Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Φθινοπωρινή τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Φθινοπωρινή τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Μαζί με το φθινόπωρο που πλησιάζει, έρχεται και ένα ενοχλητικό φαινόμενο που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες και άντρες κάθε χρόνο. Η εποχιακή τριχόπτωση.

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ τους θερινούς μήνες και σαν να μη φτάνει αυτό με το που μπαίνει ο Σεπτέμβριος εμφανίζεται το φαινόμενο της τριχόπτωσης.

Κανονικά χάνουμε 50 τρίχες την ημέρα, όμως την περίοδο της εποχιακής τριχόπτωσης -που συνήθως συμβαίνει φθινόπωρο και άνοιξη- χάνουμε 100-150 τρίχες ημερησίως.

Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομοκρατεί, αφενός γιατί πρόκειται για ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο και αφετέρου πρέπει να γνωρίζεις πως στο κεφάλι μας υπάρχουν περίπου 100.000-150.000 τρίχες, οπότε ο αριθμός που χάνεις είναι σχετικά μικρός.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τη φθινοπωρινή τριχόπτωση:

1. Ενίσχυσε την τρίχα μέσω της διατροφής
Όπως συμβαίνει και με την υγεία της επιδερμίδας, όσα τρώμε συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία της τρίχας. Τα ωμέγα 3 λιπαρά που βρίσκουμε στο σολομό, τα λιπαρά του αβοκάντο, το σπανάκι, το ασπράδι του αυγού και το ελαιόλαδο είναι μερικές από τις τροφές που θα μειώσουν το φαινόμενο της τριχόπτωσης. Επιπλέον, η βιταμίνη C και το κολλαγόνο, ως συμπληρώματα διατροφής ή ως συστατικά στα προϊόντα περιποίησης που επιλέγεις, είναι μια πολύ καλή ενισχυτική κίνηση.

2. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα
Το τριχωτό του κεφαλιού σου, έχει τις δικές του ανάγκες. Βρες τα κατάλληλα προϊόντα για την φροντίδα του, ώστε να ταιριάζουν την τρίχα σου και τις ανάγκες της. Επιπλέον, όταν αντιμετωπίζεις εποχιακή τριχόπτωση, μπορείς να περιποιείσαι τα μαλλιά σου με ειδικά σαμπουάν, conditioners και ειδικές θεραπείες που θα μειώσουν το φαινόμενο της τριχόπτωσης, θα θρέψουν σε βάθος την τρίχα και θα μειώσουν την πιθανότητα σπασίματος. 

3. Γρήγορα στο κομμωτήριο
Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ από τη θάλασσα, το χλώριο και την έκθεση στον ήλιο. Αν μετά τις διακοπές δεν έχεις πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσεις ένα ραντεβού για κούρεμα που θα δώσει δύναμη και λάμψη στα μαλλιά σου.

Όπως σου είπαμε και παραπάνω η φθινοπωρινή τριχόπτωση είναι μια συνθήκη που δεν πρέπει να σε αγχώνει. Αν όμως δεις πως διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες ή αν θεωρείς πως χάνεις μεγάλο αριθμό τρίχας, θα σου προτείναμε να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout