Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Γιατί πρέπει να κάνεις δροσερά ντουζ όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα!

Γιατί πρέπει να κάνεις δροσερά ντουζ όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα!

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από εκείνη, όπου μετά από μια γεμάτη ημέρα, γυρνάς σπίτι και κάνεις ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, που απομακρύνει ρύπους και ιδρώτα από την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου, αλλά ταυτόχρονα χαλαρώνει το σώμα σου και σε προετοιμάζει για ξεκούραση.

Όσο ο καιρός αλλάζει και αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, σιγά σιγά αρχίζουμε να ανεβάζουμε την θερμοκρασία του νερού και να κάνουμε ζεστό μπάνιο. Όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι, τόσο για την υγεία, όσο και για την ομορφιά σου, που θα σε πείσουν να κάνεις δροσερά ντους όλο το χειμώνα.

Πριν σου πούμε τους λόγους που αξίζει να δοκιμάσεις τα κρύα ντουζ, να διευκρινίσουμε πως δεν εννοούμε να κάνεις με παγωμένο νερό, αλλά με δροσερό ή χλιαρό.

Eπίσης, όπως θα διαβάσεις παρακάτω, αρκούν ελάχιστα λεπτά με κρύο νερό ντουζ για να έχεις τα παρακάτω αποτελέσματα. Μπορείς να ξεκινήσεις με χλιαρό ή ζεστό και στο τέλος να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία όσο αντέχεις:

1. Καλύτερο από καφεΐνη
Όπως το ζεστό ντουζ σε χαλαρώνει, έτσι το κρύο ντουζ σε ξυπνάει! Αν λοιπόν θες το πρωί να αισθάνεσαι έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι πριν ολοκληρώσεις το μπάνιο σου, για 2-3 λεπτάκια, να ρίξεις δροσερό νερό στο σώμα και το πρόσωπό σου! Ίσως μετά από αυτό να μη χρειάζεσαι τον διπλό εσπρέσσο! Επίσης, αυτό είναι και ένα καλό κόλπο όταν θες να ετοιμαστείς για κάποια δραστηριότητα και αισθάνεσαι πως το σώμα δεν σε ακολουθεί.

2. Το δέρμα παραμένει λαμπερό και νέο
Τα κρύα ντουζ βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που ενισχύει την λάμψη της επιδερμίδας. Ακόμη, το κρύο νερό ενεργοποιεί ορμόνες και χημικές ουσίες που καταπολεμούν το άγχος και το στρες, που όπως ξέρουμε αποτελούν βασικό παράγοντα γήρανσης της επιδερμίδας.

3. Θα νιώθεις πιο χαρούμενη
Ίσως η ιδέα του παγωμένου νερού στο δέρμα να μη σε κάνει να πετάς από την χαρά σου, αλλά έρευνα του Medical Hypotheses, έδειξε πως 2-3 λεπτά σε κρύο νερό είναι αρκετά για να απελευθερώσουν τις ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρά και ευεξία!

4. Το ανοσοποιητικό σου θα σε ευγνωμονεί
Θα πίστευε κανείς πως το κρύο νερό μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις, όμως έρευνες έχουν δείξει πως λίγα λεπτά στο ντουζ με κρύο νερό είναι ικανά να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τις πιθανότητες να αρρωστήσεις. Κάτι που με την εποχική γρίπη, αλλά και τον COVID-19, έχει ακόμη περισσότερη αξία.

5. Τα μαλλιά και το δέρμα παραμένουν υγιή
Το καυτό νερό, ερεθίζει το δέρμα και την τρίχα, ενώ αντίθετα το κρύο ή δροσερό νερό μειώνει τους ερεθισμούς, το πρήξιμο και σφίγγει τους πόρους. Ταυτόχρονα, με το κρύο νερό ανακουφίζεσαι από φαγούρα και ερυθρότητα (κάτι που το ζεστό νερό ενισχύει)και αυτό είναι ιδανικό αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Τα μαλλιά, από την άλλη, με το κρύο ντουζ διατηρούν την λάμψη τους και το χρώμα τους για περισσότερο καιρό.

Δοκίμασε να κάνεις λίγα λεπτά με δροσερό νερό ντουζ και θα δεις αμέσως διαφορά!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout