Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Είναι το έλαιο αβοκάντο τόσο καλό τελικά;

Είναι το έλαιο αβοκάντο τόσο καλό τελικά;

Τα beauty trends δε σταματούν ποτέ! Αυτό για εμάς είναι θετικό καθώς δε βαριόμαστε κι εμπλουτίζουμε διαρκώς τη ρουτίνα ομορφιάς μας με καινούργια συστατικά.

Σύμφωνα με έρευνα της Mintel τα προϊόντα που περιέχουν έλαιο αβοκάντο θα αυξηθούν κατά 6,5% τον επόμενο χρόνο και σίγουρα αυτό δε γίνεται τυχαία. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να εξετάσουμε πιο προσεκτικά το συγκεκριμένο «θαυματουργό» έλαιο.

Όπως ξέρεις, το avocado είναι ένα ακριβό λαχανικό, καθώς είναι έξτρα θρεπτικό και αποτελεί μία πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Τα τελευταία χρόνια κέρδισε έδαφος ως τροφή για τους απανταχού vegan και vegetarian, όμως σύντομα κατέκτησε τις κουζίνες όλου του κόσμου.

Το έλαιο αβοκάντο, που εξάγεται από τη σάρκα του καρπού, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και D ωμέγα-3 λιπαρά. Διαθέτει ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα.

Άλλωστε θα έχεις ήδη παρατηρήσεις πως το avocado oil το συναντάμε, όλο και πιο συχνά, ως συστατικό μέσα σε beauty προϊόντα, όπως κρέμες προσώπου ή σώματος, αποσμητικά και σαμπουάν ή μάσκες μαλλιών.

Ασφαλώς, το έλαιο αβοκάντο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις δικές σου DIY συνταγές ή απλώς να το απλώσεις όπου έχεις ανάγκη για ενυδάτωση.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

Το έλαιο avocado μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις το make up σου. Απλώς θα ρίξεις λίγες σταγόνες σε ένα βαμβάκι και θα καθαρίσεις το πρόσωπο σου. Κατόπιν θα πλυθείς με καθαριστικό προσώπου ή με ζεστή πετσέτα προσώπου.

Αν αναζητάς ενυδάτωση, ειδικά αν έχεις ξηρό δέρμα, μπορείς να απλώσεις λίγες σταγόνες έλαιο αβοκάντο στο σώμα, μετά το μπάνιο ή το ντουζ. Επιπλέον, μπορείς να το ανακατέψεις με την ενυδατική σώματος ή να φτιάξεις τη δική σου.

Μάλιστα, εάν καταπιάνεσαι με DIY συνταγές και παρασκευάζεις τα δικά σου body scrub, το έλαιο αβοκάντο είναι μια πολύ καλή προσθήκη καθώς θα βοηθήσει το δέρμα σου να ενυδατωθεί σε βάθος άμεσα και γρήγορα.

Για τα μαλλιά μπορείς να απλώσεις μερικές σταγόνες στο τριχωτό της κεφαλής ή στις άκρες των μαλλιών. Το έλαιο αβοκάντο αναπλάθει, θρέφει και ενυδατώνει την τρίχα.

Το έλαιο αβοκάντο είναι μια πολύ καλή πρόταση και για σκασμένους αγκώνες, γόνατα και φτέρνες. Λίγες σταγόνες στα συγκεκριμένα σημεία, αφού έχεις κάνει ντουζ, μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στο ξηρό δέρμα της περιοχής.

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει πως το έλαιο αβοκάντο, συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής, όπως και τα tea tree ή CBD oil, αλλά πριν το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να λάβει τη γνώμη του/της δερματολόγου που σε παρακολουθεί.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout