Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Το 2022 κάνε ακόμα πιο eco-friendly την περιποίησή σου

Το 2022 κάνε ακόμα πιο eco-friendly την περιποίησή σου

Κάθε χρόνος που περνάει, η παγκόσμια κλιματική κρίση γίνεται πιο έντονη και μάς πλησιάζει όλο και περισσότερο - αν δε μας πιστεύεις μια βόλτα στα ειδησεογραφικά site θα σε πείσει.

Σύμφωνα με έρευνα, της Euromonitor International, μόνο το 2018, πουλήθηκαν περισσότερα από 152 δισεκατομμύρια συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς, η πλειονότητα των οποίων ουδέποτε ανακυκλώθηκε.

Είναι κοινό μυστικό, πως με την τεράστια παραγωγή προϊόντων, ανά τον κόσμο, οι εταιρείες ομορφιάς καλούνται να συμβάλλουν έμπρακτα στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος στον πλανήτη κι γι' αυτό όλο και περισσότερες στρέφονται σε πιο οικολογικές κατευθύνσεις.

Όμως, εκτός από τις κυβερνήσεις ή τις εταιρείες, έχουμε ευθύνη κι εμείς ως καταναλωτές, κι επιπλέον έχουμε τη δύναμη και την τελική επιλογή!

Υπάρχουν, μια σειρά από εύκολα, καθημερινά πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν την καθημερινή σου περιποίηση σε πιο φιλική προς το περιβάλλον και η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε είναι η ιδανική στιγμή να το κάνεις:

Χρησιμοποίησε όσα έχεις
Η ακραία ξέφρενη καταναλωτική κοινωνία που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι ο σημερινός πονοκέφαλος όλων μας. Είναι πολύ πρακτικό να έχεις μερικά παραπάνω προϊόντα, ώστε να μην ξεμείνεις ποτέ, για παράδειγμα από αφρόλουτρο, όμως ρίξε μια προσεχτική ματιά στο μπάνιο σου και αναρωτήσου: χρειάζεσαι τόσα πολλά προϊόντα; Κι ακόμα καλύτερα, έχει νόημα να αφήνεις προϊόντα, που πλήρωσες και είχαν κόστος παραγωγής, να λήγουν; Καταναλώνοντας όσα προϊόντα έχεις, γλιτώνεις χρήματα και μειώνεις την επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Κατανάλωσε πιο ηθικά
Ζούμε σε μια εποχή που οι επιλογές είναι ατελείωτες και παρότι αυτό μπορεί να μας μπερδεύει η τελική επιλογή είναι δική μας! Προτίμησε brand με ηθική στάση, όπως cruelty-free, vegan, με οικολογικές ή ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Φυσικά όλα τα προϊόντα απαιτούν κόστος κι ενέργεια για να παραχθούν, όμως αυτό που θα βάλουμε κάθε φορά στο καλάθι μας κάνει τη διαφορά. Επίλεξε, προϊόντα με συστατικά που δεν επιβαρύνουν το δέρμα ή το περιβάλλον και ανακύκλωσε ό,τι μπορείς από αυτά. Φρόντισε το δέρμα σου και το περιβάλλον!

Eco-friendly μπάνιο
Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς, αλλά ό,τι υπάρχει μπάνιο σου. Για παράδειγμα οι μπατονέτες, τα ντεμακιγιάζ μαντηλάκια μιας χρήσης ή τα πλαστικά ξυραφάκια είναι τρομερά επιβαρυντικά για το περιβάλλον. Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες δεν ανακυκλώνονται και το ζεστό νερό που καταναλώνεις χωρίς μέτρο έχει μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα. Αντικατέστησε όσα εργαλεία και αξεσουάρ μπορείς με βιοδιασπώμενα, οικολογικά και ανακυκλώσιμα. Μείωσε τον χρόνο που βρίσκεσαι κάτω από ζεστό νερό και με λίγα χρήματα παραπάνω επίλεξε αντικείμενα ηλεκτρικά ή πολλαπλών χρήσεων που να μπορούν να ανακυκλωθούν.

Μικρές καθημερινές αλλαγές μπορούν να φέρουν πραγματικά μεγάλη αλλαγή.
Βρες εδώ όλα τα eco-friendy, vegan, cruelty-freeπροϊόντα για να κάνεις πιο βιώσιμη την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα σου.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout