Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Τα δραστικά συστατικά που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεις

Τα δραστικά συστατικά που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεις

Η καθημερινή περιποίηση έχει γίνει πολύ σύνθετη στις ημέρες μας και περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα, κάτι που αφενός είναι καλό, αφού έχουμε τη δυνατότητα να χαρίσουμε εξειδικευμένη φροντίδα στην επιδερμίδα μας, με συστατικά που καταπολεμούν τις «επιθέσεις» που δέχεται το δέρμα μας και ταυτόχρονα μειώνουν τα σημάδια του χρόνου που είναι αμείλικτος.

Όμως, ακριβώς επειδή εφαρμόζουμε πολλά προϊόντα καθημερινά, το λεγόμενο layering, συχνά μπλέκουμε μαζί συστατικά που μπορεί να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να ακυρώσουν το ένα τη δράση του άλλου, να ερεθίσουν το δέρμα, να μας προκαλέσουν ξηρότητα, σπασίματα ή άλλες ενοχλήσεις.

Πριν προσθέσεις ακόμα ένα προϊόν περιποίησης στη beauty ρουτίνα σου, φρόντισε να σιγουρευτείς πως δε θα έχει αρνητική αντίδραση με κάποιο άλλο που εφαρμόζεις ήδη στο δέρμα σου. Επίσης, πάντοτε πρέπει να ελέγχεις τα συστατικά των προϊόντων ώστε να ξέρεις τι ακριβώς χρησιμοποιείς και να μπορέσεις να αποφύγεις κάποια αλλεργική ή άλλου τύπου αντίδραση. Όπως σου έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, δεν κάνουμε πειραματισμούς με το δέρμα μας.

Δες παρακάτω ποια δραστικά συστατικά ΔΕΝ πρέπει να συνδυάζεις:

ΠΟΤΕ διαφορετικά οξέα μαζί
Αυτός είναι ένας βασικός συνδυασμός που πρέπει να αποφεύγεις. Υπάρχουν διάφορα οξέα, όπως τα. ΑΗΑs ή τα BHAs, τα οποία συμβάλλουν στην απολέπιση του δέρματος και στην κυτταρική ανανέωση, όμως ο συνδυασμός τους σίγουρα θα σου προκαλέσει κοκκινίλες, ερεθισμούς κι αν έχεις ευαίσθητο δέρμα μικρό-εγκαύματα. Όμως, πέρα από τις προσωρινές αντιδράσεις, η μακροχρόνια χρήση πολλών οξέων σε συνδυασμό μπορεί να μετατρέψει το δέρμα σε φωτοευαίσθητο ή να του προκαλέσει δυσχρωμίες.

Βιταμίνη C & AHAs
Η βιταμίνη C, παρότι κατηγοριοποιείται ως βιταμίνη είναι αρκετά δυνατή, αφού καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, γι' αυτό δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλα οξέα καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κοκκινίλες και ξηρότητα. Επιπλέον, τα AHA αλλοιώνουν εντελώς τα χαρακτηριστικά της βιταμίνης C και ουσιαστικά την κάνουν μη αποτελεσματική.

Ρετινόλη & Βιταμίνη C
Δύο πολύ αγαπημένα συστατικά, αρκετά ισχυρά τα οποία μπορεί να εξουδετερώσουν το ένα τη δράση του άλλου, αλλά ακόμα χειρότερα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Η βιταμίνη C, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορούμε να φοράμε το πρωί, συνδυαστικά με αντιηλιακό, ενώ η ρετινόλη είναι καλύτερα να εφαρμόζεται βραδινές ώρες, ώστε όσο εμείς κοιμόμαστε εκείνη να κάνει τη δουλειά της.

Ρετινόλη & AHAs
H εφαρμογή ρετινόλης, μετά τη χρήση οξέων, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ξηρότητα στο δέρμα. Αν η ρετινόλη είναι στα δραστικά συστατικά που χρησιμοποιείς, φρόντισε να μην τη συνδυάζεις με οξέα. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιείς και τα δύο συστατικά, απλώς όχι την ίδια ημέρα.

Βιταμίνη C & Νιασιναμίδη
Όπως και η βιταμίνη C, έτσι και νιασιναμίδη διαθέτει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα, αφού μπορεί να προσφέρει λάμψη, να βελτιώσει την όψη καθώς και την υφή του δέρματος. Όμως, πρόκειται για ακόμα μία δραστική ουσία που ακυρώνει εντελώς τις ιδιότητες της βιταμίνης C κι ο συνδυασμός τους αντενδείκνυται.

Tέλος, να θυμάσαι πως κάθε τύπος δέρματος, όπως και κάθε οργανισμός, έχει τις δικές του ανάγκες, τη δική του ιδιομορφία και αντοχή απέναντι σε κάθε συστατικό και πρέπει όλα αυτά να τα λαμβάνεις υπόψιν σου πριν εφαρμόσεις κάποιο προϊόν.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout