Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

5 μύθοι για το αντηλιακό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

5 μύθοι για το αντηλιακό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Τα αντηλιακά κάποτε αποτελούσαν μια περιορισμένη αγορά, ενώ τα ίδια τα προϊόντα ήταν συχνά κολλώδη, βαριά και έφραζαν τους πόρους του δέρματος. Την τελευταία δεκαετία, όμως, έχουν αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό, λόγω και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επιβάλει προστασία, μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και κάθε τύπο δέρματος, ενώ η υφή τους είναι σαφώς βελτιωμένη και συνδυάζει την τελευταία λέξη τεχνολογίας και επιστήμης.

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου! Το αντηλιακό διατηρεί την επιδερμίδα νέα και λαμπερή, ενώ ταυτόχρονα μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Ο ήλιος όσο και να τον απολαμβάνουμε, όσο κι αν χαιρόμαστε που ζούμε σε τόσο ηλιόλουστη χώρα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος αν δεν προσέξουμε. Γι' αυτό πρέπει να φοράμε διαρκώς αντηλιακό προκειμένου να θωρακίσουμε την επιδερμίδα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Ένας ακόμα τρόπος προστασίας του δέρματος είναι να σταματήσεις να πιστεύεις έναν από τους παρακάτω πέντε κλασικούς μύθους γύρω από τη χρήση αντηλιακού:

1. Δε χρειάζομαι αντηλιακό όταν βρίσκομαι σπίτι
Λάθος! Στην Ελλάδα τα σπίτια διαθέτουν συνήθως πολλά παράθυρα και είναι πολύ φωτεινά κάτι που επιτρέπει στον ήλιο να μάς «βρίσκει» ακόμα και μέσα στο σπίτι. Συχνά οι άνθρωποι κάθονται σε αυλές και μπαλκόνια, χωρίς αντηλιακό, κάτι που είναι λάθος αφού το αντηλιακό δεν είναι χρήσιμο μόνο στην παραλία. Επιπλέον, αν κάνεις δουλειά γραφείου και βρίσκεσαι διαρκώς μπροστά σε μια οθόνη είναι σοφό να φοράς αντηλιακό για να έχεις προστασία από το μπλε φως που εκπέμπουν τα smart phones και οι υπολογιστές.

2. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος αντηλιακό
Κι όμως υπάρχει! Έχει να κάνει με τον τύπο δέρματος που διαθέτεις. Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες εξ ου και οι εταιρείες δημιουργούν σύνθετα προϊόντα, για παράδειγμα αντηλιακό που απευθύνεταιστα ακνεϊκά ή λιπαρά δέρματα, προκειμένου να βρεις εκείνο που θα σου προσφέρει την απαραίτητη προστασία χωρίς όμως να ερεθίζει ή να επηρεάζει αρνητικά το δέρμα σου.

3. Το αντηλιακό εμποδίζει την παραγωγή βιταμίνης D
Λάθος! Η βιταμίνη D ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο αφού συμβάλει στην υγεία των κοκάλων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Η βιταμίνη D προέρχεται από τροφές, συμπληρώματα διατροφής και από την έκθεση στον ήλιο. Σύμφωνα με μελέτες το αντηλιακό δεν επηρεάζει καθόλου την παραγωγή της και δεν πρέπει να σε απασχολεί κάτι τέτοιο.

4. Τα σκούρα δέρματα δε χρειάζονται αντηλιακό
Τα πιο σκούρα δέρματα, ανάλογα με τον τόνο του δέρματος, έχουν τη δική τους ποσότητα μελατονίνης όμως αυτή δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να σε προστατεύσει από τον ήλιο. Μάλιστα, υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως ένα σκούρο δέρμα δεν μπορεί να πάθει έγκαυμά, κάτι που δεν ισχύει. Όσο σκούρα και αν είναι η επιδερμίδα σου πρέπει να φοράς αντηλιακό, ώστε να είσαι ασφαλής από την έκθεση στον ήλιο.

5. Το SPF στο make up αρκεί
Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτσι. Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ έχουν χαμηλό δείκτη SPF και ως εκ τούτου καταλαβαίνεις πως δεν σου παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Επομένως, εφάρμοσε κανονικά το αντηλιακό σου ακόμα κι αν το make up έχει δείκτη προστασίας και συνέχισε μετά το μακιγιάζ σου.

Βρες το Zizel αντηλιακά προσώπου και σώματος προκειμένου να είσαι διαρκώς προστατευμένη από τον ήλιο!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout