Needless to say | It's Summer Time ;-)

Είναι η ρετινόλη η απάντηση στην αντιγήρανση;

Είναι η ρετινόλη η απάντηση στην αντιγήρανση;

Η ρετινόλη ή κατά κόσμον βιταμίνη Α, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά των beauty προϊόντων και σίγουρα τη συναντάς διαρκώς μπροστά σου. Πόσα όμως ξέρεις για αυτή;

Παρότι δεν πρόκειται για μια καινούργια ανακάλυψη, αφού η ρετινόλη βρίσκεται ήδη αρκετές δεκαετίες στα ράφια, με τα προϊόντα ομορφιάς, τα τελευταία χρόνια ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η αντιγήρανση έχει γίνει μια πολύ πιο σύνθετη υπόθεση, αφού στη μάχη υπέρ ενός νεανικού δέρματος, έχουμε να συνυπολογίσουμε τη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα, τις ελεύθερες ρίζες, τη φωτογήρανση και τη φυσική γήρανση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Η ρετινόλη, είναι το πιο διάσημο από όλα τα ρετινοειδή, που είναι τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Η ρετινόλη μπορεί να είναι φυτικής ή ζωικής προέλευσης, αν και στις ημέρες μας παρασκευάζεται και συνθετικά στα εργαστήρια των εταιρειών.

Συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ακμής, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ γεμίζει τα «κενά» και τις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας.

Η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό. Το κολλαγόνο το βρίσκουμε στους συνδετικούς ιστούς του σώματος, στο δέρμα, τους τένοντες και τους συνδέσμους.

Από μία ηλικία και έπειτα η παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό μειώνεται δραματικά και χρειάζεται ενίσχυση με σκοπό την καλύτερη άρθρωση των οστών και την ελαστικότητα του δέρματος. Αυτή την ενίσχυση την προσφέρουμε με συμπληρώματα διατροφής βιταμίνης Α και πόσιμο ή ενέσιμο κολλαγόνο.

Είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, όμως, όπως επειδή πρόκειται για ένα πανίσχυρο συστατικό, στην πρώτη χρήση της πρέπει να προσέξουμε για τυχόν ερεθισμούς, όπως και με κάθε τι που εφαρμόζουμε για πρώτη φορά στο δέρμα μας.

Τον τελευταίο καιρό, τη ρετινόλη, τη συναντάμε και σε προϊόντα μαλλιών, αφού μετά από μελέτες και έρευνες, αποδείχθηκε πως με την κατάλληλη σύνθεση ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνει την ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Τι να προσέξεις: Όλα τα ρετινοειδή είναι φωτοευαίσθητα και πρέπει να εφαρμόζονται νυχτερινές ώρες. Το επόμενο πρωί, μετά τη χρήση τους, μην παραλείψεις να εφαρμόσεις αντηλιακό προσώπου για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

Τη ρετινόλη μπορείς να την βρεις σε προϊόντα φροντίδας και περιποίησης, ως βασικό ή συμπληρωματικό συστατικό, μπορείς όμως να την βρεις και ως συμπλήρωμα διατροφής για ενισχυμένο αποτέλεσμα.

Ανακάλυψε στο Zizel προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Α ή ρετινόλη για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο πρόσωπό σου!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout