Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Γλυκερίνη: Το super ενυδατικό συστατικό και όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό

Γλυκερίνη: Το super ενυδατικό συστατικό και όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό

H Άνοιξη βρίσκεται πλέον εδώ, αφού προχθές ήταν η εαρινή ισημερία και παρότι ο καιρός μας τα χαλάει λιγάκι αυτή την εβδομάδα, σύντομα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις γνώριμες ηλιόλουστες ημέρες!

Η έλευση της Άνοιξης, σε beauty όρους, σημαίνει πως σταδιακά αφήνουμε πίσω μας τις «παχιές» ενυδατικές κρέμες και τα πιο βαριά έλαια/serum που προστάτευαν την επιδερμίδα μας από την ξηρότητα και τα «σπασίματα» που προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Σιγά σιγά αναζητούμε αντιοξειδωτικά συστατικά, λεπτόρρευστες κρέμες, προϊόντα με SPF και super ενυδατικά συστατικά που θα μάς προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες του ανοιξιάτικου ήλιου, ενώ παράλληλα θα χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα!

Ένα από αυτά τα συστατικά είναι η γλυκερίνη που συναντάμε σε πολλά προϊόντα προσώπου, χεριών και μαλλιών!

Η γλυκερίνη είναι ένα γλυκό, άχρωμο και άοσμο υγρό που με την κατάλληλη διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε ένα είδος πάστας που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε σαπούνια και διάφορα είδη περιποίησης.

Η γλυκερίνη είναι οργανική ουσία και θεωρείται υγραντικό συστατικό αφού ελκύει την υγρασία από τον αέρα στο δέρμα. Επίσης, έχει την ικανότητα να «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα, χαρίζει ελαστικότητα και συμβάλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας και του ξεφλουδίσματος.

Επιπλέον, είναι ένα συστατικό που συναντάμε συχνά και σε προϊόντα αντιμετώπισης της ακμής ή διόρθωσης ατελειών αφού έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Στα μαλλιά η γλυκερίνη, ρυθμίζει την παραγωγή ελαίων, μειώνει την λιπαρότητα της τρίχας, καθαρίζει τους πόρους, όπως και στο δέρμα, ενώ προσφέρει λάμψη και ελαστικότητα στην τρίχα.

Επειδή η γλυκερίνη είναι υγραντικό συστατικό, ο συνδυασμός της με άλλα αντιγηραντικά και ενυδατικά συστατικά, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C μπορούν να κάνουν πραγματικά θαύματα στην επιδερμίδα, να της χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση και μοναδική λάμψη!

Την επόμενη φορά που θα επιλέξεις κάποιο προϊόν φροντίδας και περιποίησης δες αν περιέχει μέσα γλυκερίνη, όπως για παράδειγμα αυτό, ώστε να διαπιστώσεις και μόνη σου όσα αναφέρουμε παραπάνω. Στο Zizel μπορείς να βρεις προϊόντα, μαλλιών και προσώπου, που περιέχουν γλυκερίνη και με τη χρήση τους θα δεις πόσο θα ανανεωθεί η επιδερμίδα σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout