Needless to say | It's Summer Time ;-)

Πώς θα έχεις βελούδινα χέρια όλο το χειμώνα

Πώς θα έχεις βελούδινα χέρια όλο το χειμώνα

Τα χέρια είναι μία περιοχή που ταλαιπωρούμε όσο καμία άλλη στο σώμα μας.

Τα πολλά πλυσίματα, οι δουλειές του σπιτιού, τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε, οι εναλλαγές στη θερμοκρασία τους χειμερινούς μήνες, από το κρύο στη ζέστη, είναι μερικά μόνο από όλα όσα κάνουμε και βασανίζουμε τα χέρια μας.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία δύο χρόνια τα χέρια μας, λόγω του covid-19, περνάνε τα πάνδεινα. Καθημερινά χρησιμοποιούμε ατελείωτο αντισηπτικό, συχνά φοράμε γάντια και πλενόμαστε ακόμα πιο έντονα, ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Όμως η περιοχή των χεριών είναι αρκετά λεπτή, ξεφλουδίζει και αφυδατώνεται αρκετά εύκολα και γι' αυτό έχει ανάγκη από μεγάλη φροντίδα.

Επιπλέον, τα χέρια είναι μια περιοχή που ο χρόνος αφήνει έντονα τα σημάδια επάνω της κι εμείς θέλουμε να τη διατηρήσουμε όσο πιο νέα και φρέσκια γίνεται.

Διάβασε παρακάτω πώς θα έχεις απαλά, βελούδινα χέρια όλο το χειμώνα:

Προτίμησε απαλά κρεμοσάπουνα
Πλένεις τα χέρια σου 150 φορές την ημέρα; Σε καταλαβαίνουμε, κάνουμε ακριβώς το ίδιο! Αν όμως θέλεις να διατηρείς τα χέρια σου απαλά προτίμησε κρεμοσάπουνα που έχουν απαλές συνθέσεις και δε γδέρνουν το δέρμα σου. Τα ενισχυμένα αντιβακτηριδιακά κρεμοσάπουνα μπορεί να λειτουργούν, ως προς την ασφάλεια που παρέχουν, όμως είναι αρκετά σκληρά με τα χέρια. Βρες κρεμοσάπουνα με ενυδατικά στοιχεία που θα διατηρήσουν τα χέρια σου μαλακά και ταυτόχρονα πεντακάθαρα.

Απόφυγε τα καυτά νερά
Σίγουρα το ζεστό νερό μας κάνει να χαλαρώνουμε και να νιώθουμε πιο καθαροί ακόμα και όταν πλένουμε τα χέρια μας. Όμως, το πολύ ζεστό ή καυτό νερό δεν κάνει καθόλου καλό στο δέρμα, αφού του προκαλεί ξηρότητα και ερεθισμό. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, που τα χέρια είναι επιρρεπή στα ξεφλουδίσματα, προτίμησε χλιαρό νερό όταν τα πλένεις. Κατόπιν σκούπισέ τα καλά και φόρεσε ενυδατική!

Μην ξεχνάς την ενυδατική χεριών
Οι ενυδατικές κρέμες χεριών είναι πολύ κομψά προϊόντα, σε υπέροχες συσκευασίες, χωράνε σε κάθε τσάντα και περιέχουν συστατικά που θα κάνουν θαύματα στο δέρμα της περιοχής. Ανάλογα με τη σύνθεση χωρίζονται σε πιο λεπτές, πιο παχιές και σε εκείνες που απορροφώνται πιο γρήγορα, ενώ υπάρχουν και κρέμες με εξειδικευμένη δράση, όπως η αντιμετώπιση των κηλίδων ή των ερεθισμών. Ακόμα, μπορείς να βρεις κρέμα με βάση τον τύπο του δέρματός σου δηλαδή κρέμες για ξηρό ή λιπαρό δέρμα. Βρες εδώ την ενυδατική χεριών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Τέλος, μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό στα χέρια τις ημέρες που έχει ηλιοφάνεια ώστε να περιορίσεις την οξείδωση του δέρματος που προκαλεί φωτογήρανση και κάνει την επιδερμίδα θαμπή. Τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα όλο το χρόνο στον ήλιο και δεν πρέπει να παραλείπουμε τη χρήση αντηλιακού.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout