Τhank god for keratin! Η θεραπεία που άλλαξε τη ζωή μας και μας χαρίζει μεταξένια, λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. Δες παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις για την θεραπεία κερατίνης και πως θα περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή της.

Τι είναι η κερατίνη;

Η κερατίνη είναι μια δομική πρωτεΐνη με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και κυστίνη, ένα αμινοξύ που την καθιστά ανθεκτική, ελαστική και αδιάλυτη. Η κερατίνη είναι η βασική προστατευτική ουσία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Είναι δύσκολο να εξαχθεί χωρίς να καταστραφεί η κυστίνη ή να θυσιαστεί η δραστικότητά της.

Όταν η κερατίνη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στην τρίχα, μπορεί να κάνει τα μαλλιά να δείχνουν αφυδατωμένα και αρκετά φριζαρισμένα. Εκεί είναι που τη λύση στα μαλλιά έρχεται να δώσει η θεραπεία της κερατίνης ή όπως είναι γνωστή παγκοσμίως Brazilian Keratin Treatment.

Τι είναι η θεραπεία κερατίνης;

Αρχικά δεν είναι ισιωτική! Πολλές γυναίκες εσφαλμένα πιστεύουν πως πρόκειται για το ίδιο είδος θεραπείας όμως αυτό δεν ισχύει.

Η κερατίνη είναι μια θεραπεία που στην ουσία έχει στη σύνθεσή της μεγάλη περιεκτικότητα σε κερατίνη, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που εισχωρούν στη δομή της τρίχας, αφήνοντάς τη πιο υγιή και λαμπερή. Ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά, τα ξεφριζάρει, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο φυσικά, ίσια και απαλά - χωρίς το αυστηρό ισιο που μπορεί να τους χαρίσει μια πρέσα.

Από την άλλη, η ισιωτική είναι ένα χημικό - κατά κύριο λόγο- προϊόν που «στεγνώνει»- αλλοιώνει τη σπονδυλική στήλη της τρίχας αλλάζοντάς της τελείως τη φυσική της δομή.

Τι να χρησιμοποιήσεις μετά την θεραπεία κερατίνης;

Αφου εφαρμόσεις θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά σου, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ειδικά σαμπουάν, που δεν περιέχουν θειικά άλατα, που δεν κάνουν πολύ αφρό και δεν είναι επιθετικά προς την τρίχα.

Ξεχωρίσαμε κάποια που θα πρέπει να εξετάσεις οπωσδήποτε: