Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Spring me! Ήρθε η ώρα να φέρεις τη ρουτίνα σου σε ανοιξιάτικο ρυθμό

Spring me! Ήρθε η ώρα να φέρεις τη ρουτίνα σου σε ανοιξιάτικο ρυθμό

Μας φαίνεται σχεδόν απίστευτο αλλά να που πέρασε ακόμα μια σεζόν εντός της παγκόσμιας πανδημίας! Ο χειμώνας, που μας αποχαιρέτησε, μάς βρήκε κλεισμένους στο σπίτι, με αρκετό κρύο, λίγο χιόνι που ομόρφυνε τη ζωή μας προσωρινά, αρκετή χαλάρωση και εσωστρέφεια.

Η άνοιξη είναι πλέον εδώ, το μυρίζεις στον αέρα και σύντομα θα αρχίσουν οι πρώτες βουτιές και, covid-19 επιτρέποντος, οι κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις! Η άνοιξη σηματοδοτεί την περίοδο που το σπίτι, τα ρούχα και η διάθεσή μας περνάνε σε πιο ανάλαφρη, δροσερή φάση. Όπως ακριβώς, όμως, ανανεώνεις το σπίτι, βγάζοντας τα χαλιά, τα ρούχα με πιο ελαφριές υφάνσεις, έτσι πρέπει να κάνεις και με τη ρουτίνα ομορφιάς σου!

Ο χειμώνας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία αλλά και την ξηρότητα που προκαλείται από το ζεστό αέρα του κλιματισμού/θέρμανσης, μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε «παχιές» στρώσεις από κρέμες και προϊόντα προκειμένου να προσφέρουμε ενυδάτωση και θρέψη, στα μαλλιά, στο πρόσωπο και στο σώμα μας.

Όμως, η άνοιξη είναι εδώ, και η ομορφιά πρέπει να αντιμετωπίζεται από άλλη οπτική γωνία. Όχι, πως θα παραλείψουμε την ενυδάτωση -μην το σκέφτεσαι καν- απλώς το δέρμα έχει ανάγκη από διαφορετικά προϊόντα και είμαστε εδώ για να στα πούμε όλα αναλυτικά:

Διώξε τη χειμωνιάτικη ρουτίνα
Το χειμώνα χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα για να δημιουργήσουμε στρώσεις ενυδάτωσης, όπως serum, κρέμες και μάσκες. Όμως, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της η υγρασία της εποχής, έχουμε περισσότερη εφίδρωση και ως εκ τούτου το δέρμα μας δεν έχει ανάγκη από παχιές κρέμες, αλλά από λεπτόρρευστα προϊόντα που το διατηρούν ενυδατωμένο χωρίς να το βαραίνουν. Mist, προϊόντα σε μορφή gel και κρέμες με πιο λεπτή υφή είναι η απάντηση ώστε να είσαι διαρκώς ενυδατωμένη αλλά όχι παραφορτωμένη. Επιπλέον, μην ξεχνάς να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να ενυδατώνεσαι και εκ των έσω. Μάλιστα, εδώ, μπορείς να βρεις τέλεια water bottles για να είσαι διαρκώς ενυδατωμένη και χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον με τα μιας χρήσης πλαστικά μπουκάλια.

Απολέπιση to the rescue!
Το χειμώνα είναι πιθανό να παρέλειπες την απολέπιση, όμως τώρα που θα βρίσκεσαι περισσότερο έξω θα χρειαστείς μια καλή απολέπιση από την κορυφή έως τα νύχια. Scrub μαλλιών, προσώπου, σώματος και χειλιών είναι αυτό που χρειάζεσαι για να διώξεις το χειμώνα από το σώμα σου. Η απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθάει το δέρμα και τα μαλλιά, να απορροφούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων, να ενυδατώνονται καλύτερα, ενώ θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις και καλύτερο χρώμα - αφού το πρώτο μπάνιο δεν αργεί!

Καθαρισμός, αυτός ο σύμμαχος
H αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ένα πράγμα. Περισσότερη παραγωγή λιπαρότητας! Για εκείνους με ξηρό δέρμα αυτό μπορεί να είναι καλό, όμως υπάρχουν και εκείνοι με λιπαρό δέρμα ή τάσεις ακμής που η ζέστη τους δυσκολεύει. Όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου μην ξεχνάς το σωστό καθαρισμό! Κάθε πρωί και κάθε βράδυ, φρόντισε με ειδικό καθαριστικό προσώπου, να απομακρύνεις ρύπους, λιπαρότητα, υπολείμματα μακιγιάζ και ό,τι άλλο συσσωρεύεται στην επιδερμίδα και δε σου προσφέρει απολύτως τίποτα, αλλά, αντιθέτως, την κάνει θαμπή και ευαίσθητη σε μολύνσεις και «σπασίματα». Επιπλέον, φρόντισε να κάνεις μάσκες βαθύ καθαρισμού, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στα μαλλιά.

Δεν πιστεύουμε να ξεχνάς το SPF
Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράμε αντηλιακό ακόμα και μέσα στο σπίτι γιατί, εκτός από τον ήλιο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες. Ίσως αυτό να μην το κάνεις, όμως σε παρακαλούμε μην ξεχνάς ΠΟΤΕ να φοράς αντηλιακή προστασία πριν βγεις έξω από το σπίτι. Ο ήλιος είναι βλαβερός για το δέρμα και αυτή είναι μία περίοδος που οι άνθρωποι εμφανίζουν πανάδες, δυσχρωμίες και εγκαύματα, ακριβώς επειδή δε φοράνε αντηλιακό πριν εκτεθούν στον ήλιο. Απολαμβάνουμε την άνοιξη, αλλά προσέχουμε να μείνουμε ασφαλείς από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου!

Δείξε αγάπη στο λαιμό (και όχι μόνο)
Τέλος, μην παραλείπεις να εφαρμόζεις όλα τα προϊόντα προσώπου στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Όπως ακριβώς, πρέπει να φοράς προϊόντα με δείκτη προστασίας όλη τη χρονιά, έτσι πρέπει και να απλώνεις προϊόντα στις συγκεκριμένες περιοχές. Τώρα που τα ρούχα θα εκθέτουν το λαιμό στον ήλιο και τις ανοιξιάτικες/καιρικές συνθήκες, μην ξεχνάς να τον φροντίζεις! Χρειάζεται αγάπη και ενυδάτωση για να παραμείνει νέος και σφριγηλός. Αντίστοιχα, όσο τα ρούχα λιγοστεύουν, φρόντισε σημεία όπως είναι οι αγκώνες, τα πέλματα και τα γόνατα. Ανάλογα με τις ανάγκες προσάρμοσε και τη φροντίδα που θα ακολουθήσεις σε αυτά τα σημεία.

Βρες όσα χρειάζεσαι
για την καθημερινή φροντίδα και περιποίηση σου
στο Zizel.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout