Needless to say | It's Summer Time ;-)

Ξεκίνησε τη νέα χρονιά με αποτοξίνωση!

Ξεκίνησε τη νέα χρονιά με αποτοξίνωση!

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσοι καταφέραμε και δεν κολλήσαμε την μετάλλαξη όμικρον, χαλαρώσαμε, φάγαμε και ήπιαμε λιγάκι (ή πολύ) παραπάνω.

Εντάξει δεν ήταν ούτε φέτος ιδανικές οι γιορτές, όμως όλοι κάναμε τα test μας και βρεθήκαμε σε τραπέζια του στενού μας κύκλου, βγήκαμε στα μαγαζιά, για ποτό ή φαγητό, κάτι που σημαίνει πως λόγω των ημερών βαφτήκαμε περισσότερο από συνήθως και «ταλαιπωρήσαμε» τα μαλλιά και τα νύχια μας με styling.

Παρότι οι ημέρες των γιορτών είναι ωραίες, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, όλοι νιώθουμε μια σχετική κόπωση, ενώ το δέρμα μας ίσως δείχνει θαμπό από τις λιπαρές τροφές, τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Η πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου όμως είναι η ιδανική στιγμή για μια πλήρη αποτοξίνωση σώματος και πνεύματος και για επαναφορά του δέρματος!

Αποχαιρέτησε το αλκοόλ
Όσο κι αν το απολαμβάνουμε, το αλκοόλ, επηρεάζει την ποιότητα και εμφάνιση του δέρματος, χαλάει τον ύπνο μας, ενώ λανθασμένα πιστεύουμε πως μας χαλαρώνει, και επιβαρύνει τη διατροφή μας. Τις επόμενες ημέρες απόφυγε να πιεις αλκοόλ, κι αντ' αυτού προτίμησε ζεστά ροφήματα βοτάνων ή ζεστό νεράκι με λίγο λεμόνι και μέλι ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό να επανέλθει.

Εφάρμοσε μία μάσκα αποτοξίνωσης
Στοιχεία όπως AHAs, BHAs, ενεργός άνθρακας ή άργιλος είναι εκείνα που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να επανέλθει. Βρες μια μάσκα αποτοξίνωσης που να ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας που έχεις, χρησιμοποίησε την και κατόπιν ενυδάτωσε καλά το δέρμα σου. Σύντομα, θα δεις πως τα ξενύχτια των προηγούμενων ημερών δε θα φαίνονται πια στο πρόσωπό σου. Αντίστοιχα, μπορείς να κάνεις και μια μάσκα αποτοξίνωσης μαλλιών!

Βυθίσου στη μπανιέρα!
Τα απανωτά self-test, τα πήγαινε-έλα, τα χριστουγεννιάτικα «party»αφήνουν το αποτύπωμά τους, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Αν τις προηγούμενες 10 ημέρες δεν πήγες στο γυμναστηρίο (και καλά έκανες διακοπές είχαμε) σίγουρα το σώμα σου θα έχει ανάγκη από λίγες στιγμές χαλάρωσης και έξτρα φροντίδας. Αν μπορείς κλείσε ένα χαλαρωτικό μασάζ, αν δεν έχεις όμως τον χρόνο τότε γέμισε τη μπανιέρα ζεστό νερό, ρίξε μερικά άλατα αποτοξίνωσης και μετά από λίγη ώρα θα αισθάνεσαι σαν να πέρασες την ημέρα σε spa. Ο συνδυασμός των αλάτων Epsom και Himalayan, με φανταστικό άρωμα τριαντάφυλλου, αποτοξινώνει, συσφίγγει τους πόρους, βελτιώνει και περιποιείται την επιδερμίδα. Τα άλατα των Ιμαλαΐων είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο και θα δώσουν μεγάλο boost στην επιδερμίδα σου.

Ίδρωσε τη φανέλα
Θα θέλαμε πολύ να σου πούμε πως δε χρειάζεσαι γυμναστική όμως θα ήταν ψέματα. Η καθημερινή άσκηση βοηθάει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχολογία. Μετά από τόσες ημέρες τεμπελιάς και χαλάρωσης, ήρθε η ώρα να φορέσεις τα αθλητικά σου ρούχα και να τρέξεις, να περπατήσεις ή να κάνεις όποια άλλη άσκηση σε ευχαριστεί. Έστω και μισή ώρα την ημέρα θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, θα διώξει τις τοξίνες και θα βοηθήσει σημαντικά το δέρμα και το πνεύμα σου να επανέλθουν!

Πιες άφθονο νερό
Τέλος, όπως σου λέμε πάντα, πιες ΠΟΛΥ νερό. 8-10 ποτήρια την ημέρα θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να ανακτήσει τη λάμψη και την ενυδάτωση που έχασε τις προηγούμενες ημέρες. Πρόσθεσε στο νερό σου τζίντζερ, λεμόνι, lime ή μέντα ώστε να βοηθήσεις κι άλλο το σώμα να αποτοξινωθεί και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.

Βρες στο Zizel όσα χρειάζεσαι για την αποτοξίνωση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σου.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout