Needless to say | It's Summer Time ;-)

Τι (δεν) πρέπει να κάνετε εάν τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση

Τι (δεν) πρέπει να κάνετε εάν τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η σταδιακή απώλεια των μαλλιών ονομάζεται αλωπεκία. Είτε αφορά έναν άνδρα είτε μια γυναίκα, η αργή σταδιακή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών ξεκινά συνήθως από την ηλικία περίπου των 50 ετών και είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο που συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης.

Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Ακριβώς όπως το δέρμα σας θα αντιδράσει εάν δεν το καθαρίσετε & το φροντίσετε σωστά, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής σας θα κάνει το ίδιο. Το τριχωτό της κεφαλής και οι θύλακες των μαλλιών σας έχουν ανάγκη όσο το δυνατό πιο καθαρό και ισορροπημένο περιβάλλον, προκειμένου να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση.

Εδώ θα βρείτε μερικές καλές συμβουλές για ένα υγιές τριχωτό:

Τι πρέπει να κάνετε εάν τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση

Επιλογή προϊόντων περιποίησης: Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν καθαρισμού & πύκνωσης, το οποίο θα επικαλύψει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια.

Υγιεινός τρόπος ζωής: Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή και βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από μέσα μας και, για να παραμείνουν υγιή, χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, η τακτική άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του υγιεινού τρόπου ζωής και είναι απαραίτητη για την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών.

Στέγνωμα μαλλιών: Στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό και την τρίχα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά τους προκαλώντας ξηρότητα.
Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Αποφύγετε το πιστολάκι, καθώς η θερμότητα προκαλεί ψαλίδα και καταπονεί την τρίχα. Ωστόσο, συνιστάται να μην αφήνετε πολύ ώρα τα μαλλιά σας τυλιγμένα με πετσέτα.
Στεγνώστε τα μαλλιά σας ανάποδα. Στεγνώνοντας τα μαλλιά σας αντίθετα προς τη φορά της τρίχας, θα ανασηκώσετε τις ρίζες και θα τους δώσετε περισσότερο όγκο.

Τριχωτό: Κάντε μασάζ στο τριχωτό, καθώς αυτό θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία και θα συμβάλει στη βέλτιστη λειτουργία του.
Κάντε απολέπιση στο τριχωτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό scrub, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό και θα απαλλάξει τα μαλλιά από τους ρύπους. Αυτό θα κρατήσει το τριχωτό και τα μαλλιά σας καθαρά και υγιή.

Συμβουλευθείτε έναν επαγγελματία: Αν πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας παρουσιάζουν τριχόπτωση ή αραίωση, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Τι δεν πρέπει να κάνετε εάν τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση

Λούσιμο: Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, εκτός αν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθημερινής περιποίησης. Το καθημερινό λούσιμο καταπονεί την τρίχα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά της. Έτσι, τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους, γίνονται ξηρά και θαμπά.

Μην λούζεστε με καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ιδίως αν έχετε ευαίσθητο τριχωτό.

Styling: Μην χρησιμοποιείτε ρόλεϊ. Το να αφήνετε το ρόλεϊ όλη τη νύχτα θα καταπονήσει τα μαλλιά σας.

Μην υπερβάλετε με το styling. Η υψηλή θερμοκρασία των εργαλείων styling, όπως το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος, κλπ., μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο τριχωτό και βλάβες στην τρίχα.

Μην το παρακάνετε με τις τεχνικές υπηρεσίες. Πριν κάνετε βαφή ή/και ίσιωμα, ζητήστε τη συμβουλή του κομμωτή σας. Αυτού του είδους οι υπηρεσίες ενδέχεται να ευαισθητοποιήσουν τα μαλλιά σας.

Κακές συνήθειες: Μην φορμάρετε και πιάνετε κοτσίδα τα μαλλιά σας αμέσως μετά από το λούσιμο. Η τρίχα είναι πιο εύθραυστη όταν είναι βρεγμένη. Επομένως, ο συνδυασμός βρεγμένα μαλλιά + φορμάρισμα + πιάσιμο δεν είναι καθόλου καλός.

Κολύμπι: Το χλώριο και το θαλασσινό αλάτι αφαιρούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών (σμήγμα) αφήνοντάς τα απροστάτευτα και, άρα, πιο ευάλωτα στην ξηρότητα, την ψαλίδα και τη θαμπάδα. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλάτι, το νερό της θάλασσας μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας άγρια και μπερδεμένα. Επιπλέον, η υγρή ατμόσφαιρα ενδέχεται να επιταχύνει ή ακόμα και να εντείνει τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Πριν πάτε για κολύμπι, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό βαθιάς ενυδάτωσης χωρίς ξέβγαλμα, το οποίο θα συμβάλει στην προστασία των μαλλιών σας.

Πηγή: L'Oreal Professionnel

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout