Needless to say | It's Summer Time ;-)

Τα σημεία που σίγουρα ξεχνάς να εφαρμόσεις αντηλιακό!

Τα σημεία που σίγουρα ξεχνάς να εφαρμόσεις αντηλιακό!

Οι πρώτες καλοκαιρινές ημέρες επιτέλους έφτασαν! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει 3ο βαθμούς Κελσίου, η διάρκεια της ημέρας έχει μεγαλώσει αισθητά και δε μπορούμε να σου περιγράψουμε τη χαρά μας.

Το αντηλιακό είναι ένα απαραίτητο προϊόν, που χρειάζεται να φοράμε όλη τη χρονιά, όμως τους θερινούς μήνες επιβάλλεται η χρήση του προκειμένου να είμαστε ασφαλείς από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB, που αυτή την περίοδο είναι ακόμα πιο επιβλαβείς, γερνάνε και αφυδατώνουν το δέρμα μας - ενώ ταυτόχρονα προκαλούν μεγάλο αριθμό δερματικών παθήσεων.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ελπίζουμε είτε πήγες δουλειά, είτε δουλεύεις από την άνεση του σπιτιού σου, με ανοιχτά παράθυρα, να φοράς αντηλιακό όσο διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Όταν μιλάμε για αντηλιακό συνήθως αναφερόμαστε στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ πιο σπάνια κάνουμε αναφορές στα χείλη ή στα μαλλιά. Ποτέ όμως δεν υπενθυμίζουμε πως το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται ακόμα και στους λοβούς των αυτιών για πλήρη προστασία από τον ήλιο!

Έχει συμβεί σε όλους μας, μετά από αρκετή έκθεση στον ήλιο, να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να βλέπουμε κοκκινίλες σε περίεργα σημεία ή να αισθανόμαστε παράξενο το δέρμα μας. Επειδή δε θέλουμε κάτι τέτοιο να σου συμβεί δες παρακάτω όλα τα κλασικά σημεία που ξεχνάμε να φορέσουμε αντηλιακό για να μην τα ξεχνάς φέτος το καλοκαίρι:

Χέρια & πέλματα
Τα πέλματα και τα χέρια είναι σημεία που σπανίως φοράμε αντηλιακό όμως μπορούν να «καούν» από τον ήλιο πολύ πιο εύκολα απ' όσο νομίζεις. Τους θερινούς μήνες οι συγκεκριμένες περιοχές είναι πολύ εκτεθειμένες ακόμα και όταν δε βρισκόμαστε στην παραλία. Ειδικά τα πόδια μας, λόγω των ανοιχτών παπουτσιών, ξαφνικά δέχονται τεράστια ποσότητα ηλιακού φωτός. Όταν ετοιμάζεσαι για βόλτα βάλε αντηλιακή ή ενυδατική κρέμα με SPF, ώστε να είσαι ασφαλής. Επιπλέον, όταν γυρνάς σπίτι άπλωσε μια γενναία δόση ενυδατικής ή αναπλαστικής κρέμας ώστε να αποφύγεις μικρο-ερεθισμούς.

Χείλη
Παρότι οι περισσότεροι φοράμε lip balm στην καθημερινότητα, ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να περιέχει και δείκτη προστασίας SPF! Ο καρκίνος του δέρματος στη περιοχή των χειλιών είναι πολύ επικίνδυνος και με τη χρήση αντηλιακού μειώνεις τις πιθανότητες και αυξάνεις την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες.

Αυτιά
Όταν απλώνουμε το αντηλιακό στο πρόσωπό μας ξεχνάμε να βάλουμε και στα αυτιά μας. Όμως, σύμφωνα με έρευνες η περιοχή των αυτιών είναι η τρίτη πιο κοινή όπου εμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα φορέσεις αντηλιακό μην ξεχάσεις να καλύψεις και τα αυτιά σου!

Μαλλιά
Μπορεί τα μαλλιά να μην είναι τόσο ευαίσθητα, όσο η επιδερμίδα, όμως ο ήλιος μπορεί και πάλι να τα ταλαιπωρήσει. Ειδικά τους θερινούς μήνες, τα μαλλιά περνάνε τα πάνδεινα, αφού η έκθεση στον ήλιο, συνδυαστικά με το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, προκαλούν ξηρότητα και σπασίματα στην τρίχα. Με τα κατάλληλα προϊόντα, με δείκτη προστασίας, θα έχεις ένα λιγότερο πονοκέφαλο σε σχέση με την περιποίηση των μαλλιών σου, αφού το αντηλιακό θα σε βοηθήσει να τα διατηρήσεις λαμπερά, χωρίς θαμπάδα και θωρακισμένα.

Κεφάλι
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' το να μπεις κάτω από το ντους, μια ζεστή ημέρα, και να νιώσεις το κεφάλι σου να καίει. Μπορεί τα μαλλιά να παρέχουν προστασία στο τριχωτό της κεφαλής μας, όμως δεν αρκεί. Με το αντηλιακό μαλλιών θωρακίζεις και το κεφάλι σου από την ηλιακή ακτινοβολία και αυτό είναι κάτι δεν πρέπει να ξεχνάς!

Βρες στο Zizel όλα τα αντηλιακά προϊόντα που θα χρειαστείς φέτος το καλοκαίρι!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout