Needless to say | It's Summer Time ;-)

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις υαλουρονικό οξύ και στα μαλλιά;

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις υαλουρονικό οξύ και στα μαλλιά;

Σίγουρα έως τώρα κάπου θα έχεις διαβάσει για τη σούπερ ενυδατική δράση του υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα, εκτός φυσικά αν ζεις σε κάποιο σημείο του πλανήτη χωρίς Internet. Ήξερες όμως ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα μαλλιά σου;

Σύμφωνα με πληθώρα άρθρων που έχουν δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βελτιώσει την υφή και την όψη των ταλαιπωρημένων μαλλιών, άμεσα και γρήγορα. Πώς; Συνέχισε να διαβάζεις για να τα μάθεις όλα.

Τι προσφέρει το υαλουρονικό οξύ:
To Υαλουρονικό Οξύ είναι ένας υδρόφιλος πολυσακχαρίτης που συναντάμε στον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως, με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή του μειώνεται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κολλαγόνο, γι' αυτό το εφαρμόζουμε και εξωτερικά ώστε να ενισχύσουμε τη δράση του και να απολαύσουμε τα οφέλη του.

Το υαλουρονικό οξύ αφενός μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης, αφετέρου «ρουφάει» την υγρασία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και τη φυλακίζει στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Μάλιστα, μπορεί να τραβήξει μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του, σε υγρασία, άρα μπορείς να φανταστείς πόσο καλό κάνει στην ξηρή επιδερμίδα.

Αντίστοιχα, μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στην τρίχα των μαλλιών, κάτι που αν έχεις ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά κρίνεται απαραίτητο! Σύμφωνα λοιπόν, με διάφορους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που το δοκίμασαν, αλλά και ειδικούς σε θέματα ομορφιάς, το υαλουρονικό οξύ επειδή έχει αυτή την χαρακτηριστική ιδιότητα, μπορεί να χαρίσει βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα, να βελτιώσει την υφή της, να χαρίσει λάμψη και ανανέωση στα μαλλιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου:
Αρχικά μπορείς να αναζητήσεις προϊόντα μαλλιών - μάσκες, σαμπουάν, θεραπείες- που να περιέχουν υαλουρονικό οξύ στα συστατικά τους. Πέραν αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το serum με υαλουρονικό οξύ που εφαρμόζεις στο πρόσωπο και να το απλώσεις στα μαλλιά σου.

Αφού λουστείς ρίξε μερικές σταγόνες στο τριχωτό του κεφαλιού και χτένισε τα μαλλιά σου απαλά ώστε το υαλουρονικό οξύ να πάει σε όλο το μήκος της τρίχας, μέχρι τις άκρες.

Κατόπιν άσε το να δράσει για λίγα λεπτά και ξέπλυνέ το καλά με δροσερό νεράκι. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μπορείς να το αφήσεις όλο το βράδυ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout