Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Ανδρική & Γυναικεία Τριχόπτωση

Ανδρική & Γυναικεία Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η σταδιακή απώλεια των μαλλιών ονομάζεται αλωπεκία. Είτε αφορά έναν άνδρα είτε μια γυναίκα, η αργή σταδιακή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών ξεκινά συνήθως από την ηλικία περίπου των 50 ετών και είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο που συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης.

Η αραίωση συνίσταται σε δύο παράγοντες που, μαζί, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της πυκνότητας των μαλλιών:

  • τον μικρότερο αριθμό τριχών ανά cm2 &
  • τη μικρότερη διάμετρο κάθε μεμονωμένης τρίχας.

Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Ακριβώς όπως το δέρμα σας θα αντιδράσει εάν δεν το καθαρίσετε & το φροντίσετε σωστά, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής σας θα κάνει το ίδιο. Το τριχωτό της κεφαλής και οι θύλακες των μαλλιών σας έχουν ανάγκη όσο το δυνατό πιο καθαρό και ισορροπημένο περιβάλλον, προκειμένου να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση.

Γυναικεία Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνή από ό, τι οι περισσότεροι φαντάζονται. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίζουν προσωρινή απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια δραματικών γεγονότων στη ζωή τους ή όταν περνάνε ορμονικές αλλαγές. Και άλλοι μπορεί σε γενικές γραμμές να βλέπουν τα μαλλιά τους να γίνονται λεπτότερα καθώς μεγαλώνουν..

Έχει σημειωθεί σημαντική επιστημονική πρόοδος στην κατανόηση της τριχόπτωσης. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πλέον ότι κανείς δεν χάνει τα μαλλιά του σε μια νύχτα και ότι απλά με τον καιρό, ή και πρόωρα, η τρίχα μεγαλώνει όλο και λιγότερο όντας πιο λεπτή.

Επιπλέον, έχει βρεθεί μια σχέση μεταξύ της εμφάνισης της αλωπεκίας και του θύλακα της τρίχας, σύμφωνα με την οποία το περίβλημα του συνδετικού ιστού της τρίχας γίνεται άκαμπτο. Η σκλήρυνση αυτού του περιβλήματος επιβραδύνει την ανάπτυξη του θύλακα της τρίχας. Έτσι η τρίχα εξασθενεί και λεπταίνει.

Ανδρική Τριχόπτωση

Η ανδρική τριχόπτωση κληρονομικού τύπου μπορεί να ξεκινήσει από την εφηβεία. Μερικές φορές μπορεί να είναι γρήγορη και να χαθούν όλα τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μέσα σε λίγα χρόνια και άλλες φορές μπορεί να είναι αργή προκαλώντας μόνο αραίωση των μαλλιών. Υπολογίζεται ότι ένας μέσος αριθμός των τριχών που χάνονται στη μόνιμη τριχόπτωση είναι γύρω στο 5% ετησίως.

Όταν η τριχόπτωση είναι μόνιμη και δεν οφείλεται σε στρες, παρενέργειες φαρμάκων ή διατροφικές ελλείψεις, πρόκειται για μια κληρονομική κατάσταση που συμβαίνει με την πρόοδο της ηλικίας και ονομάζεται ανδρογενής αλωπεκία (φαλάκρα ανδρικού τύπου). Μπορεί όμως να είναι εποχική, μια αναστρέψιμη κατάσταση που εμφανίζεται περισσότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τι πρέπει να κάνεις

Αν θεωρείς πως χάνεις μεγάλο αριθμό τριχών, θα σου προτείναμε να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Διαφορετικά, στο Zizel Beauty Shop θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από τις καλύτερες και πιο εξειδικευμένες εταιρίες του χώρου, που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα!

Πηγές: Vita4you & L'Oreal Professionnel

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout