Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς το σώμα και το δέρμα σου επωφελούνται από την εφίδρωση!

Πώς το σώμα και το δέρμα σου επωφελούνται από την εφίδρωση!

Το σώμα μας είναι ένας συναρπαστικός κόσμος, ένας σχεδόν μαγικός μηχανισμός, που αποτελείται από εκατοντάδες λειτουργίες και διεργασίες, που δεν αντιλαμβανόμαστε, αλλά συμβαίνουν όσο εμείς απολαμβάνουμε τη ζωή μας.

Ο ιδρώτας αποτελεί κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε αμήχανα γι' αυτό και φροντίζουμε να κάνουμε συχνά ντουζ και να φοράμε αποσμητικό (ή και άρωμα) - ακόμα και όταν πρόκειται να πάμε για γυμναστική.

Όμως μέσω της διαδικασίας της εφίδρωσης, τόσο το σώμα όσο και η επιδερμίδα απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη.

Για να κατανοήσουμε γιατί η εφίδρωση είναι καλή για εμάς, πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβουμε τι είναι ο ιδρώτας. Ο ιδρώτας είναι υγρό το οποίο εκκρίνεται από τους λεγόμενους «ιδρωτοποιούς» αδένες του δέρματος των ανθρώπων, με τη διαδικασία της εφίδρωσης. Είναι το πιο αραιό υγρό του σώματος. Αποτελείται από νερό, ανόργανα άλατα, λιπαρά οξέα και άλλα στοιχεία. Με την έκκρισή του αποβάλλονται οι περιττές οργανικές ουσίες και έτσι αποτοξινώνεται ο οργανισμός.

Επιδερμίδα
Με τον ιδρώτα ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και δημιουργείται προστατευτικός φραγμός. Συχνά, υπάρχει η παρανόηση πως ο ιδρώτας ενισχύει την εμφάνιση ακμής, ενώ στην ουσία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η εφίδρωση βοηθάει την επιδερμίδα να μείνει καθαρή από βακτήρια. Ο ιδρώτας περιέχει μικροποσότητα ουρίας, που τη συναντάμε σε καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, και διατηρεί απαλό και ενυδατωμένο το δέρμα.

Σώμα
Με τη γυμναστική, όπως θα ξέρεις, αυξάνονται οι ρυθμοί της καρδιάς, κάτι που σημαίνει πως το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα μέσα στον οργανισμό. Επιπλέον, με τη ροή του αίματος επιτρέπεται η κυκλοφορία οξυγόνου και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Ταυτόχρονα, μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται από το σώμα τοξίνες και λιπαρά που συσσωρεύονται από την καθημερινή διατροφή και άλλες επιλογές, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ.

Ψυχολογία
Μέσω του ιδρώτα απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, οι οποίες μας κάνουν χαρούμενους, παίρνουμε ενέργεια και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το καθημερινό άγχος και στρες. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να έχουμε καλή ψυχολογία και να κοιμόμαστε πολύ καλύτερα.

Επομένως, μη φοβάσαι να ιδρώσεις! Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, φρόντισε να κάνεις έστω και ελάχιστη γυμναστική και άσε την εφίδρωση να ευνοήσει το σώμα και την επιδερμίδα σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout