Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Είναι τελικά το ρυζόνερο θαυματουργό για τα μαλλιά;

Είναι τελικά το ρυζόνερο θαυματουργό για τα μαλλιά;

Tα τελευταία χρόνια τίποτα δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα beauty trend με την ένταση που αυτό συμβαίνει στο TikTok.

Τα video με «ιδιαίτερα» συστατικά και προϊόντα γίνονται viral πολύ γρήγορα και όσοι τα βλέπουν (μαζί με τις μαμάδες τους) θέλουν να τα δοκιμάσουν. Ειδικά τη μακρά περίοδο της καραντίνας, τα DIY video, του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου γνώρισαν στιγμές δόξας.

Ένα από τα πιο πρόσφατα trend είναι εκείνο που υποδεικνύει τη χρήση ρυζόνερου για μακριά μαλλιά, μιλώντας μάλιστα για μεγάλη διαφορά στο μήκος τους. Το ρυζόνερο βέβαια, δεν είναι ένα καινούργιο beauty μυστικό.

Η ιστορία του, σύμφωνα με διάφορες πηγές, πηγαίνει πίσω στους αιώνες και φαίνεται πως οι γυναίκες στην Ιαπωνία το χρησιμοποιούσαν για να λούσουν τα μαλλιά τους. Ανά διαστήματα, το συναντάμε συχνά σε DIY συνταγές, ενώ το βρίσκουμε διαθέσιμο και σε προϊόντα φροντίδας.

Το ρυζόνερο δε χρησιμοποιείται τυχαία, για το πρόσωπο και τα μαλλιά, αλλά επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το νερό του ρυζιού περιέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες Β &Ε, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, φυτικές πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, πράγματι, το ρυζόνερο αποτελεί ένα δυνατό φυσικό σύμμαχο για τα μαλλιά και το πρόσωπο. Βοηθάει όμως τα μαλλιά να μακρύνουν; H απάντηση είναι πως όχι.

Ως τώρα δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει πως με τη χρήση ρυζόνερου μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά. Η χρήση του σίγουρα θα δώσει λάμψη και θρέψη στη τρίχα σου, αλλά σε καμία περίπτωση, με τα έως τώρα δεδομένα, δε θα δεις τα μαλλιά σου να γίνονται ξαφνικά μακριά.

Επειδή, όμως, το ρυζόνερο αποτελεί ένα θρεπτικό DIY υλικό, που κοστίζει ελάχιστα, δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις μόνη στο σπίτι αν θες να το εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Πώς να φτιάξεις το δικό σου ρυζόνερο:

  • Γεμίζεις ένα μπολ με ½ φλιτζάνι ρύζι(άβραστο)
  • Ξεπλένεις πολύ καλά
  • Μεταφέρεις το ρύζι σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάζεις με 2-3 φλιτζάνια νερό
  • Το αφήνεις να μουλιάσει για 30 λεπτά
  • Στραγγίζεις το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

Πρόσωπο: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν φυσικό τόνερ, αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου και πριν συνεχίσεις με τα υπόλοιπα βήματα της beauty ρουτίνας σου. Το απλώνεις σε ένα βαμβάκι και περνάς απαλά το πρόσωπο.

Μαλλιά: Αφού λούσεις και ξεπλύνεις καλά τα μαλλιά σου, μπορείς να εφαρμόσεις το ρυζόνερο σαν conditioner, κάνοντας απαλό μασάζ, σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Το αφήνεις να δράσει για 3-5 λεπτά και μετά ξεπλένεις καλά - ιδανικά με δροσερό νερό.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout