Needless to say | It's Summer Time ;-)

Νιώθεις το δέρμα σου ξηρό μετά το ντουζ; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Νιώθεις το δέρμα σου ξηρό μετά το ντουζ; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Όσο γράφονται αυτές οι γραμμές έξω βρέχει, έχει πολλή υγρασία κι ένα ζεστό τσάι είναι σχεδόν απαραίτητο!

Θα συμφωνήσεις, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό, μετά από μία ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις, απ' το να χωθείς στο ντουζ και να απολαύσεις ένα ζεστό ντουζ που θα απομακρύνει για τα καλά την ένταση και την πίεση της ημέρας, θα χαλαρώσει τους μυς και το πνεύμα και θα σε προετοιμάσει για έναν αληθινά ξεκούραστο ύπνο.

Παρότι το ντουζ είναι μια καθημερινή απόλαυση, εκτός από απαραίτητο, ενδέχεται αφού βγεις από το μπάνιο να αισθάνεσαι το δέρμα σου ξηρό, να νιώθεις πως σε τραβάει ή ακόμα χειρότερα να υποφέρεις από κνησμό.

Τι προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα:

Πρώτα απ' όλα η θερμοκρασία του ντουζ συνδυαστικά με την παρατεταμένη διάρκεια. Τα ζεστά ντουζ είναι πράγματι μια χαλαρωτική εμπειρία, όμως το πολύ ζεστό ή καυτό νερό που πέφτει για αρκετή ώρα στο δέρμα προκαλεί ξηρότητα κι ερεθισμούς.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες κι ενδεχομένως κάποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, - σαμπουάν, αφρόλουτρο, scrub - να περιέχουν συστατικά που το δέρμα σου απλώς δεν αντέχει και του προκαλούν αυτή την ξηρότητα ή τον ερεθισμό. Επίσης, μπορεί να το παρακάνεις με κάποιο προϊόν περιποίησης, όπως για παράδειγμα με το scrub.

Σκληρό σφουγγάρι ή πετσέτα. Αν έχεις επιλέξει ένα πολύ σκληρό σφουγγάρι ή αν ασκείς μεγάλη ένταση καθώς καθαρίζεσαι μπορεί να ερεθίζεις το δέρμα σου. Το ίδιο ισχύει και με την πετσέτα που χρησιμοποιείς για να στεγνώσειςτο σώμα σου μετά το ντουζ σου.

Πώς να περιορίσεις την ξηρότητα:

Αρχικά, μείωσε το χρόνο και τη θερμοκρασία που μένεις στο ντουζ. Σκέψου την πιθανότητα να κάνεις δροσερά ντουζ, όλο το χειμώνα, που έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα ή μείωσε τον χρόνο που μένεις κάτω από το νερό. Μειώνοντας την επαφή του δέρματος με καυτό ή πολύ ζεστό νερό, ελαχιστοποιείς την πιθανότητα ερεθισμού και ταυτόχρονα δεν σπαταλάς τσάμπα νεράκι που έχει τόσο ανάγκη ο πλανήτης.

Πριν αγοράσουμε κάποιο προϊόν ελέγχουμε τα συστατικά του καθώς κάποιο από αυτά μπορεί να μας προκαλεί ερεθισμούς, αλλεργία ή ερυθρότητα. Επίσης, δεν το παρακάνουμε με τις απολεπίσεις σώματος καθώς μπορεί να ξηραίνουν την επιδερμίδα μας. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές για να παραμένει καθαρό το δέρμα.

Προτιμάμε μέτριας σκληρότητας σφουγγάρια και πλενόμαστε με απαλές κινήσεις. Ακόμα, χρησιμοποιούμε μαλακές πετσέτες και σκουπιζόμαστε όσο πιο ήπια γίνεται.

Εφάρμοσε ένα έλαιο σώματος μετά το ντουζ. Από το ζεστό ή έστω χλιαρό νερό οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και μπορούν να απορροφήσουν στο μέγιστο το έλαιο που θα επιλέξεις να εφαρμόσεις. Τα έλαια σώματος είναι υπέροχα προϊόντα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εκχυλίσματα, με εξαιρετικά αρώματα, που θα φυλακίσουν την υγρασία στην επιδερμίδα, θα σου χαρίσουν θρέψη, φροντίδα και θα αφήσουν το δέρμα σου απαλό, χωρίς ερεθισμούς ή αίσθηση ξηρότητας.

Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη τους, απλώνοντάς τα στο σώμα σου θα κάνεις ένα απαλό μασάζ που θα σε χαλαρώσει ακόμα περισσότερο και θα μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Αν τα έλαια σώματος δεν είναι της αρεσκείας σου, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μία πλούσια κρέμα σώματος. Απόλαυσε τα ντουζ σου, χωρίς να ταλαιπωρείς το δέρμα σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout