Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να αποκτήσεις μακριά και υγιή μαλλιά

Πώς να αποκτήσεις μακριά και υγιή μαλλιά

Τα μακριά, δυνατά, λαμπερά μαλλιά είναι εντυπωσιακά και αξιοζήλευτα, όμως είναι μια σύνθετη επιλογή που μπορεί να αποφεύγεις να δοκιμάσεις, αφού τα μακριά μαλλιά, προκειμένου να είναι υγιή, χρειάζονται ενισχυμένη φροντίδα.

Σίγουρα δεν μπορείς να αποκτήσεις μακριά μαλλιά μέσα σε μία μέρα, όμως υπάρχουν tips που μπορείς να ακολουθήσεις και σειρές προϊόντων να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είτε θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είτε θες να φροντίσεις καλύτερα τα ήδη μακριά μαλλιά σου -και γιατί όχι να τα μακρύνεις και άλλο- δες τις παρακάτω συμβουλές μας:

1. Δώσε προσοχή στο λούσιμο
Τα σαμπουάν είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν ρύπους και επιπλέον λιπαρότητα από τα μαλλιά μας. Όμως, δεν πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα, αν δε συντρέχει κάποιος λόγος, ειδικά αν θες να δεις το μήκος των μαλλιών σου να αυξάνεται. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Το Root to Tip Cleanser, της σειράς Mad About Lengths, της Schwarzkopf Professional, καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και το τριχωτό, αφού δεν περιέχει sulfates, ενώ η ανάλαφρη φόρμουλά του, με σύμπλεγμα aquarine και βιοτίνη, βελτιώνει την αίσθηση ενυδάτωσης των μαλλιών, ενδυναμώνει τα ξηρά μήκη και τις άκρες και ενεργοποιεί τους θύλακες της τρίχας.

2. Δοκίμασε να ξεπλένεσαι με δροσερό νερό
Μπορεί να σου φαίνεται ακραίο, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο χειμώνα, όμως το δροσερό νερό πραγματικά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σου. Αρκετοί hairstylists προτείνουν να ξεβγάζουμε το σαμπουάν με δροσερό νερό προκειμένου να αποκτήσουμε λαμπερά και δυνατά μαλλιά, αφού με αυτόν τον τρόπο φυλακίζεται στο εσωτερικό της τρίχας η ενυδάτωση.

3. Πάρε τις βιταμίνες σου
Η ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει τόσο την υγεία του δέρματος, όσο και των μαλλιών μας. Φρόντισε το διατροφολόγιο σου να είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που θα σου προσφέρουν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Επίσης, μπορείς να ενισχύσεις την διατροφή σου με συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες Α, D, E και C, που θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις και να μακρύνεις τα μαλλιά σου ή σε περίπτωση που είναι ήδη μακριά να τους χαρίσεις καλύτερη όψη.

4. Κόψε λίγο τις άκρες
Παρότι το πολύ κόψιμο των μαλλιών, με σκοπό την ενδυνάμωση, διχάζει τους ειδικούς ένα είναι σίγουρο, αν θες δυνατά, μακριά μαλλιά, πρέπει πού και πού να παίρνεις τις άκρες, για να αποφύγεις την ψαλίδα και την άτονη τρίχα.

5. Χρησιμοποίησε ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες
Μία με δύο φορές την εβδομάδα, αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου. Εφάρμοσε ειδικές leave in θεραπείες, όπως το Split Ends Fix Spray,που επιδιορθώνει άμεσα τις σπασμένες άκρες. αλλά και όπως η Length Embracing Treatment που χαρίζει ελαστικότητα στα μαλλιά, μειώνοντας το σπάσιμο της τρίχας έως και 95% προσφέροντας πανέμορφα μακριά και γεμάτα ζωντάνια μαλλιά.

6. Φρόντισε τις ρίζες των μαλλιών
Αν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου ή ακόμα και αν θες να ενδυναμώσεις τα ήδη μακριά μαλλιά σου δεν πρέπει να ξεχνάς τις ρίζες. Το μήκος της τρίχας και η ποιότητα της εξαρτώνται από αυτό που συμβαίνει στη ρίζα και το σαμπουάν μόνο δεν αρκεί. Το Root Boosting Serum θέτει τη βάση και ενδυναμώνει τη ρίζα. Σχεδιασμένο με σύμπλεγμα aquarine και βιοτίνη, ενεργοποιεί το θύλακα της τρίχας και εξισορροπεί το επίπεδο της υγρασίας και βελτιώνει το επίπεδο ενυδάτωσης του τριχωτού.

7. Επίλεξε τα κατάλληλα εργαλεία
Από την απλή βούρτσα, μέχρι τα εργαλεία styling, τα μακριά μαλλιά ή τα ακόμη μακρύτερα μαλλιά έχουν ανάγκη από τους κατάλληλους συμμάχους. Εκτός από τα προϊόντα και τις θεραπείες, που μπορείς να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, βρες βούρτσες και εργαλεία styling στο Zizel, που δε θα ταλαιπωρήσουν τις τρίχες σου, αλλά αντίθετα θα τη διατηρήσουν λαμπερή και ανάλαφρη. Σε ό,τι αφορά τα εργαλεία styling,δώσε μεγάλη προσοχή στη θερμότητα που τους εφαρμόζεις, ώστε το χτένισμα να έχει ικανοποιητική διάρκεια και ταυτόχρονα να μην καταστρέφει την τρίχα.

Τόλμησε να μακρύνεις τα μαλλιά σου! Με μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα των μακριών μαλλιών, η σειρά Mad About Lengths, της Schwarzkopf Professional, υπόσχεται δυνατά μακριά μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες με ισχυρές ενυδατικές φόρμουλες. Για όμορφα μακρύτερα, πιο εύκαμπτα και υγιέστερα μαλλιά που δεν χρειάζονται πολύ κόψιμο με κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout