Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Maνδελικό Οξύ: Το AHA που πρέπει να ανακαλύψεις

Maνδελικό Οξύ:  Το AHA που πρέπει να ανακαλύψεις

Το ταξίδι της περιποίησης και της φροντίδας του δέρματος δε σταματάει ποτέ είναι συναρπαστικό! Νέα συστατικά ή νέες τάσεις, κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας και μάς βοηθούν να ενισχύσουμε κι άλλο την beauty ρουτίνα μας και να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα AHAs, δηλαδή τα Άλφα Υδροξύ-Οξέα. μας απασχολούν πολύ τα τελευταία χρόνια, όμως ακόμη δεν τα έχουμε μάθει όλα γι' αυτά ή δεν έχουμε εξερευνήσει όλες τους τις δυνατότητες, καθώς είναι πολλές περισσότερες από όσες νομίζουμε. Σίγουρα ξέρεις τη ρετινόλη ή το γλυκολικό οξύ, όμως πόσα γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ;

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel, το 2022, το μανδελικό οξύ θα έχει την τιμητική του, αφού θα το συναντάμε συχνά, μόνο του ή σε συνύπαρξη με άλλες ουσίες, επομένως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα γι΄ αυτό!

Αρχικά, να διευκρινίσουμε, ακόμα μία φορά, πως όταν μιλάμε για οξέα δε μιλάμε για καυστικές ή επιβλαβείς ουσίες. Τα AHAs είναι υδατοδιαλυτά απολεπιστικά, τα οποία τα εφαρμόζουμε μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά.

Τα συγκεκριμένα οξέα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, σβήνουν τα σημάδια γήρανσης και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και λαμπερή.

Το μανδελικό οξύ, προέρχεται από τα πικραμύγδαλα, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, επειδή είναι πολύ απαλό και μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο, με προσοχή στην περιοχή των ματιών, αφού έχεις κάνει τον καθαρισμό σου και κατόπιν να φορέσεις την ενυδατική κρέμα ή το serum σου.

Διαθέτει αντιγηραντική δράση, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου. Το μανδελικό οξύ, βελτιώνει σημαντικά την υφή και την όψη της επιδερμίδας, απομακρύνει νεκρά κύτταρα, βελτιώνει τους διεσταλμένους πόρους και χαρίζει μοναδική λάμψη.

Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και γι' αυτό συνήθως το χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση της ακμής. Επιπλέον, επειδή έχει αναπλαστικές ιδιότητες, το μανδελικό οξύ, αντιμετωπίζει δυσχρωμίες από την έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, σημάδια γήρανσης και ουλές.

Τι πρέπει να προσέξεις:
To μανδελικό οξύ, έχει την τάση να κάνει το δέρμα ευερέθιστο στον ήλιο και πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με αντηλιακή προστασία. Επειδή είναι πιο απαλό σε σχέση με άλλα οξέα, θα πρέπει να του δώσεις 1-3 εβδομάδες ούτως ώστε να δεις απτά αποτελέσματα.

Βρες εδώ προϊόντα με μανδελικό οξύ.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout