Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Τα απαραίτητα βήματα της φθινοπωρινής ρουτίνας

Τα απαραίτητα βήματα της φθινοπωρινής ρουτίνας

Μέχρι τη φθινοπωρινή ισημερία, δηλαδή στις 23 Σεπτεμβρίου, όποιος μας εύχεται καλό φθινόπωρο ή ακόμα χειρότερα καλό χειμώνα μπαίνει σε μία ειδική μαύρη λίστα, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προσαρμογής μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Παρότι όλοι έχουμε μια μικρή άρνηση και ένα γενικευμένο άγχος από το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις, η πραγματικότητα είναι πως ο Σεπτέμβριος, μπήκε κάπως δυναμικά, ειδικά από άποψη θερμοκρασίας, και μας έχει πιάσει ένας ενθουσιασμός με τα χρώματα της σεζόν, που είναι τέλεια για το μακιγιάζ και τα μαλλιά, ενώ παρατηρούμε πως τα φύλλα άρχισαν να πέφτουν από τα δέντρα και η μέρα έχει μειωθεί αισθητά.

Τώρα λοιπόν είναι μια καλή χρονική στιγμή να θέσεις νέους στόχους, όπως μια καθημερινή άσκηση που θα βοηθήσει στο να εκτονώσεις άγχος και μελαγχολία, ενώ η εποχή ενδείκνυται για να προσαρμόσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου. 

Αυτό είναι κάτι που το προτείνουν οι ειδικοί κατά την αλλαγή των σεζόν, στο προτείνουμε και εμείς, αφού το δέρμα (όπως και τα νύχια και τα μαλλιά) κάθε εποχή έχει διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να επαναπροσαρμόζεις τα βήματα φροντίδας του δέρματος που ακολουθείς μέρα με τη μέρα.

Μην παραλείπεις το αντιηλιακό

Πίστευες πώς θα ξεκινούσαμε με κάτι άλλο; Το διαβάζεις παντού, στο λέμε ξανά και ξανά, το αντιηλιακό είναι απαραίτητο όλη τη χρονιά -ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα-. Μην ξεγελιέσαι από τις αλλαγές της θερμοκρασίας ή τη συννεφιά, φόρεσε αντιηλιακό προσώπου κάθε μέρα και θωράκισε την επιδερμίδα σου.

Πανάδες και κηλίδες

Οι πανάδες, κηλίδες ή αποχρωματισμοί κάθε είδους μπορεί να εμφανιστούν μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους, όμως, λίγο αργότερα. Ένας ορός αντιμετώπισης των πανάδων ή κάποιο άλλο ειδικό προϊόν θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς ή να περιορίσεις την παρουσία τους. Βέβαια, αν δεν έχεις προλάβει εγκαίρως την κατάσταση, θα πρέπει να σκεφτείς τη λύση laser ή κάποια άλλη αισθητική παρέμβαση.

Προετοίμασε τα μαλλιά σου

Η φθινοπωρινή τριχόπτωση είναι ένα αισθητικό πρόβλημα για το οποίο σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, αν έχεις τάση τριχόπτωσης, είναι χρήσιμο να επισκεφτείς το κομμωτήριο για ένα μικρό κούρεμα που θα προσφέρει ενδυνάμωση στην τρίχα, ενώ ίσως να χρειάζεται να επενδύσεις σε βιταμίνες και θεραπείες προκειμένου να περιορίσεις ή να απομακρύνεις εντελώς την τριχόπτωση.

Δείξε αγάπη στις φτέρνες σου

Το δέρμα στην περιοχή των ποδιών τραβάει τα πάνδεινα όλο το καλοκαίρι, από την άμμο, το αλάτι και τα ανοιχτά παπούτσια. Κλείσε ραντεβού για πεντικιούρ άμεσα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να είσαι γενναιόδωρη με την ενυδατική κρέμα στα πόδια και φυσικά αν έχεις τη διάθεση κάνε μάσκες ποδιών ή κάποια ειδική θεραπεία που θα διατηρήσει απαλές τις φτέρνες σου.

Ώρα για αλλαγή ενυδατικής κρέμας

Το καλοκαίρι συνήθως επιλέγουμε κρέμες με λεπτόρρευστη υφή και πιο απαλή σύνθεση, που ναι μεν προσφέρουν ενυδάτωση, όμως δε βαραίνουν το δέρμα. Όσο ο καιρός αλλάζει, πρέπει να αλλάζει και η κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείς. Τώρα το δέρμα χρειάζεται ανανέωση, ανακούφιση από την έκθεση στον ήλιο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ η σύνθεση μπορεί να είναι πιο παχιά, ώστε να διαχειριστεί την αλλαγή της θερμοκρασίας, την υγρασία και τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα, χωρίς σκασίματα ή θαμπή όψη.

Περιόρισε την απολέπιση

Η εποχή αυτή έχει ξηρό αέρα και σταδιακά (ειδικά από τις αρχές του επόμενου μήνα) η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Η υπερβολική απολέπιση, με scrub ή οξέα, διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε. Υπάρχει μία τάση να το παρακάνουμε με την απολέπιση, κάτι που τελικά φράζει τους πόρους και προκαλεί σπασίματα στο δέρμα.

Τι συστατικά αξίζει να προσθέσεις στη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου:

  • Βιταμίνη C
  • Ενυδατικά και θρεπτικά έλαια, όπως avocado oil, αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας κλπ.
  • Υαλουρονικό οξύ
  • Αλόη Βέρα
  • Προβιοτικά
  • Πεπτίδια
  • Ρετινοειδή (με μέτρο)

 Τέλος, μην ξεχνάς να πίνεις μπόλικο νερό καθημερινά, να διατηρείς ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και μην παραλείπεις το ετήσιο ραντεβού με τον δερματολόγο (ή πιο συχνά αν το χρειάζεσαι).

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout