Needless to say | It's Summer Time ;-)

Πεπτίδια: Ο ισχυρός σύμμαχος απέναντι στην αντιγήρανση

Πεπτίδια: Ο ισχυρός σύμμαχος απέναντι στην αντιγήρανση

Υπάρχουν θέματα που απασχολούν μόνιμα τον beauty κόσμο και κάθε τόσο η εμφάνιση κάποιου συστατικού ή κάποια νέα μελέτη, πυροδοτεί εκ νέου τη συζήτηση. Ένα τέτοιο θέμα ασφαλώς είναι η αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Το συστατικό για το οποίο θα σου μιλήσουμε παρακάτω είναι τα πεπτίδια - που σίγουρα έχει πάρει το μάτι σου τον τελευταίο χρόνο σε κάποιο άρθρο ή προϊόν, αφού οι ιδιότητές τους απασχολούν πολύ τη βιομηχανία ομορφιάς.

Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα, χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της. Ο μεταβολισμός των κυττάρων μειώνεται δραστικά και επιβραδύνεται η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών, χαλαρότητας, δυσχρωμιών και «σπασιμάτων» σε όλο το μήκος του προσώπου.

Συνδυαστικά με τον χρόνο, η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες UVA-UVB του ηλίου, η οξείδωση του δέρματος, η επαφή με ελεύθερες ρίζες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, οι ορμονικές διαταραχές και η αφυδάτωση οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι η προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας γήρανσης με τα κατάλληλα προϊόντα και συστατικά, όπως για παράδειγμα οροί και κρέμες που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά ή AHAs.

Ένα ακόμα ισχυρό συστατικό στη μάχη της αντιγήρανσης φαίνεται πως είναι τα πεπτίδια.

Τι είναι τα πεπτίδια:
Τα πεπτίδια, είναι ένα είδος πρωτεϊνών, συγκροτούνται από οργανικές ενώσεις αμινοξέων και αποτελούν μια ισχυρή ομάδα αντιγηραντικών συστατικών που διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος ώστε να παραγάγουν παραπάνω κολλαγόνο. Τα πεπτίδια βρίσκονται ήδη στο σώμα μας, στους μυς και στους ιστούς, αλλά τα συναντάμε και σε πολλές ορμόνες ή αντιβιοτικά. Επιπροσθέτως, υπάρχουν τα συνθετικά πεπτίδια ή εκείνα που βρίσκουμε στη φύση, όπως τα πεπτίδια του μπιζελιού, κι εμπλουτίζουν τις καλλυντικές συνθέσεις.

Ιδιότητες

  • Ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου
  • Βοηθούν στην κυτταρική ανάπλαση
  • Ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα
  • Επιδιορθώνουν τον βαθύτερο ιστό του δέρματος
  • Λειαίνουν την επιδερμίδα
  • Απομακρύνουν δυσχρωμίες και επουλώνουν το δέρμα
  • Δεν προκαλούν ερεθισμούς ή κοκκινίλες

Πώς να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου:

Τα πεπτίδια χρησιμοποιούνται σε ειδικές θεραπείες ανανέωσης που μπορείς να κάνεις σε δερματολόγο, για παράδειγμα μεσοθεραπεία με πεπτίδια ή να αναζητήσεις προϊόντα που τα εμπεριέχουν στα συστατικά τους. Φυσικά, στο αγαπημένο σου Zizel Beauty Shop μπορείς να βρεις εδώ μια ευρεία γκάμα προιόντων με πεπτίδια, τόσο για το δέρμα όσο για και τα μαλλιά.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout