Αν κάτι θέλουμε όλοι είναι να έχουμε πεντακάθαρο, λαμπερό και νεανικό δέρμα!

Τo καθαρό δέρμα, είναι πολύ πιο σύνθετο από όσο συχνά νομίζουμε κι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που το επηρεάζουν, όπως η διατροφή, η ενυδάτωση, η ρύπανση του περιβάλλοντος, τα συστατικά και προϊόντα που εφαρμόζουμε και ασφαλώς ο τρόπος που διαχειριζόμαστε το δέρμα μας. Γιατί όσο ικανοποιητικό κι αν δείχνει, αν σπας σπυράκια πίστεψέ μας μόνο κακό κάνεις στην επιδερμίδα σου.

Παρακάτω μπορείς να βρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις να έχεις καθαρό δέρμα όλο το χρόνο:

Μη χρησιμοποιείς οποιονδήποτε αφρό καθαρισμού
Ασφαλώς θα ξεκινούσαμε με αυτό. Στο έχουμε πει πολλάκις και θα το πούμε ακόμα μία φορά με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί. Κάθε τύπος επιδερμίδας και κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες. Όσο τυπική κι αν είσαι με τον καθημερινό καθαρισμό, αν χρησιμοποιείς καθαριστικό που δεν είναι για τον τύπο της επιδερμίδας σου, δε θα έχεις ορατά αποτελέσματα. Βρες το κατάλληλο καθαριστικό και χρησιμοποίησέ το καθημερινά, πρωί και βράδυ.

Βάλε το τόνερ στη ζωή σου
Τα τόνερ είναι ένα βήμα καθαρισμού που ειδικά αν βάφεσαι καθημερινά δεν πρέπει να παραλείπεις. Αφού καθαρίσεις το πρόσωπο, το τόνερ έρχεται να αφαιρέσει όσα υπολείμματα μπορεί να έχουν μείνει στην επιδερμίδα, να την ενυδατώσει και όπως λέει η ίδια η λέξη του να την τονώσει, επαναφέροντας την ισορροπία του pH. Όπως ακριβώς και με τον αφρό καθαρισμού, το τόνερ πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματός σου.

Μη σπας σπυράκια
Το λέμε και στην εισαγωγή του κειμένου, ότι αν σπάμε μαυράκια ή σπυράκια μπορεί να προκληθεί ζημιά στο πρόσωπο, από ξεφλούδισμα μέχρι μόλυνση. Προτίμησε μάσκες και scrub, ώστε να απομακρύνεις το σμήγμα και να καθαρίσεις τους πόρους ή επιπλέον μπορείς να κάνεις βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπο, σε ινστιτούτο ή στο σπίτι.

Παίξε με την άργιλο
Η άργιλος δεν απευθύνεται μόνο σε λιπαρά ή ακνεϊκά δέρματα, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά είδη αυτού του πραγματικού θησαυρού και κάποιο σίγουρα θα ταιριάζει σε σένα. Με την άργιλο μπορούν να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι του δέρματος σου και σύντομα θα δεις διαφορά στην όψη και την υφή της επιδερμίδας.

Απομάκρυνε το κινητό από το πρόσωπο
Εκτός από το μπλε φως που εκπέμπει, όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, προκαλώντας φωτογήρανση, το κινητό τηλέφωνο είναι πεδίο λαμπρό για την ύπαρξη μικροβίων! Προσπάθησε να το καθαρίζεις, με ειδικά καθαριστικά, όσο πιο συχνά γίνεται και μην το ακουμπάς στο πρόσωπο για κανένα λόγο. Αντ' αυτού επίλεξε την ανοιχτή ακρόαση ή τα ακουστικά, τόσο για τα μικρόβια, όσο και για τη θερμότητα που εκπέμπει και που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου.

Τέλος, μην ξεχνάς την καθημερινή και σωστή ενυδάτωση. Πιες μπόλικο νεράκι και μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ενυδατική κρέμα, πρωί και βράδυ. Η σωστή ενυδάτωση θα συμβάλλει να παραμείνει καθαρό το δέρμα σου.