Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Μένουμε σπίτι: Πως θα περιποιηθείς το σώμα σου σωστά την εποχή του αυτό-περιορισμού

Μένουμε σπίτι: Πως θα περιποιηθείς το σώμα σου σωστά την εποχή του αυτό-περιορισμού

Οι ημέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες. Όπως ήδη θα ξέρεις, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού ο κρατικός μηχανισμός έκρινε απαραίτητο τον περιορισμό των μετακινήσεων μας και ξαφνικά όλοι βρεθήκαμε στα σπίτια μας, στα οποία και θα παραμείνουμε, για τις επόμενες 14 τουλάχιστον ημέρες.

Αρχικά να σου υπενθυμίσουμε και εμείς, πως το μέτρο του αυτό-περιορισμού σχετίζεται με το γεγονός πως ο covid-19 ή κοροναϊός ή κορωνοϊός έχει υψηλή μεταδοτικότητα, προσκολλάται στα αντικείμενα για αρκετές ώρες και μένει στον αέρα για τρεις ώρες.

Το μέτρο του αυτό-περιορισμού, επομένως, έχει ως στόχο την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία των ευπαθών ομάδων καθώς και την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας που περνάει μεγάλη κρίση.

Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται να ακούμε τις οδηγίες των γιατρών και του κράτους. Να είμαστε συνετοί και ψύχραιμοι. Τέλος, να σου πούμε ακόμα μια φορά, πως πρέπει να πλένουμε τακτικά και σχολαστικά (για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) τα χέρια μας και πως ΔΕΝ πρέπει να ακουμπάμε καθόλου το πρόσωπο μας.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, για το δικό μας καλό και των γύρω μας! Ως αποτέλεσμα αυτού έχουμε ξεχάσει το γυμναστήριο και τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες για το επόμενο διάστημα.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε προσπάθεια, έστω και μέσα στο σπίτι, γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Δες παρακάτω πως θα φροντίσεις το σώμα σου τις ημέρες του εγκλεισμού:

1. Φρόντισε την διατροφή σου

Το γεγονός του εγκλεισμού σημαίνει πως θα ξοδεύουμε όλη μας την ημέρα μέσα στο σπίτι - ειδικά αν δεν χρειάζεται να πάμε στην εργασία μας. Έτσι η κουζίνα μας θα δέχεται συχνές επισκέψεις και είναι εύκολο να το παρακάνουμε. Φρόντισε να κρατήσεις την διατροφή σου σε φυσιολογικά πλαίσια και μην τρως φαγητά με «κενές θερμίδες». Χρησιμοποίησε υπενθυμίσεις για τα γεύματα της ημέρας ώστε να ξέρεις ακριβώς πότε πρέπει να φας και να μην ξεφεύγεις. Ειδικά αυτές τις ημέρες η διατροφή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υγεία, το ανοσοποιητικό, την παραγωγικότητα και την ψυχολογία σου. Μην ξεχνάς δεν κάνουμε διακοπές.

2. Γυμνάσου στο σαλόνι

Τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά για το επόμενο χρονικό διάστημα. Όμως μην δημιουργείς δικαιολογίες! Αν έχεις μηχανήματα γυμναστικής στο σπίτι, που ως τώρα χρησιμοποιούσες ως κρεμάστρες, ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσεις. Επίσης, μπορείς να δεις tutorials στο Υοu Tube με ασκήσεις ή να κατεβάσεις apps που θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς στο σαλόνι και να μη χαλάσεις την προσπάθεια που έκανες τον χειμώνα. Κάτι ακόμα που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, είναι να κάνεις διαλογισμό τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες (ανάλογα με τις ανάγκες σου) ώστε να έχεις πνευματική ηρεμία.

3. Απολέπιση τώρα

Τα scrub τα αγαπάμε και σου έχουμε μιλήσει για τα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει το σώμα από την χρήση τους. Με την απολέπιση διώχνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενισχύεις την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και -αφού το καλοκαίρι έρχεται- θα μπορέσεις να αποκτήσεις καλύτερο χρώμα με την έκθεση στον ήλιο. Ακόμα και αν ανήκεις σε εκείνες που βαριούνται την απολέπιση ή δεν προλαβαίνουν να κάνουν scrub, τώρα σίγουρα θα έχεις χρόνο. Κάνε το σπίτι σου spa και φρόντισε το σώμα σου με κάθε τρόπο!

4. Προετοιμάσου για το καλοκαίρι

Η περιπέτεια που ζούμε θα τελειώσει και μόλις ξεμπερδέψουμε θα βγούμε στις παραλίες με τα μαγιό μας και θα είμαστε υπερήφανες και χαρούμενες σε κάθε size! Αν θες να βοηθήσεις το σώμα σου, μπορείς να δοκιμάσεις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ή/και σύσφιξης, που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να αποκτήσει καλύτερη όψη. Προφανώς για να δεις το βέλτιστο αποτέλεσμα είναι χρήσιμο να ακολουθήσεις και τα προηγούμενα μας βήματα.

5. Πιες detox ροφήματα και smoothies

Οι ημέρες του αυτό-περιορισμού είναι ιδανικές για λίγη αποτοξίνωση! Αποτοξίνωση ψυχική από όσα μας ενοχλούν και αποτοξίνωση σωματική. Φτιάξε ροφήματα ή smoothies που ενισχύουν την αποτοξίνωση του οργανισμού και δες πως θα βοηθήσουν το σώμα σου να επανέλθει!

6. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Stay hydrated! Το νερό βοηθάει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και κρατάει το δέρμα σου ενυδατωμένο! Επίσης, εφόσον έχεις χρόνο, αφού κάνεις το μπάνιο σου, άπλωσε στο σώμα σου λάδια, ενυδατική κρέμα σώματος ή λοσιόν και κάνε απαλό μασάζ που θα διώξει την ένταση και το άγχος των ημερών. Δείξε αγάπη στο σώμα σου, αυτές τις ημέρες το έχει ανάγκη! Και φυσικά πίνε πολύ νερό. Σου έχουμε τα κατάλληλα - trendy μπουκάλια νερού. Κάποια μάλιστα είναι αρκετά έξυπνα, για να στο θυμίζουν κιόλας!

7. Εμπρός καλά μου πόδια!

Με τα ινστιτούτα αισθητικής κλειστά, πολλές από εμάς, χάνουμε προσωρινά αγαπημένες συνήθειες, όπως την επίσκεψη για αποτρίχωση και πεντικιούρ. Ευτυχώς στο Zizel, μπορείς να βρεις όσα χρειάζεται προκείμενου να φροντίσεις σωστά τα πόδια σου! Διάλεξε κρέμες και εργαλεία και μην χάνεις χρόνο!

Το Zizel παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με τον Covid-19 και ακολουθεί τις κρατικές οδηγίες. Ο χώρος παραλαβής δεν λειτουργεί προληπτικά, όμως οι παραγγελίες και αποστολές μέσω του e-shop εξυπηρετούνται κανονικά.Θετική διάθεση και θα περάσει και αυτό!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout