Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Mένουμε σπίτι: Πως να κάνεις τέλειο και ασφαλές μανικιούρ μόνη σου

Mένουμε σπίτι: Πως να κάνεις τέλειο και ασφαλές μανικιούρ μόνη σου

Αυτές τι ημέρες και για όσο κριθεί απαραίτητο θα βρισκόμαστε σπίτι μας! Αξιοποιούμε κάθε ώρα της ημέρας, παραμένοντας μέσα, στη θαλπωρή του σπιτιού μας, προστατεύοντας την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας.

Οι μέρες του αυτό-περιορισμού είναι σαν ένα μικρό break από την κανονική μας ζωή ή σαν μια παύση της κανονικότητας που γνωρίζαμε ως τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας και πως δεν τον κακομαθαίνουμε με έξτρα δόσεις περιποίησης! Ίσα ίσα τώρα είναι που το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη!

Σου γράψαμε όσα μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις το σώμα σου, τώρα θα σου δείξουμε αναλυτικά, πως θα μπορέσεις να φτιάξεις τέλειο μανικιούρ στο σπίτι σου.

Η επίσκεψη στα nail-bar είναι μια λατρεμένη συνήθεια για τις περισσότερες από εμάς και θα μας λείψει πολύ, όσο κρατάει η καραντίνα. Ευτυχώς έχουμε την λύση! Στο Zizel μπορείς να βρεις τα πάντα για την φροντίδα και περιποίηση των νυχιών, να τα παραγγείλεις, και να έρθουν στην πόρτα του σπιτιού σου άμεσα και εύκολα.

Είτε έχεις ξανακάνει μανικιούρ ή πεντικιούρ μόνη σου, είτε αυτή είναι η πρώτη φορά παρακάτω μπορείς να δεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις:

Πριν ξεκινήσεις δώσε προσοχή στην καθαριότητα

Όπως ξέρεις, ο βασικός τρόπος προφύλαξης από τον ιό, είναι το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών μας με σαπούνι και ζεστό νερό, η απολύμανση των πραγμάτων με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή και φυσικά η κοινωνική απομόνωση.

Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εργαλείο φρόντισε να έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου και όλα τα εργαλεία και εξαρτήματα που θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου.

Κατόπιν ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Bήμα 1

Βύθισε τα δάχτυλα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν τα νύχια, πριν ξεκινήσεις το μανικιούρ. Μπορείς μέσα στο νερό να ρίξεις και μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο ή λάδι περιποίησης για έξτρα απαλότητα.

Τι να προσέξεις: Αν έχεις ευαίσθητα νύχια και φοβάσαι μην σου σπάσουν μπορείς αυτό το βήμα να το παραλείψεις.

Βήμα 2

Χρησιμοποίησε αφαιρετικό για να φύγει το παλιό βερνίκι νυχιών και τα έλαια της περιοχής.

Bήμα 3

Πέρασε με μια λίμα ή ένα buffer την επιφάνεια των νυχιών και τις άκρες τους, ώστε να τους δώσεις το σχήμα που θες. Αφού κάνεις τα νύχια σου, με ένα κομμάτι βαμβάκι αφαίρεσε υπολείμματα που έχουν μείνει στην επιφάνεια τους.

Τι να προσέξεις: Mην το παρακάνεις με τη λίμα ή το buffer και σπάσεις τα νύχια σου. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που κάνεις τα νύχια μόνη δεν χρειάζεται να βιάζεσαι και να κάνεις απότομες κινήσεις.

Βήμα 4

Aφαίρεσε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που μπορεί να έχεις.

Τι να προσέξεις: Κάνε απαλές κινήσεις για να μην τραυματιστείς. Αν δε νιώθεις άνετα απλώς κάνε skip αυτό το βήμα.

Βήμα 5

Πέρασε τα νύχια σου με base coat. Αυτό θα κάνει το χρώμα να κρατήσει περισσότερο και θα προστατέψει τα νύχια.

Βήμα 6

Εφάρμοσε latex γύρω από τα νύχια σου ώστε να μην βάψεις τα δάχτυλα σου. Αυτό είναι τέλειο αν έχεις χέρια που δεν είναι τόσο σταθερά. Aν δεν έχεις latex μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη.

Βήμα 7

Διάλεξε το χρώμα και εφάρμοσε το στα νύχια σου. Άφησε το να στεγνώσει και επανέλαβε μια δεύτερη στρώση. Τώρα που είσαι σπίτι μπορείς να δοκιμάσεις και αποχρώσεις που δεν ήξερες αν θα σου πηγαίνουν!

Βημα 8

Αφαίρεσε το latex ή την βαζελίνη.

Βήμα 9

Αφού εφαρμόσεις το βερνίκι της επιλογής σου και στεγνώσει, πέρασε με top coat τα νύχια σου για να σφραγίσεις το χρώμα και να δώσεις λάμψη και προστασία στο manicure σου.

Βήμα 10

Quick Dry: Τα προϊόντα quick dry σταθεροποιούν το manicure, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την επιδερμίδα της περιοχής απαλή και σφριγηλή.
Εxtra Tip: Αφού το χρώμα έχει στεγνώσει για τα καλά μπορείς να περάσεις στα δάχτυλα και τα νύχια σου, ενυδατική κρέμα χεριών ή λάδι περιποίησης για έξτρα δόση φροντίδας που θα σε κάνει να αισθανθείς πως βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου nail bar.

Αν χρειάζεσαι και οπτική βοήθεια σε αυτό το video μπορείς να δεις και τα βήματα αναλυτικά:

Μην αγχώνεσαι αν δεν σου πετύχει με την πρώτη φορά! Δοκίμασε ξανά και ξανά μέχρι να το πετύχεις! Άλλωστε τώρα έχεις χρόνο!

Το Zizel παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με τον Covid-19 και ακολουθεί τις κρατικές οδηγίες. Ο χώρος παραλαβής δεν λειτουργεί προληπτικά, όμως οι παραγγελίες και αποστολές μέσω του e-shop εξυπηρετούνται κανονικά. Θετική διάθεση και θα περάσει και αυτό!

- Κεντρική φωτογραφία Element5 Digital από Pexels
- Εσωτερική φωτογραφία Kaboompics .com από Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout