Needless to say | It's Summer Time ;-)

Πώς να είσαι δροσερή όλο το καλοκαίρι - χωρίς να ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου

Πώς να είσαι δροσερή όλο το καλοκαίρι - χωρίς να ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου

Το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες του, σημαίνει ιδρώτας και συχνά ντουζ για να παραμένουμε καθαρές και να αισθανόμαστε δροσερές όσο περισσότερο γίνεται.

Ο ιδρώτας είναι μέρος των διεργασιών του ανθρώπινου οργανισμού, όμως μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα - ειδικά τους μήνες όπου η εφίδρωση είναι πιο έντονη. Με την έκκρισή του ιδρώτα αποβάλλονται οι περιττές οργανικές ουσίες και έτσι αποτοξινώνεται φυσικά ο οργανισμός.

Μάλιστα, όταν κάνει πολλή ζέστη η έκκριση του ιδρώτα, οφείλεται στην προσπάθεια του οργανισμού να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματος.

Ο Ιούλιος είναι συνήθως ο πιο ζεστός μήνας, που σημαίνει πως πολλές φορές μέσα στην ημέρα, μετά από κάθε δραστηριότητα - θάλασσα, δουλειές στην πόλη, επιστροφή από το γραφείο - που θα έχεις ιδρώσει, θα θέλεις να ανανεωθείς και να αισθανθείς καθαρή.

Τους θερινούς μήνες προτίμησε σαμπουάν και αφρόλουτρα που έχουν απαλά, ελαφριά αρώματα, ιδανικά φρουτένια και εξωτικά, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι διαρκή φρεσκάδα, χρησιμοποίησε mist προσώπου, μαλλιών και σώματος, όποτε νιώθεις πως «διψάει» το δέρμα σου και αποσμητικά που είναι απαλά προς το δέρμα και το αφήνουν να αναπνέει.

Επίσης, το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν, ώστε να αποφεύγεις τα συχνά λουσίματα.

Τα πολλά ντουζ, συνδυαστικά με την έντονη εφίδρωση, μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα σου και να το ταλαιπωρήσουν. Δες παρακάτω πώς μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοιο:

  1. Προτίμησε να κάνεις ντουζ με δροσερό ή χλιαρό νερό. Το καυτό νερό δεν κάνει καθόλου καλό, ούτε στα μαλλιά, ούτε στην επιδερμίδα και θα σου προτείναμε να το αποφεύγεις ακόμα και τον χειμώνα.
  2. Διάλεξε αφρόλουτρα που δεν περιέχουν parabens, χημικά και άλλα συστατικά που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα.
  3. Μην το παρακάνεις με το σφουγγάρι. Αν κάνεις 1-2 ντουζ την ημέρα, προτίμησε να απλώνεις το αφρόλουτρο με τα χέρια και μην τρίβεις διαρκώς το δέρμα με το σφουγγάρι καθώς θα του προκαλέσεις ξηρότητα, σπασίματα και ερεθισμούς.
  4. Περιόρισε τον χρόνο που κάθεσαι στο ντουζ. 5-10 λεπτά είναι αρκετά για ένα ντουζ αφού η παρατεταμένη παραμονή κάτω από το νερό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα.
  5. Μόλις τελειώσεις το ντουζάκι σου, άπλωσε στο σώμα σου κρέμα, λοσιόν ή λάδι σώματος για να «φυλακίσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα.

ξηρό σαμπουάν

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout