Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

10 Μύθοι για τα Σγουρά Μαλλιά

10 Μύθοι για τα Σγουρά Μαλλιά

Για πολλές δεκαετίες, μόνο τα λεία και ίσια μαλλιά θεωρούνταν όμορφα. Όχι πια! Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τα σγουρά και κυματιστά μαλλιά σας... είναι τόσο μοναδικά όσο εσείς! Για αυτό μάθετε περισσότερα για 10 μύθους που ακούγονται συχνά για τα σγουρά μαλλιά!

ΜΥΘΟΣ #1
Εάν κουρευτείτε, θα χάσετε τις μπούκλες σας
Λάθος. Το κούρεμα αλλάζει το σχήμα των μαλλιών σας, αλλά όχι την υφή τους. Λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην αλλαγή της υφής είναι π.χ. ασθένεια, στρες, ορμόνες ή χημικές ουσίες. Όταν κουρευτείτε, μπορεί να σας φανεί ότι οι μπούκλες σας μεταμορφώνονται αλλά αυτή η μεταμόρφωση δεν είναι μόνιμη. Οι μπούκλες σας θα επανέλθουν στη φυσική τους όψη όταν τα μαλλιά μακρύνουν.

ΜΥΘΟΣ #2
Το συχνό λούσιμο προκαλεί ξηρότητα στα σγουρά μαλλιά
Λάθος. Το λούσιμο έως και 3 φορές την εβδομάδα κάνει καλό στα σγουρά μαλλιά. Το λούσιμο καθαρίζει το τριχωτό και τα μαλλιά από υπολείμματα προϊόντων που μπορεί να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να προκαλέσουν φθορά στην τρίχα. Επίσης, διατηρεί τα φυσικά έλαια (ή το σμήγμα) του τριχωτού, που δρουν ως φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες των μαλλιών.

ΜΥΘΟΣ #3
Τα σγουρά μαλλιά είναι πάντα ταλαιπωρημένα
Λάθος. Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι επιρρεπή στην ξηρότητα και στο σπάσιμο λόγω της δομής της τρίχας. Ωστόσο, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο τύπο μαλλιών, η ταλαιπωρία από τις συνεχείς εφαρμογές και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων μπορεί να προκαλέσει φθορά. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα σγουρά μαλλιά απαιτούν τη χρήση πολύ συγκεκριμένων προϊόντων και τεχνικών στεγνώματος για την αποφυγή της φθοράς τους.

ΜΥΘΟΣ #4
Ορισμένα χτενίσματα όπως οι πλεξούδες και τα γυρίσματα των μαλλιών προκαλούν τριχόπτωση
Λάθος και σωστό. Οι πλεξούδες και τα γυρίσματα δεν προκαλούν τριχόπτωση από μόνα τους. Αντιθέτως, χρησιμοποιούνται ως προστατευτικό styling για την πρόληψη του σπασίματος. Ωστόσο, εάν οι πλεξούδες είναι πολύ σφιχτές και διατηρούνται για πολλές ώρες, τα μαλλιά μπορεί να φθαρούν λόγω του τραβήγματος. Είναι σημαντικό να μην τις φτιάχνετε πολύ σφιχτές, να περιποιείστε το τριχωτό τακτικά και να επιτρέπετε στα μαλλιά να ξεκουραστούν ανά διαστήματα μερικών εβδομάδων.

ΜΥΘΟΣ #5
Τα σγουρά μαλλιά δεν λαδώνουν ποτέ
Λάθος και σωστό. Η υφή των μαλλιών δεν εμποδίζει την παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό. Ωστόσο τα φυσικά έλαια που παράγονται στο σγουρό τριχωτό δεν μπορούν να φτάσουν έως την άκρη του στελέχους της τρίχας. Έτσι, δίνεται η εντύπωση ότι τα σγουρά μαλλιά δεν λαδώνουν ποτέ.

ΜΥΘΟΣ #6
Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά είναι μοναδικές
Σωστό. Κάθε τύπος σγουρών μαλλιών είναι μοναδικός. Όλα τα σχήματα μαλλιών διαφέρουν μεταξύ τους και κάνουν την κάθε γυναίκα μοναδική.

ΜΥΘΟΣ #7
Δεν πρέπει να βουρτσίζετε ποτέ τα σγουρά μαλλιά
Λάθος και σωστό. Λάθος, διότι οι βούρτσες με πολύ πυκνές τρίχες μπορεί να χαλάσουν το φυσικό σχήμα της μπούκλας. Ωστόσο, μια βούρτσα καλής ποιότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απαλές κινήσεις κατά την εφαρμογή μάσκας. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια, σε βρεγμένα μαλλιά για να τα ξεμπερδέψετε, και σε στεγνά μαλλιά για να ανανεώσετε το χτένισμά σας.

ΜΥΘΟΣ #8
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν σε σγουρά μαλλιά
Λάθος και σωστό. Τα παραδοσιακά σαμπουάν περιέχουν επιφανειοδραστικές ουσίες που όταν εφαρμόζονται σε σγουρά μαλλιά μπορεί να απομακρύνουν περισσότερη ποσότητα σμήγματος απ' ό,τι χρειάζεται, αφήνοντάς τα ξηρά και τραχιά. Ωστόσο, το σαμπουάν προορίζεται για τον καθαρισμό του τριχωτού και των μαλλιών, και είναι απολύτως απαραίτητο για κάθε τύπο μαλλιών. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι τα σαμπουάν της σειράς Mad About που δεν περιέχουν επιφανειοδραστικές ουσίες και διατηρούν τις μπούκλες όμορφες.

ΜΥΘΟΣ #9
Αν κουνάτε το πιστολάκι κατά το στέγνωμα, αποφεύγετε την υπερθέρμανση
Λάθος. Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν ότι με το να κουνούν πέρα δώθε το πιστολάκι τους θα αποφύγουν την υπερθέρμανση των μαλλιών τους. Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή της φθοράς κατά το στέγνωμα με το πιστολάκι είναι να το κρατάτε σε απόσταση περίπου 20εκ. από το κεφάλι και όχι παραπάνω από ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ίδιο σημείο.

ΜΥΘΟΣ #10
Όλες οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά έχουν χονδρή τρίχα
Λάθος και σωστό. Τα σγουρά μαλλιά δίνουν την εντύπωση ότι έχουν πιο χονδρή τρίχα και περισσότερο όγκο σε σχέση με τα ίσια μαλλιά, αλλά η αλήθεια είναι είναι κάπου στη μέση: η μέση πυκνότητα των σγουρών μαλλιών αφρικανικού τύπου είναι 295g/cm², ενώ των απαλών, κυματιστών μαλλιών καυκασιανού τύπου είναι 330g/cm² και των ίσιων μαλλιών ασιατικού τύπου είναι 175g/cm².

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout