Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να πάρεις χρώμα φέτος το καλοκαίρι εύκολα και κυρίως ακίνδυνα!

Πώς να πάρεις χρώμα φέτος το καλοκαίρι εύκολα και κυρίως ακίνδυνα!

Καλοκαίρι και μαύρισμα πηγαίνουν παρέα! Τους θερινούς μήνες, που τα ρούχα είναι λιγότερα και πιο ελαφριά, θέλουμε το δέρμα μας να είναι μεταξένιο και λαμπερό. Και δεν υπάρχει ωραιότερη λάμψη από αυτή που δημιουργείται στην επιδερμίδα από το μαύρισμα του ήλιου.

Το μαύρισμα είναι αποτέλεσμα του μηχανισμού άμυνας, του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς οι ηλιακές ακτινοβολίες εισχωρούν στο δέρμα και προκαλούν αλλοιώσεις. Ο οργανισμός για να αποτρέψει αυτές τις βλάβες, στα κύτταρα της επιδερμίδας και του δέρματος, παράγει με τη βοήθεια των μελανοκύτταρων, τη μελανίνη η οποία είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα.

Κάποτε λέγαμε πως αν έχεις μαυρίσει αρκετά, πέρασες ωραίο καλοκαίρι! Τα πράγματα, δυστυχώς, άλλαξαν καθώς η μόλυνση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας έκαναν τον ήλιο πιο επικίνδυνο από ότι τις προηγούμενες δεκαετίες και το μαύρισμα πολύ πιο σύνθετη υπόθεση.

Ο ήλιος δίνει ζωή στον πλανήτη, μας ανεβάζει ψυχολογικά και ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό μας. Όμως, ταυτόχρονα, εκπέμπει ακτίνες UVA και UVB οι οποίες είναι βλαβερές για την επιδερμίδα μας και κάνουν την χρήση αντηλιακού απαραίτητη και την έκθεση μας στον ήλιο κάτι που δεν πρέπει να παίρνουμε στα χαλαρά. Παρόλα αυτά, επειδή είναι καλοκαίρι, θέλουμε να πάρουμε χρώμα, έναν απαλό ή πιο έντονο τόνο στο δέρμα, χωρίς όμως να είμαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους.

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να πάρεις χρώμα ακίνδυνα και χωρίς φυσικά να καείς ή να ταλαιπωρήσεις την επιδερμίδα σου.

Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις προϊόν auto-bronze, δηλαδή κρέμα ή λοσιόν η οποία θα σου χαρίσει απαλό, φυσικό μαύρισμα χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείς καν στον ήλιο. Δες για παράδειγμα το Académie Bronz' Express (100ml) & το BT Cosmetics - Jet Set Sun – Lotion AutoBronzante (150ml)

Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις λάδι ή λοσιόν μαυρίσματος που κατά την έκθεση στον ήλιο ενισχύει την παραγωγή μελανίνης της επιδερμίδας και δημιουργεί ένα φίνο και ομοιόμορφο μαύρισμα. Μάλιστα, τα λάδια μαυρίσματος, συχνά διαθέτουν και δείκτη προστασίας SPF για επιπλέον ασφάλεια.

Στο Zizel, στην κατηγορία SUMMER, μπορείς να βρεις αντηλιακά, προϊόντα auto-bronze και λάδια μαυρίσματος (με ή χωρίς SPF) και να διαλέξεις εκείνα που ταιριάζουν σε εσένα. Όποιο προϊόν και να επιλέξεις θα σου υπενθυμίσουμε να είσαι προσεχτική με την έκθεση στον ήλιο και φυσικά να φοράς πάντοτε αντηλιακό - ακόμα και αν θες να πάρεις χρώμα.

Φωτογραφία Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout