Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να μην ξεφλουδίσει το μανό σου στις διακοπές

Πώς να μην ξεφλουδίσει το μανό σου στις διακοπές

Επιτέλους ο Αύγουστος έφτασε κι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι αφού είναι ο ευλογημένος μήνας των διακοπών, της ξεκούρασης και της χαλάρωσης.

Ξέρουμε πως και φέτος στις διακοπές θα θέλεις να είσαι περιποιημένη και φροντισμένη.
Σίγουρα λοιπόν, πριν ταξιδέψεις θα έχεις κλείσει κομμωτήριο, θα κάνεις αποτρίχωση και μανικιούρ-πεντικιούρ μόνη ή στο αγαπημένο σου nail bar.

Τα σχέδια και τα χρώματα του φετινού καλοκαιριού άλλωστε είναι τόσο υπέροχα, μας φτιάχνουν το κέφι και σίγουρα τα θέλουμε και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το επόμενο διάστημα θα περάσεις πολλή ώρα στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας, θα ακουμπάς στην άμμο τόσο τα πόδια, όσο και τα χέρια κάτι που σημαίνει πως το μανό σου ενδέχεται να χαλάσει.

Αν το μανό ξεφλουδίσει δεν μπορείς να κάνεις πολλά, όμως μπορείς να ακολουθήσεις μερικά εύκολα tips ώστε να προλάβεις την κατάσταση.

Η βασική ιδέα είναι πως δεν πρέπει να βιάζεσαι όσο φτιάχνεις τα νύχια σου, γιατί ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει και αν δεν έχεις υπομονή σίγουρα θα καταλήξεις με ξεφλουδισμένο μανό.

Αρχικά φρόντισε να απλώσεις το μανό σε καθαρά νύχια, απαλλαγμένα από λιπαρότητα. Πριν περάσεις το βερνίκι της επιλογής σου, καθάρισε με ασετόν ή οινόπνευμα τα νύχια σου κι αν πριν τα είχες βάλει να μουλιάσουν άφησε τα να στεγνώσουν καλά.

Όταν αρχίσεις να φτιάχνεις τα νύχια σου πέρασε πρώτα το base coat, δεύτερο το βερνίκι και κατόπιν το top coat. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο πολλοί μπερδεύουν τα παραπάνω προϊόντα που όμως δεν είναι ίδια. To base coat θρέφει και προστατεύει τα νύχια, το βερνίκι είναι το χρώμα που επιλέγουμε, ενώ το top coat διατηρεί τη λάμψη και τη σταθερότητα του χρώματος.

Όσο περνάς το βερνίκι φρόντισε να καλύψεις σωστά όλη την επιφάνεια των νυχιών και να μην αφήσεις σημεία χωρίς μανό.

Μην το παρακάνεις με τις στρώσεις του μανό. Δηλαδή μην απλώσεις ένα παχύ στρώμα από βερνίκι στα νύχια σου. Το ιδανικό είναι να περάσεις δύο στρώματα από μανό ώστε να πετύχεις ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα με διάρκεια. Αφού στεγνώσει πέρασε το top coat και είσαι έτοιμη!

Μην κάνεις ντουζ αμέσως μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία. Το νερό θα επηρεάσει το βερνίκι και σίγουρα θα σου ξεφλουδίσει.

Δύο μέρες μετά πέρασε πάλι μια στρώση top coat που θα διατηρήσει το χρώμα σταθερό και λαμπερό.

Βρες τα πάντα για την περιποίηση των νυχιών σου εδώ.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout