Needless to say | It's Summer Time ;-)

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων για τα μαλλιά

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων για τα μαλλιά

Αν κοιτάξεις το ράφι με τα προϊόντα για τα μαλλιά σου σίγουρα θα έχεις αρκετές επιλογές, από leave-in θεραπείες, μέχρι μάσκες και έλαια. Όμως, τα χρησιμοποιείς με τη σωστή σειρά ή κάνεις κάτι λάθος;

Για παράδειγμα, πότε χρησιμοποιούμε τη μάσκα για τα μαλλιά, πριν ή μετά το conditioner; Παρακάτω δημιουργήσαμε έναν εύκολο οδηγό, βήμα-βήμα, για να ξέρεις πώς, πού και πότε πρέπει να εφαρμόζεις το κάθε προϊόν μαλλιών.

 

Βήμα 1: Σαμπουάν
Μπορεί να φαίνεται δεδομένο, όμως το σωστό styling ξεκινάει εδώ! Το κλειδί είναι να επιλέξεις τη σωστή σύνθεση. Ενυδάτωση, ανάπλαση, προστασία χρώματος ή ενδυνάμωση - η επιλογή του σωστού σαμπουάν μπορεί να φαίνεται πονοκέφαλος, όμως δεν είναι τόσο δύσκολη. Το μυστικό είναι να επιλέγεις σαμπουάν που να ταιριάζουν στον τύπο του τριχωτού σου. Παρότι, ο καιρός, η θερμοκρασία και διάφοροι άλλοι παράγοντες μπορεί να διαμορφώνουν νέες ανάγκες για τα μαλλιά σου, ο βασικός κανόνας είναι πως επιλέγουμε με βάση το τριχωτό. Δηλαδή, αν έχουμε πιτυρίδα, αντιπιτυριδικά σαμπουάν, αν έχουμε λιπαρότητα κατά της λιπαρότητας, αν έχουμε ξηροδερμία επιλέγουμε ενυδατικά σαμπουάν και ούτω καθεξής.

Βήμα 2: Μάσκα
Η μάσκα είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να αγνοείς - αφού μόνο το conditioner δεν αρκεί. Εφάρμοσε μάσκα μαλλιών, με βάση τις ανάγκες σου, μία με δύο φορές την εβδομάδα, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Χρησιμοποίησε τη μάσκα πριν το conditioner κι όχι μετά! Το σαμπουάν ανοίγει τους θύλακες των μαλλιών και έτσι η μάσκα θα μπορέσει να χαρίσει στα μαλλιά σου, όλα τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει και να προσφέρει τη μέγιστη φροντίδα.

 

Βήμα 3: Conditioner
Το σωστό conditioner θα σου δώσει την τέλεια hair day! Τα conditioner σχετίζονται με τον τύπο τρίχας που έχεις, έτσι τα conditioner με υφή gel είναι ιδανικά για λεπτά μαλλιά, ενώ εκείνα που είναι πιο κρεμώδη ταιριάζουν σε ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αν έχεις λιπαρή τρίχα οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να αναγράφουν τα conditioner που χρησιμοποιείς είναι light ή balance.

Bήμα 4: Leave-in treatments
Από πλούσιες κρέμες και lotions μέχρι spray και έλαια, οι θεραπείες leave-in έχουν μεγάλο εύρος για να επιλέξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι θεραπείες leave-in πρέπει να εφαρμόζονται πριν αρχίσεις να κάνεις styling στα μαλλιά σου και μετά το conditioner. Για παράδειγμα, λίγες σταγόνες από έλαιο argan θα σου δώσουν απαλά και πολύ πιο λαμπερά μαλλιά . Από εκεί και πέρα μπορείς να τους δώσεις ό,τι σχήμα θες!

Βήμα 5: Mousse ή προϊόν για όγκο
Σε αυτό το σημείο είναι η ώρα να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου. Το mousse λειτουργεί καλύτερα αν το απλώσεις σε βρεγμένα μαλλιά. Αν κατόπιν μάλιστα θες να στεγνώσεις τα μαλλιά σου ή να τα φτιάξεις με κάποιο εργαλείο styling θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 6: Προστασία
Αν χρησιμοποιείς συχνά ή καθημερινά, εργαλεία styling τότε ξέρεις πως όσο καλά κι αν είναι μπορεί να ταλαιπωρήσουν λίγο ή αρκετά τα μαλλιά σου. Ένα προϊόν προστασίας θα θωρακίσει τα μαλλιά από τη θερμότητα. Αναζήτησε συνθέσεις που περιέχουν βιταμίνες και σιλικόνη και θα τους χαρίσουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Αφού έχεις ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα styling όπως, πηλό κερί ή finishing spray και να φτιάξεις όπως θες το χτένισμά σου!

 

Βρες όσα χρειάζεσαι για τη σωστή & ολοκληρωμένη φροντίδα των μαλλιών σου στο Zizel.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout