Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς μπορείς να κάνεις πιο βιώσιμη τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Πώς μπορείς να κάνεις πιο βιώσιμη τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Ο πλανήτης είναι το σπίτι για χιλιάδες είδη ζωής και αποτελεί την πηγή ενέργειας, του φαγητού που τρώμε και του αέρα που αναπνέουμε! Χωρίς αυτόν δε μπορούμε να υπάρχουμε κι όμως του έχουμε κάνει τεράστια ζημιά - με τη χαρακτηριστική ασυδοσία που διέπει το ανθρώπινο είδος.

Όλοι καθημερινά προσπαθούμε να κάνουμε μικρά ή μεγάλα βήματα ώστε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, με λιγότερη χρήση χημικών, ανακύκλωση, μείωση της σπατάλης του νερού και τόσα άλλα που μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά πραγματικά έχουν μεγαλύτερη επίδραση απ' όση μπορεί να φαντάζεσαι!

Στο Zizel, έχουμε αποφασίσει να υπερθεματίσουμε την οικολογική πλευρά του beauty κόσμου, δηλαδή της βιώσιμης ομορφιάς που σέβεται το περιβάλλον, τους πόρους, τα ζώα και την ενέργεια του πλανήτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει να είμαστε πιο ενήμεροι, σε σχέση με τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα που επιλέγουμε να τοποθετήσουμε στα ράφια μας, τις συσκευασίες τους και φυσικά τις εταιρείες που εμπιστευόμαστε καθώς και τη συνολική στάση τους απέναντι στον πλανήτη.

Υπάρχουν τρόποι να μετατρέψεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου σε eco-friendly, ώστε να συμβάλεις και εσύ ενεργά στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο πλανήτης ζωντανός και το περιβάλλον πιο υγιές για όλους μας! Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις:

Προτίμησε eco-friendly συσκευασίες
Όλες οι συσκευασίες έχουν διάφορες σημάνσεις που αφορούν σε διεθνείς πιστοποιήσεις και διευκρινίσεις για το εκάστοτε προϊόν. Βρες εκείνα τα προϊόντα που έχουν ανακυκλώσιμες, βιώσιμες, οικολογικές ή μη τοξικές συσκευασίες αντί για τις κλασικές πλαστικές που όλοι ξέρουμε πως δεν ανακυκλώνονται και πως για την κατασκευή τους απαιτείται πολλή ενέργεια.

Διάβασε τα συστατικά
Εκτός από τις συσκευασίες, διάβασε τις ετικέτες ώστε τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να μην περιέχουν επιβλαβή συστατικά για το σώμα και τον πλανήτη - όπως για παράδειγμα τα parabens. Μια ακόμα σήμανση που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις οικολογικά προϊόντα είναι η σήμανση vegan ή cruelty free.

Μην πετάς απλώς, ανακύκλωσε κιόλας
Η ανακύκλωση είναι ένα μεγάλο βήμα που μπορεί να κάνει κάθε νοικοκυριό εύκολα και πραγματικά να επιφέρει μεγάλη ανακούφιση στον πλανήτη. Αν είσαι beauty junkie σίγουρα αγοράζεις πολλά προϊόντα και μπορείς να τα διαχειριστείς σωστά, αφού τα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να ανακυκλωθούν αρκεί να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Επομένως, όταν κάποιο προϊόν τελειώσει δες πώς μπορείς να το ανακυκλώσεις σωστά.

Κλείσε τη βρύση
Όσο βρίσκεσαι στο ντουζ, όσο πλένεις τα δόντια ή το πρόσωπο σου μπορείς να έχεις κλειστή τη βρύση. Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να αφήνουν τη βρύση να τρέχει, όμως αυτό το νερό ξοδεύεται χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Αν χρειάζεσαι δεδομένα, για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να εξοικονομούμε νερό, σκέψου πως περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώποι (από τα 7 που ζούμε στον πλανήτη), εν έτει 2021, δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, ενώ εμείς το σπαταλάμε ανούσια.

Κατανάλωσε όσα αγοράζεις
Συμβαίνει σε όλους μας. Αγοράζουμε προϊόντα που τελικά δε μας αρέσουν, δε μας ταιριάζουν ή απλώς τα βαριόμαστε. Αυτά τα προϊόντα όμως για να δημιουργηθούν ξοδευτήκαν υλικά και πόροι και είναι κρίμα να μένουν παρατημένα σε ντουλάπια. Αν κάποιο προϊόν δεν το θες πια χάρισέ το σε κάποια φίλη ή συγγενή ώστε να μην καταλήξει στα σκουπίδια.

Στήριξε brands με κοινωνική ευθύνη
Όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν προγράμματα, μέσω των οποίων, στηρίζουν οργανισμούς και ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος ή μειώνουν το δικό τους αποτύπωμα στον πλανήτη και με μια μικρή έρευνα στα site των αγαπημένων σου εταιρειών μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτά.

Βοήθησε τον πλανήτη αγοράζοντας βιώσιμα ή eco-friendly προϊόντα που μπορείς να βρεις εδώ

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout