Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Λίμα νυχιών: Πώς να βρεις αυτή που σου ταιριάζει

Λίμα νυχιών: Πώς να βρεις αυτή που σου ταιριάζει

Όταν έρχεται η στιγμή να περιποιηθούμε μόνες τα νύχια μας, μάς πιάνει ένας μικρός πανικός, αφού τα διαθέσιμα προϊόντα, τα χρώματα και τα εργαλεία είναι τόσα πολλά που δεν ξέρουμε τι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες των νυχιών μας.

Σε ό,τι αφορά τα εργαλεία περιποίησης δε, συχνά αγνοούμε βασικά πράγματα που αφορούν στη χρήση τους. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και η λίμα νυχιών που παρότι τη συναντάμε στο beauty salon ή την έχουμε στο μπάνιο μας παραμένει ένα μυστήριο.

Πριν λίγες ημέρες μία φίλη του Zizel από το Instagram, ρώτησε να μάθει πώς θα επιλέξει τη σωστή λίμα νυχιών και έτσι αποφασίσαμε να λύσουμε όλες τις απορίες γύρω από το κλασικό εργαλείο!

Η λίμα νυχιών είναι ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο που βοηθάει τα νύχια να παραμείνουν γερά και υγιή, χωρίς σπασίματα και φθορές.

Με τη χρήση λίμας μπορείς να δώσεις σχήμα και να προσφέρεις λάμψη στα νύχια, μπορείς να μειώσεις το μήκος και το πάχος των επιπρόσθετων νυχιών και να πετύχεις καλύτερη συντήρηση ανάμεσα στις επισκέψεις στο beauty salon της γειτονιάς.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη λίμας διαθέσιμα, και χωρίζονται με βάση το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη μία λίμα, για παράδειγμα πλαστικό, τον αριθμό grit (θα σου εξηγήσουμε παρακάτω τι είναι) που έχει, αλλά και το είδος νυχιών στο οποίο απευθύνεται.

Με τον όρο grit, που αναγράφεται επάνω στις λίμες, αναφερόμαστε στην τραχύτητα και τη σκληρότητα της λίμας. Για να το καταλάβεις καλύτερα grit, είναι οι μικροί κόκκοι που αισθάνεσαι στη λίμα ή το buffer στην σκληρή πλευρά.

Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός grit (πχ 600), τόσο πιο λεία και μαλακή η λίμα, ενώ όσο πιο μικρός ο αριθμός grit (πχ 100), τόσο πιο σκληρή η λίμα.

Για τα φυσικά νύχια προτιμούμε πιο απαλές λίμες, προκειμένου να δώσουμε σχήμα και να τα προετοιμάσουμε σωστά για το τζελ ή το ακρυλικό.

Για τεχνητά νύχια μπορείς να διαλέξεις πιο τραχιά και σκληρή λίμα για αφαίρεση του ακρυλικού / τζελ, για να δώσεις σχήμα και λάμψη ή να μειώσεις πάχος και μήκος.

Οι λίμες που είναι μέτριας σκληρότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδος νυχιού, φυσικού ή τεχνητού, για να δώσουμε σχήμα και να λειάνουμε τις άκρες. (πχ 240grit)

Επιπλέον, να θυμάσαι πως όσο πιο μικρά είναι τα νύχια, τοσο πιο σκληρή μπορεί να είναι η λίμα. Αντίστοιχα, αν το μήκος των νυχιών σου είναι μεγάλο, καλύτερα να προτιμήσεις μία πιο απαλή λίμα.

Τα buffer που είναι πολύ μαλακά σε κάποιες πλευρές, αν όχι σε όλες, είναι το ιδανικό εργαλείο για να χαρίσεις λάμψη στα φυσικά νύχια ή να δώσεις ένα λαμπερό τελείωμα στο μανικιούρ σου.

Οι λίμες, εκτός από διαφορετικά υλικά, υπάρχουν και σε διάφορα σχέδια, όμως αυτό σχετίζεται καθαρά με το τι ταιριάζει σε εσένα και με ποιο σχέδιο αισθάνεσαι πιο άνετα στη χρήση.

Η λίμα είναι ένα εργαλείο που δεν πρέπει να μοιράζεσαι με κανέναν - ναι ακόμα και με την κολλητή σου- καθώς αποτελεί εστία μόλυνσης γι' αυτό μην ξεχνάς να την απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση.

Βρες στο Zizel τα πάντα για την περιποίηση και φροντίδα των νυχιών σου.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout