Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Μπορεί το ταπεινό αγγουράκι να μειώσει το πρήξιμο του προσώπου;

Μπορεί το ταπεινό αγγουράκι να μειώσει το πρήξιμο του προσώπου;

Οι μαύροι κύκλοι, το πρωινό πρήξιμο κι η αφυδάτωση, είναι θέματα ομορφιάς τα οποία συζητάμε όλο το χρόνο, αφού η καθημερινότητα, οι διατροφικές ατασθαλίες, το αλκοόλ, τα ξενύχτια (όσο σποραδικά κι αν είναι) και διάφοροι ορμονικοί λόγοι έχουν ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα φαινόμενα να παρουσιάζονται ξανά και ξανά.

Σίγουρα έχεις δει τη μαμά σου να κόβει φέτες αγγούρι και να τις τοποθετεί στα μάτια της κι ενδεχομένως να το έχεις αντιγράψει κι εσύ. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία, αφού η χρήση του ταπεινού αγγουριού σε DIY συνταγές και σε προϊόντα ομορφιάς, με στόχο την ενυδάτωση, είναι πολύ παλιά.

Όμως, τους τελευταίους μήνες υπάρχει ένα trend, που φυσικά ξεκίνησε από το TikTok, όπως και η χρήση ρυζόνερου, και θέλει το παγωμένο αγγούρι τον απόλυτο σύμμαχο ενάντια σε πρήξιμο και μαύρους κύκλους.

Tι ακριβώς είναι το trend με το παγωμένο αγγούρι;
Το beauty hack με το παγωμένο αγγούρι είναι πανεύκολο. Ουσιαστικά παίρνεις ένα αγγούρι, το αφήνεις στην κατάψυξη, την επόμενη μέρα κόβεις τη μία άκρη του και το περνάς από το πρόσωπο σε αργή κίνηση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα homemade jade roller. Όπως, όλα τα εργαλεία προσώπου έτσι και το παγωμένο αγγούρι φέρεται πως ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το πρήξιμο, εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Δουλεύει όμως;
Η αλήθεια είναι πως το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, νερό και ιχνοστοιχεία και παρότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο και οικονομικό λαχανικό, είναι αρκετά ωφέλιμο για το σώμα και την επιδερμίδα.

Το αγγούρι (ωμό, παγωμένο ή δροσερό) έχει τις εξής ιδιότητες:

- Tο αγγούρι περιέχει βιταμίνη C και φολικό οξύ, που δρουν ενάντια στο πρήξιμο και τις φλεγμονές. Αν το τοποθετήσεις στην κατάψυξη ενισχύεις αυτά τα χαρακτηριστικά.

- Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Κ προωθεί την κυτταρική ανάπλαση και ενδυναμώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

- Μελέτες έχουν δείξει πως το αγγούρι μπορεί να βοηθήσει σε ηλιακά εγκαύματα ή να ανακουφίσει την επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο γι' αυτό κι αποτελεί το ιδανικό συστατικό για after sun κρέμα.

- Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει πως μπορεί να μειώσει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες που προκαλεί η ακμή.

- Το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό. Είναι το ιδανικό λαχανικό για να ενυδατώσει εσωτερικά τον οργανισμό και εξωτερικά την επιδερμίδα. Εξ ου και το συναντάμε συχνά σε μάσκες ενυδάτωσης.

Πόσο συχνά μπορείς να εφαρμόσεις το παγωμένο αγγούρι στο πρόσωπο;
Παρότι στα διάφορα video υποστηρίζουν πως το χρησιμοποιούν κάθε πρωί, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές καθώς η κατάχρηση των beauty trends μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου. Όταν το χρησιμοποιείς να θυμάσαι πως 5-10 λεπτά παγωμένου μασάζ είναι υπεραρκετά.

Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις με πρήξιμο στο πρόσωπο ή αν θέλεις να μειώσεις τους μαύρους κύκλους, δοκίμασε το παγωμένο αγγουράκι!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout