Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Οδηγός φροντίδας για ξανθά μαλλιά

Οδηγός φροντίδας για ξανθά μαλλιά

Τα ξανθά μαλλιά έχουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία περιποίησης των μαλλιών!

Παρότι εντυπωσιακά και όμορφα, απαιτούν ειδική μεταχείριση προκείμενου να διατηρήσουν τη λάμψη και το χρώμα τους. To κομμωτήριο από μόνο του δεν αρκεί, και τώρα που δεν μπορούμε να το επισκεφτούμε, σίγουρα χρειάζονται έξτρα boost φροντίδας.

Φυσική ξανθιά, με ανταύγειες ή καινούργια στον κόσμο του ξανθού, υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου! Παρακάτω μπορείς να δεις τα 5 βασικά tips που δεν πρέπει να ξεχνάς:

Βήμα 1: Καθαρισμός

Κάθε τύπος μαλλιών, έχει ανάγκη από καθαριότητα και συγκεκριμένα στοχευμένο καθαρισμό αφού κάθε σαμπουάν για τα μαλλιά, έχει ειδικό σχεδιασμό ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τρίχας. Ανάλογα με τον τύπο τρίχας που έχεις, τις ειδικές ανάγκες, και με γνώμονα το ξανθό χρώμα, βρες εκείνο το σαμπουάν για ξανθά μαλλιά που θα τα διατηρήσει καθαρά, χωρίς να επηρεαστεί το χρώμα τους. Τα μοβ ή silver σαμπουάν, για παράδειγμα, διατηρούν το χρώμα στο ακέραιο και βοηθούν προκειμένου να μην κιτρινίσει το μαλλί σου.

Βήμα 2: Φροντίδα

Τα μαλλιά έχουν ανάγκη από μάσκες και θεραπείες που θα τα θρέψουν σε βάθος και θα τα διατηρήσουν υγιή και δυνατά. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να εφαρμόσεις την κατάλληλη μάσκα για ξανθά μαλλιά που θα προσφέρει στα μαλλιά σου βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που έχουν μεγάλη ανάγκη. Να θυμάσαι πως μόνο το conditioner δεν αρκεί!

Βήμα 3: SPF

Το αντηλιακό είναι ένα βασικό βήμα περιποίησης που συχνά σου υπενθυμίζουμε. Αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά, πρέπει όλη τη χρονιά και όχι μόνο το καλοκαίρι, να φοράς αντηλιακό μαλλιών ώστε να θωρακίσεις την τρίχα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που μπορεί να κάνουν το χρώμα των μαλλιών σου θαμπό και ξεθωριασμένο.

Βήμα 4: Έλαια

Τα έλαια τα αγαπάμε! Παρότι υπάρχουν χρόνια στην αγορά, πλέον οι συνθέσεις τους είναι τόσο ενισχυμένες και μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα στο πρόσωπο και φυσικά στα μαλλιά που είναι και το θέμα μας εν προκειμένω. Τα έλαια είναι προϊόντα styling και περιποίησης. Με το κατάλληλο έλαιο, τα μαλλιά σου θα είναι βαθιά ενυδατωμένα και ελαφριά, θα έχουν μοναδική απαλότητα και θα είναι δυνατά, ενώ ταυτόχρονα θα είναι λαμπερά και εντυπωσιακά κάθε μέρα!

Βήμα 5: Λουσίματα

Τα πολλά λουσίματα, όπως θα ξέρεις ήδη, δεν κάνουν καλό στην τρίχα και ειδικά στη βαμμένη τρίχα. Αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά φρόντισε να μην το παρακάνεις με τα λουσίματα. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε διαρκώς μέσα στο σπίτι, μπορείς να κάνεις skip το καθημερινό λούσιμο και να δοκιμάσεις ένα ξηρό σαμπουάν, ανάμεσα στα λουσίματα ώστε να βοηθήσεις την τρίχα να διατηρήσει το χρώμα της.

Bonus tip: Όλα τα κορυφαία brands έχουν ειδικές σειρές για τα ξανθά μαλλιά σου. Κάποιες σειρές που αξίζει να δεις ειναι αυτές:

Kérastase - Blond Absolu

L'Oreal Professionnel - Blondifier

Schwarzkopf Professional - BlondMe Care

shu uemura - Yūbi Blonde

Fanola No Yellow

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout