Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Μένουμε σπίτι, κοιμόμαστε σωστά! Πώς να μετατρέψεις τον ύπνο σε εμπειρία

Μένουμε σπίτι, κοιμόμαστε σωστά! Πώς να μετατρέψεις τον ύπνο σε εμπειρία

Ύπνος, η πιο απολαυστική και παράξενη συνήθεια του ανθρώπινου οργανισμού! Ο ύπνος αποτελεί μια βασική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού απαραίτητη τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την καλή ποιότητα του ύπνου με θετικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου, ενώ την έλλειψη του με διάφορες αρνητικές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις. Ο ύπνος επηρεάζει βιολογικές λειτουργίες, όπως ο μεταβολισμός της γλυκόζης, η αρτηριακή πίεση, ενώ συμβάλει στην δημιουργικότητα μας, στην μνήμη, στην καλή ψυχολογία και φυσικά στην διατηρήση λαμπερής και υγιούς επιδερμίδας.

Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι πάρα πολύ εύκολο να επηρεαστεί η ποιότητα του ύπνου μας, κάτι που μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει σύμφωνα με τους ειδικούς. Προφανώς ο ύπνος δεν σε προστατεύει από τον covid-19, όμως όπως ήδη σου γράψαμε, επηρεάζει σημαντικά την υγεία μας.

Αν μέχρι τώρα λοιπόν η καθημερινότητα δεν σου επέτρεπε να απολαύσεις τον ύπνο σου, τώρα μπορείς να δεις στην κατάσταση που ζούμε ως μια ευκαιρία για να κοιμηθείς σωστά. Στο Zizel αγαπάμε τον καλό ύπνο και σου έχουμε ετοιμάσει μικρά tips για να τον μετατρέψεις σε ολιστική εμπειρία:

Διατήρησε πρόγραμμα

Αν ανήκεις σε εκείνους που τώρα εργάζονται από το σπίτι, το γεγονός πως το πρωί δεν έχεις να σηκωθείς να ντυθείς, να μετακινηθείς προς τη δουλειά ή να ετοιμάσεις γεύματα για να πάρεις μαζί σου, σου προσφέρει μια άνεση χρόνου η οποία όμως μπορεί να είναι παγίδα. Κι αυτό γιατί μπορεί να ξενυχτάς βλέποντας Netflix κάτι που θα πάει το πρόγραμμα πίσω την επόμενη ημέρα. Ακόμα και τώρα, είναι καλό να κοιμάσαι και να ξυπνάς ακριβώς όπως και πριν, τόσο για την διατήρηση του προγράμματος, όσο και για σωματική και πνευματική ισορροπία. Επιπλέον, εφόσον το πρωί δεν χρειάζεται να τρέχεις πανικόβλητη να προλάβεις, μπορείς να φας πρωινό με την ησυχία σου, να κάνεις γυμναστική ή απλώς να αράξεις στο μπαλκόνι και να χαρείς τον πρωινό ήλιο (πάντα με αντηλιακό).

Μην κοιμάσαι στον καναπέ

Αυτό μας απασχολεί όλους και ξέρεις γιατί. Είμαστε όλη μέρα με φόρμες ή πιτζάμες και είναι πολύ εύκολο να κοιμόμαστε στον καναπέ την ώρα που βλέπουμε το αγαπημένο μας show. Όμως, αυτό δεν είναι καλή πρακτική. Στον καναπέ δεν ξεκουράζεσαι το ίδιο καλά όσο στο κρεβάτι σου. Ξάπλωσε νωρίς, πιες ένα ζεστό χαλαρωτικό τσάι και διάβασε λίγες σελίδες από ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό. Την επόμενη μέρα θα είσαι γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση.

Βγες στον πρωινό ήλιο να σε δει

Το φως του ήλιου ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης - της ορμόνης της ευτυχίας - στον ανθρώπινο οργανισμό, μας χαρίζει βιταμίνη D, μας γεμίζει ενέργεια και πνευματική διαύγεια. Μόλις ξυπνήσεις το πρωί άνοιξε τις κουρτίνες να μπει φως και τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας. Μάλιστα, αν το πρόγραμμα στο επιτρέπει, πιες τον καφέ σου στο μπαλκόνι, χωρίς οθόνες, και σκέψου όλα εκείνα που σε γεμίζουν αισιοδοξία πριν ξεκινήσεις την ημέρα. Αν σκοπεύσεις να περάσεις την ημέρα στο μπαλκόνι μην ξεχάσεις το αντηλιακό. Ναι, θα στο λέμε ξανά και ξανά.

Χαμήλωσε τα φώτα το βράδυ

Το φως σου δίνει ενέργεια και σε κρατάει σε πνευματική εγρήγορση, όμως από το απόγευμα και μετά που χαλαρώνεις, στην θαλπωρή του σπιτιού σου, προτίμησε χαμηλό φωτισμό που θα δώσει στον εγκέφαλο σου το σήμα πως πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αργήσεις να κοιμηθείς. Επίσης, η νύχτα αυξάνει τα επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, στον οργανισμό και με αυτό τον τρόπο ενισχύεις την παραγωγή της.

Σήκω από καναπέδες και καρέκλες

Όπως ήδη γνωρίζεις η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την σωματική και πνευματική υγεία, κάτι που ειδικά τις ημέρες του εγκλεισμού δεν πρέπει να ξεχνάς. Μάλιστα, έχει υπάρξει έρευνα που συνδέει την άσκηση με την καλή ποιότητα του ύπνου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, έστω και 30 λεπτά άσκησης, έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο βραδινό ύπνο, καθώς μέσω της γυμναστικής εκκρίνονται τοξίνες, ενώ ο συναισθηματικός μας κόσμος αποφορτίζεται. Επιπλέον, βοηθάς τον μεταβολισμό σου και αν έχεις κουραστεί από το πολύ καθισιό αυτό θα σε εκτονώσει. Τώρα που έχουμε χρόνο μην παραλείπεις να κάνεις έστω και ελάχιστη άσκηση στην καθημερινότητα, σήκω λοιπόν από τον καναπέ και ξεκίνα!

Φάε ελαφριά το βράδυ

Καταλαβαίνουμε πως οι ατελείωτες ώρες εντός του σπιτιού μπορεί να σου δημιουργούν λιγούρες όμως πρέπει να δείξεις πειθαρχία! Ειδικά το βράδυ, φάε ελαφριά, όχι μεγάλες ποσότητες, και κατανάλωσε ελάχιστο ή ακόμα καλύτερα καθόλου αλκοόλ. Έτσι θα κοιμηθείς σαν πουλάκι και όχι βαριά. Το βραδινό τσιμπολόγημα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε βαραίνουν και δεν αφήνουν το σώμα σου να ξεκουραστεί όπως πρέπει.

Μην ξεχνάς την βραδινή ρουτίνα ομορφιάς

Το βράδυ πριν ξαπλώσεις, φρόντισε τον εαυτό σου. Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, εφάρμοσε τις κρέμες νύχτας προσώπου και κρέμα σώματος, φόρεσε ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου και ετοιμάσου να απολαύσεις έναν ξεκούραστο ύπνο. Μάλιστα, τώρα που είμαστε σπίτι και δεν έχεις δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίνω, ή είμαι κουρασμένη, είναι η στιγμή να επενδύσεις σε μια καλή κρέμα νύχτας και μέχρι να τελειώσει η καραντίνα θα είσαι πιο ανανεωμένη από ποτέ.

Το Zizel παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με τον Covid-19 και ακολουθεί τις κρατικές οδηγίες. Ο χώρος παραλαβής δεν λειτουργεί προληπτικά, όμως οι παραγγελίες και αποστολές μέσω του e-shop εξυπηρετούνται κανονικά. Θετική διάθεση και θα περάσει και αυτό!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout