Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Μάσκες με αυγό: Όσα πρέπει να προσέχεις!

Μάσκες με αυγό: Όσα πρέπει να προσέχεις!

Όσο παλιά κι αν ανατρέξει κάποιος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως σχεδόν από την αρχή της ανθρωπότητας υπήρχαν διάφορες συνταγές που περιελάμβαναν γιατροσόφια για αρρώστιες, αυτοσχέδιες οδοντόκρεμες, μέχρι μάσκες ομορφιάς και περιποίησης.

Σίγουρα μπορεί στις μέρες μας να υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα που σχεδόν δεν προλαβαίνουμε να δοκιμάζουμε καινούργια πια, όμως οι DIY συνταγές πάντα έχουν ενδιαφέρον και μας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε spa πολυτελείας εύκολα κι οικονομικά.

Όπως σου έχουμε ξαναγράψει, οι πειραματισμοί μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για την επιδερμίδα, όπως για παράδειγμα να ανακατέψεις δραστικά συστατικά ή να κάνεις κάτι που θα έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές συνταγές για μάσκες προσώπου που περιλαμβάνουν ασπράδι αυγού. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το βάλουμε λοιπόν στο μικροσκόπιο!

Τι προσφέρει στο δέρμα το ασπράδι αυγού:
Το ασπράδι των αυγών είναι πλούσιο σε νερό, πρωτεΐνες και λυσοζύμη, που είναι ένα ένζυμο που διαθέτει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε θέματα ομορφιάς, το ασπράδι ενυδατώνει την επιδερμίδα, προκαλεί μία αίσθηση σύσφιξης στο δέρμα, συρρικνώνει τους πόρους και λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής αφού περιορίζει τις φλεγμονές.

Ακόμα, μία μάσκα με αυγό απομακρύνει τη λιπαρότητα και το επιπλέον σμήγμα από τους πόρους του δέρματος αφήνοντάς το καθαρό.

Τι πρέπει να προσέξεις:
Παρότι το ασπράδι των αυγών έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, όπως περιγράφουμε παραπάνω, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό που πρέπει να προσέξεις πριν βιαστείς να το απλώσεις στο πρόσωπό σου.

Φυσικά αυτό είναι το ίδιο το αυγό. Όπως ξέρεις, το ωμό αυγό, όπως και το ωμό κοτόπουλο, είναι πολύ επικίνδυνα καθώς μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα. Η σαλμονέλα είναι ένα επικίνδυνο παθογόνο βακτήριο που προκαλεί δηλητηρίαση, ενώ αν έχεις αλλεργίες ή ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να σου προκαλέσει εξανθήματα ή ερεθισμό.

Αν λοιπόν θέλεις να δοκιμάσεις κάποια μάσκα με αυγό βεβαιώσου αρχικά πως έχεις προμηθεύει ασφαλή αυγά, ιδανικά θα σου προτείναμε βιολογικά, που έχουν περάσει από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Πριν απλώσεις τη μάσκα στο πρόσωπο, δοκίμασε την σε κάποιο σημείο του σώματος, π.χ. στα χέρια ώστε να δεις αν έχεις κάποια αλλεργική αντίδραση. Άφησε την για 10-15 λεπτά δες πώς αντιδράει το δέρμα σου και μετά προχώρησε στην εφαρμογή της μάσκας.

Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείς με κάθε προϊόν ή συστατικό που δοκιμάζεις για πρώτη φορά. Αρχικά εφαρμόζουμε σε ένα μικρό σημείο και μετά απλώνουμε στο πρόσωπο.

Κατά την εφαρμογή πρόσεξε η μάσκα να μην ακουμπάει στα μάτια και να μην μπει στα ρουθούνια ή το στόμα σου, ώστε να μην έχεις καμία δυσάρεστη έκπληξη. Αν διάβασες προσεχτικά μέχρι εδώ και θες να κάνεις μία μάσκα διάβασε παρακάτω μία πολύ εύκολη συνταγή.

Συνταγή για μάσκα ενυδάτωσης με αυγό:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά γλυκού γιαούρτι
  • 1 κουταλιά γλυκού αβοκάντο

Διαδικασία: Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αποκτήσει λίγο όγκο - σαν μια ελαφριά μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, αβοκάντο και γιαούρτι έως ότου γίνουν ένα λείο μείγμα και κατόπιν προσθέτουμε το ασπράδι με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε στο πρόσωπο και ξεπλένουμε μετά από 10 λεπτά με μπόλικο δροσερό νερό. Συνεχίζουμε με τα βήματα της υπόλοιπης φροντίδας μας.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout