές καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε anti-frizz προϊόντα που προσφέρουν ολιστική προσέγγιση του φαινομένου και προσφέρουν πλούσια φροντίδα στα μαλλιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις εκείνα που ταιριάζουν σε εσένα.

  1. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Thermo Builder Black Caviar Hair Restoration Treatment (200ml)
    Mοναδικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την επαναφορά & την αποκατάσταση τω..
    30,00 €
    Νέο
  2. Fanola Fantouch Get Curl (200ml)
    Kρέμα που έχει σχεδιαστεί για να δίνει στις μπούκλες σας τον ορισμό & την ε..
    Special Price 11,70 € Regular Price 13,00 €
    -10%
    Νέο
  3. Color Wow Pop & Lock High Gloss Finish (12ml)
    Εξομαλύνει το φριζάρισμα, σφραγίζει τις σχισμένες άκρες, ενυδατώνει, αποτρέ..
    10,50 €
    Νέο
  4. Aveda - Botanical Repair Bond-building Styling Creme (150ml)
    100% vegan κρέμα styling για ευέλικτο κράτημα - προστατεύει από το φριζάρισ..
    Special Price 34,80 € Regular Price 43,50 €
    -20%
    Νέο
  5. KMS Tamefrizz Smoothing Lotion (150ml)
    Lotion για στιγμιαίο χτένισμα & μείωση του φριζαρίσματος κατά το στέγνωμα μ..
    Special Price 26,13 € Regular Price 27,50 €
    -5%
    Νέο
  6. Color Wow Dream Coat For Curly Hair (75ml)
    Μπούκλες & σπαστά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα & με τέλεια κίνηση. ..
    13,00 €

 

Απαλό στέγνωμα και χτένισμα

Μην το παρακάνεις με την ένταση και το τρίψιμο κατά το στέγνωμα, με την πετσέτα, προτίμησε μια απαλή και καθαρή αντί για μία με σκληρή υφή. Αντιστοίχως, μην κάνεις απότομες κινήσεις όσο χτενίζεσαι, αλλά δείξε υπομονή και χτενίσου μεθοδικά, γιατί τα τραβήγματα θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ξέχνα για λίγο τα εργαλεία styling

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling μπορεί να είναι η αιτία που φριζάρουν τα μαλλιά σου. Αν μπορείς περιόρισε τη χρήση τους ή έστω τη διάρκεια χρήσης που κάνεις ώστε να περιορίσεις την πιθανότητα φριζαρίσματος. Προτίμησε να αφήσεις τα μαλλιά σου τυλιγμένα σε μια απορροφητική και απαλή πετσέτα και κατόπιν στέγνωσέ τα με πιστολάκι, αλλά σε χαμηλή ένταση.

Τα έλαια είναι φίλοι σου

Τα λάδια μαλλιών, εκτός από μία έξτρα δόση πλούσιας ενυδάτωσης, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος με τον πιο άμεσο τρόπο, καθώς φτάνουν βαθιά στο εσωτερικό της τρίχας, δεν τη βαραίνουν και επιπλέον προσφέρουν ενδυνάμωση σε βάθος. Έλαια, όπως το agran ή το avocado oil, θα σε σώσουν από το επίμονο φριζάρισμα. Αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο serum μαλλιών με βάση το έλαιο.

Κοιμήσου στα μεταξωτά!

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες προκαλούν φριζάρισμα, συνδυαστικά με την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Κάνε μία αναβάθμιση στις μαξιλαροθήκες σου, από βαμβακερές σε μεταξωτές ώστε να κοιμάσαι σαν βασίλισσα και να μειώσεις την πιθανότητα φριζαρίσματος.

Μήπως ήρθε η ώρα για επαγγελματική θεραπεία;

Αν βλέπεις πως το φριζάρισμα δεν υποχωρεί τότε ίσως να χρειάζεται να δοκιμάσεις μια επαγγελματική θεραπεία. Συζήτησε με τον κομμωτή σου, το ενδεχόμενο botox μαλλιών, που αναδομεί και κάνει λεία τα μαλλιά ή τη γνωστή σε όλες θεραπεία κερατίνης, που θεραπεύει την τρίχα και τη διατηρεί ολόισια.

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος

Υπάρχουν και διάφορες DIY θεραπείες που μπορείς να εφαρμόσεις για να απαλλαγείς από το φριζάρισμα. Διάβασε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα (και δοκιμασμένα) κόλπα της μαμάς που μπορείς να δοκιμάσεις σπίτι.

Μηλόξυδο

Πολλές ξεπλένουν τα μαλλιά τους με μηλόξυδο, το οποίο φημίζεται για τη λείανση που προσφέρει στα μαλλιά. Σε ένα καθαρό μπουκαλάκι αραιώνουμε 1/3 φλιτζανιού βιολογικό μηλόξυδο με 1 λίτρο νερό. Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να δράσει για 4-5 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

Αβοκάντο και γιαούρτι

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης μάσκας. Ανακατεύεις ένα ώριμο αβοκάντο, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 3-4 κουταλιές έλαιο καρύδας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή μάσκα. Απλώνεις καλά στο κεφάλι τη μάσκα και την αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά. Ιδανικά χρησιμοποίησε σκουφάκι για να μη λερώσεις το σύμπαν. Ο συνδυασμός των ενυδατικών ιδιοτήτων -του γιαουρτιού, καρύδας και αβοκάντο- θα εμποδίσει το φριζάρισμα και θα αφήσει τα μαλλιά σου πιο απαλά από ποτέ.

Μαγιονέζα

Σίγουρα το ξέρεις από τη μαμά σου. Η μαγιονέζα συνδυαστικά με ένα έλαιο της επιλογής σου (argan ή αμυγδαλέλαιο) είναι η πιο κλασική DIY μάσκα κατά του φριζαρίσματος. Απλώς ανακατεύεις 1-2 κουταλιές μαγιονέζα, με κάποιο ενυδατικό έλαιο και εφαρμόζεις για 15-20 λεπτά στα μαλλιά. Κατόπιν ξεπλένεις καλά με χλιαρό νεράκι.

Αυγό και ελαιόλαδο

Ανακάτεψε ένα αυγό, μαζί με όση ποσότητα ελαιολάδου χρειάζεται - εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σου- και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα άπλωσέ το στα μαλλιά. Αν έχεις υπομονή άφησέ το να δράσει για 30-40 λεπτά πριν λουστείς καλά καλά. Η πρωτεΐνη του αυγού, μαζί με τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά από το ελαιόλαδο θα σε απαλλάξουν από το φριζάρισμα.

Αλόη βέρα με αμυγδαλέλαιο

Ανακάτεψε σε ένα μικρό ποτήρι, gel από αλόη βέρα μαζί με 1/4 μιας κούπας αμυγδαλέλαιο και άπλωσε στα μαλλιά σου, στο τριχωτό και στις άκρες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα άφησέ το όλη νύχτα να κάτσει στα μαλλιά.

Προσοχή: Πάντα πριν εφαρμόσουμε κάποιο σπιτικό «γιατροσόφι» εφαρμόζουμε σε μικρή περιοχή των μαλλιών ή του δέρματος, ώστε σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης να μπορέσουμε το ελέγξουμε εύκολα.

Το ενοχλητικό φριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά, αρκεί να βρεις τι το προκαλεί και να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας. Μην ξεχνάς πως στο Zizel μπορείς να βρεις τα anti-frizz προϊόντα που θα χρειαστείς!

  1. Mon Platin Professional - Hy Loren Blonde Highlights Mask (500ml)
    Μάσκα για ξανθά ή με ανταύγειες μαλλιά, που περιέχει το ισχυρό πολυμερές – ..
    69,00 €
    Δωρεάν Αποστολή
    Νέο
  2. Mon Platin Professional - Hy Loren Blonde Highlights Shampoo (500ml)
    Σαμπουάν ισορροπημένου pH, είναι το πρώτο στον κόσμο που περιέχει το ισχυρό..
    35,00 €
    Νέο
  3. Mon Platin Professional - Hy Loren Smoother Hair Shampoo (500ml)
    Σαμπουάν υψηλού pH για ισιωμένα μαλλιά..
    35,00 €
    Νέο
  4. Mon Platin Professional - Hy Loren Color Save Shampoo (500ml)
    Aλκαλικό σαμπουάν υψηλού pH που είναι το πρώτο στον κόσμο που περιέχει το ι..
    35,00 €
    Νέο
  5. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Black Caviar Total Repair Mask For Straightened Hair (100ml)
    Mάσκα περιποίησης ειδικά σχεδιασμένη για χημικά ισιωμένα μαλλιά...
    18,00 €
    Νέο
  6. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Black Caviar Total Repair Mask For Straightened Hair (250ml)
    Mάσκα περιποίησης ειδικά σχεδιασμένη για χημικά ισιωμένα μαλλιά...
    35,00 €
    Νέο
  7. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Black Caviar & Silk Protein Hair Mask (250ml)
    Eντυπωσιακά αποτελεσματική, θεραπευτική & ενυδατική μάσκα μαλλιών που έχει ..
    35,00 €
    Νέο
  8. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Black Caviar & Silk Protein Hair Mask (100ml)
    Eντυπωσιακά αποτελεσματική, θεραπευτική & ενυδατική μάσκα μαλλιών που έχει ..
    18,00 €
    Νέο
  9. Mon Platin Professional - Natural Silk Therapy Thermo Builder Black Caviar Hair Restoration Treatment (200ml)
    Mοναδικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την επαναφορά & την αποκατάσταση τω..
    30,00 €
    Νέο
  10. Mon Platin Professional - Anti Break Super Mask (100ml)
    Kαινοτόμα, πολυτελή θεραπεία ολικής αναδόμησης στην ίνα της τρίχας...
    25,00 €
    Νέο
  11. Moroccanoil Frizz Control - Shampoo (250ml)
    Απαλό σαμπουάν που θρέφει τα μαλλιά για να κρατήσει το φριζάρισμα, τα ατίθα..
    Special Price 22,50 € Regular Price 25,00 €
    -10%
    Νέο

 

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout