Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Οι 5 καλύτεροι τρόποι να ενυδατώσεις το δέρμα σου

Οι 5 καλύτεροι τρόποι να ενυδατώσεις το δέρμα σου

Μήπως χρειάζεσαι ένα boost ενυδάτωσης; Το καθημερινό άγχος, οι αλλαγές στη θερμοκρασία, οι εποχικές αλλεργίες, δημιουργούν μια σύνθετη συνθήκη με αποτέλεσμα το δέρμα κάποιες φορές να μη παράγει τα απαραίτητα επίπεδα λιπαρότητας, να υποφέρει από ξηρότητα, κνησμό και ερεθισμούς.

Το ξηρό δέρμα προέρχεται από διάφορους ορμονικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και καθημερινές συνήθειες. Κάτι που σημαίνει πως μπορείς με την κατάλληλη beauty ρουτίνα και τα σωστά tips, να επαναφέρεις την υγρασία της επιδερμίδας στα κανονικά της επίπεδα.

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να παραμείνει λαμπερή, φρέσκια και ενυδατωμένη:

Koιμήσου καλά
Οκτώ ώρες νυχτερινού ύπνου είναι το ελάχιστο που προτείνεται στις ενήλικες γυναίκες προκειμένου να απολαμβάνουν τα πλήρη πλεονεκτήματά του. Όσο κοιμόμαστε, το δέρμα αναπλάθεται, δημιουργεί νέα κύτταρα και θεραπεύει όλα τα σημάδια από κούραση και αφυδάτωση. Για να ενισχύσεις τα αποτελέσματα από το νυχτερινό ύπνο μπορείς να δοκιμάσεις και μία overnight mask ενυδάτωσης.

Πιες λίγο νερό ακόμα
Το νερό είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να καλύψεις τα «κενά ενυδάτωσης» του δέρματος. Το νερό βοηθάει το δέρμα να αποβάλλει την επιπλέον λιπαρότητα που φράζει τους πόρους και προκαλεί σπασίματα. Αν έχεις ξηρό δέρμα είναι απαραίτητο να αυξήσεις το νερό που καταναλώνεις καθώς έτσι θα δώσεις υγρασία στα κύτταρα, θα μειώσεις το αίσθημα φαγούρας που μπορεί να αισθάνεσαι και θα επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου. Εδώ μπορείς να διαβάσεις πώς θα είσαι ενυδατωμένη διαρκώς.

Διατήρησε μια ισορροπημένη δίαιτα
Είμαστε ό,τι τρώμε και όπως ξέρεις υπάρχουν φαγητά που αφυδατώνουν τον οργανισμό και κατ' επέκταση το δέρμα μας, επομένως αν αποφύγεις συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών, όπως τηγανητά, junk food και αλκοόλ, θα δεις πως σύντομα θα επανέλθει η ισορροπία στην επιδερμίδα σου. Τάισε το σώμα και το δέρμα σου έξυπνα με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, από φρούτα και λαχανικά, ενώ μπορείς να ενισχύσεις τη διαδικασία με συμπληρώματα διατροφής ώστε να επανέλθουν η ενυδάτωση και η λάμψη στο πρόσωπό σου.

Κάνε τακτικά γυμναστική
Όλοι ξέρουμε πως η άσκηση είναι τέλεια για το σώμα και το πνεύμα, αλλά ήξερες ότι είναι πολύ σημαντική και για το δέρμα; Η τακτική άσκηση, βοηθάει τη ροή της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα κάτι που χαρίζει οξυγόνο στα κύτταρα και κάνει το δέρμα λαμπερό και αστραφτερό! Ταυτόχρονα, ο ιδρώτας βοηθάει το σώμα να αποβάλλει όλα εκείνα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο.

Προστάτεψε το δέρμα από τον καιρό
Το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα μπορεί είναι αποτέλεσμα λάθους ρουτίνας. Όταν αλλάζει ο καιρός, ανεβαίνει ή πέφτει η θερμοκρασία, πρέπει να επαναπροσαρμόζεις την καθημερινή φροντίδα και να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να δίνεις στο δέρμα σου αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Για παράδειγμα έκανες ανοιξιάτικο update στα βήματα ομορφιάς σου; Αν όχι, ίσως ήρθε η ώρα, προκειμένου να περιποιηθείς σωστά το δέρμα σου.

Συμβουλή: Πότε πρέπει να δεις δερματολόγο;
Παρότι το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι σημαντικό να ξέρεις πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Αν έχεις δοκιμάσει τα παραπάνω βήματα και παρατηρείς ξηρότητα ή ακόμα και ερεθισμό, τότε πρέπει να μιλήσεις με το δερματολόγο σου ώστε να βρεις τι μπορεί να φταίει.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout