Needless to say | It's Summer Time ;-)

Aυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να φοράς κάθε μέρα αντηλιακό!

Aυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να φοράς κάθε μέρα αντηλιακό!

Νομίζεις πως το αντηλιακό σε προστατεύει μόνο για να μη καείς από τον ήλιο; Για ξανασκέψου το!

Η αλήθεια είναι πως οι ακτίνες UV, που εκπέμπει ο ήλιος, προκαλούν διάφορες βλάβες στην επιδερμίδα και μάλιστα η πλειοψηφία τους δεν συμβαίνουν επειδή βρισκόμαστε στην παραλία για πολλές ώρες, αλλά κυρίως σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως όταν πάμε να κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας, όταν κάνουμε δουλειές στον κήπο ή τις ημέρες που έχει δροσιά και δεν θυμόμαστε να βάλουμε αντηλιακό.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο και αυτό είναι κάτι που στο υπενθυμίζουμε συχνά και εμείς εδώ στο Zizel. Όμως, οι θερινοί μήνες, που ο ήλιος είναι ακόμη πιο δυνατός, είναι εκείνοι που πρέπει να είσαι διπλά και τριπλά προσεκτική!

Το καλοκαίρι βγαίνουμε έξω με γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό πάντοτε - ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Επιλέγουμε σημεία με σκιά στην παραλία και πίνουμε πολύ συχνά νερό.

Αν πιστεύεις πως το αντηλιακό σε προστατεύει μόνο από τα ηλιακά εγκαύματα, έχουμε συγκεντρώσει πέντε πολύ σοβαρούς λόγους που θα σε πείσουν να φοράς κάθε μέρα και σε κάθε δραστηριότητα αντηλιακό:

  1. Tα αντηλιακά σε προφυλάσσουν από τον καρκίνο του δέρματος. Η υπερέκθεση στις ακτίνες UVA και UVB είναι υπεύθυνες για μερικές πολύ συνήθεις βλάβες του δέρματος: την ακτινική και ηλιακή υπερκεράτωση, το βασικό κυτταρικό καρκίνωμα και το μελάνωμα. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού συμβάλει στην μείωση εμφάνισης καρκίνων του δέρματος.
  2. Το αντηλιακό αποτρέπει την φωτοευαισθησία. Η παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα, ερυθρότητα, κνησμό, αίσθηση καύσου, καθώς και δερματολογικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος. Με την χρήση αντηλιακού ενδυναμώνεις και ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου και την βοηθάς να μην αποκτήσει ευαισθησίες απέναντι στο ηλιακό φως.
  3. Το αντηλιακό σε προστατεύει από την φωτογήρανση. Η υπερέκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση) καθώς οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τη βιταμίνη Α και την ελαστίνη του ανθρώπινου οργανισμού και δημιουργούν σημάδια στην επιδερμίδα. Με αντηλιακό και τακτική ρουτίνα περιποίησης βοηθάς την επιδερμίδα να παραμείνει νεανική και υγιής.
  4. Το αντηλιακό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπερμελαγχρωσής. Η υπερμελαγχρώση προκαλείται λόγω της περίσσειας μελανίνης που συσσωρεύεται στις στοιβάδες του δέρματος και δίνει σε συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος πιο σκούρο χρώμα. Έρευνες έχουν δείξει πως ανάμεσα στα αίτια που την προκαλούν βρίσκεται και η έκθεση στον ήλιο. Με την χρήση αντηλιακού μειώνεις τον κίνδυνο εμφάνισης υπερμελαγχρώσεων στην επιδερμίδα.
  5. Το αντηλιακό προφυλάσσει από τις φλεγμονές του δέρματος. Οι ακτίνες UV προκαλούν ζημιά στον επιδερμικό φραγμό και οδηγούν σε φλεγμονές της επιδερμίδας, καθώς και στο εσωτερικό του σώματος. Πρέπει να θυμάσαι πως το αντηλιακό δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για αισθητικούς, αλλά και για ιατρικούς λόγους.

Κάθε φορά που ετοιμάζεται να βγεις από το σπίτι, τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν, εφάρμοσε αντηλιακό προσώπου (και σώματος αν πρόκειται να πας στην παραλία) και ανανέωσέ ανά δύο ώρες ή πιο συχνά αν αισθάνεσαι πως είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση που δεις κάποιο σημάδι στην επιδερμίδα που σε ανησυχεί επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου. Βρες όλα τα διαθέσιμα αντηλιακά εδώ.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout