Needless to say | It's Summer Time ;-)

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά τo scrub σώματος

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά τo scrub σώματος

Όσο κυλάνε οι μήνες και πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι - γιατί όσο και αν σου φαίνεται νωρίς σε περίπου τρεις μήνες θα βρισκόμαστε στις παραλίες - ετοιμάζουμε το σώμα μας με αποτοξίνωση, αποτρίχωση, ενυδάτωση και φυσικά απολέπιση!

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική, απαλή και νεανική, ενώ βοηθάει στην απόκτηση χρώματος τους θερινούς μήνες.

Σε περίπτωση λοιπόν που θες να κάνεις «spring cleaning» στο σώμα σου, ετοιμάσαμε έναν mini οδηγό με όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη σωστή απολέπιση του σώματος μέσω scrub.

Τι είναι τα body scrub;

Τα body scrub είναι προϊόντα απαλής απολέπισης. Αντίθετα με τη χημική απολέπιση, τα scrub σώματος, μαλλιών, προσώπου και χειλιών, συνήθως έχουν ως βάση φυτικά συστατικά που δεν είναι τόσο επιθετικά προς την επιδερμίδα και την αφήνουν καθαρή και απαλή, χωρίς δυσάρεστους ερεθισμούς και ξεφλουδίσματα.

Τα συστατικά που συνήθως συναντάμε στα scrub σώματος είναι καφές, ζάχαρη, καρύδα, μέλι και άλλα φυτικά συστατικά που, ανάλογα με τη σύνθεσή τους, χαρίζουν, εκτός από απολέπιση, αντιοξειδωτική δράση, μείωση της κυτταρίτιδας και ενυδάτωση στο σώμα.

Tα scrub απομακρύνουν πολύ απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη χρήσης του scrub:

  • Απομακρύνει νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτει ένα στρώμα υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας
  • Ενισχύει την αιμάτωση της περιοχής και την κυτταρική ανανέωση
  • Απομακρύνει ρύπους και καθαρίζει τους πόρους
  • Αφήνει την επιδερμίδα πιο απαλή
  • Απομακρύνει τρίχες από τους πόρους αποτρέποντας τη δημιουργία αποστημάτων
  • Βοηθάει με την υφή και τον τόνο του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ακμή σώματος.

Χρησιμοποιούμε το scrub πριν ή μετά το καθαριστικό σώματος;

Η σωστή απάντηση είναι μετά. Όπως ακριβώς και στο πρόσωπο, το scrub πρέπει να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό ώστε να έχουν απομακρυνθεί οι ρύποι και να έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος για να μπορέσει το scrub να φτάσει σε βάθος.

Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζουμε scrub;

Όπως ακριβώς και με την απολέπιση προσώπου, δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το scrub καθώς μπορεί να έχουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ερεθισμούς και σπασίματα. 2-3 φορές την εβδομάδα αρκούν, αλλά πρέπει πάντα να προσέχεις πώς κάτι λειτουργεί σε εσένα, αφού κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες.

Πώς να χρησιμοποιήσεις ένα body scrub:

Βήμα 1: Πρώτα από όλα μπες στο ντουζ ή την μπανιέρα και βρέξε το δέρμα σου ώστε να μαλακώσει και να ανοίξουν οι πόροι.
Βήμα 2: Καθάρισε την επιδερμίδα σου ώστε να διώξεις λιπαρότητα, ιδρώτα και νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να προετοιμάσεις τους πόρους να υποδεχτούν το scrub.
Βήμα 3: Εφάρμοσε body scrub χρησιμοποιώντας τα χέρια ή μια βούρτσα και κάνε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια του σώματός σου.
Βήμα 4: Ξέπλυνε το scrub κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ στο δέρμα ώστε να απομακρύνεις όσα περισσότερα νεκρά κύτταρα γίνεται.
Βήμα 5: Aφού ολοκληρώσεις το ντουζ σου, στέγνωσε το σώμα σου με μια καθαρή πετσέτα και άπλωσε μια γενναία δόση ενυδατικής σώματος προκειμένου να χαρίσεις λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα σου.

Βρες scrub σώματος στο Zizel και φρόντισε σωστά την επιδερμίδα σου όλη την Άνοιξη!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout