Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

10 μυστικά για υγιές, λαμπερό δέρμα από την ομάδα του Zizel

10 μυστικά για υγιές, λαμπερό δέρμα από την ομάδα του Zizel

Συχνά στο Zizel Hub συζητάμε για την σωστή περιποίηση του δέρματος, μοιραζόμαστε tips και προϊόντα που βοηθούν στην διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας.

Όταν θέλουμε να έχουμε ολιστική φροντίδα του δέρματος υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας προκειμένου να διατηρήσουμε λαμπερή και σφριγηλή την επιδερμίδας μας! Οι καθημερινές μας συνήθειες, αλλά και εξωτερικοί παράγοντες, όπως η διατροφή μας, επηρεάζουν σημαντικά το αποτέλεσμα που έχουμε.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 10 μυστικά ομορφιάς που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις και να έχεις καλύτερη προσέγγιση σε σχέση με την φροντίδα του προσώπου σου:

1. Προστασία από τον ήλιο

Οι δερματολόγοι το λένε χρόνια, αλλά μια υπενθύμιση δεν είναι ποτέ περιττή. Ο ήλιος, και συγκεκριμένα οι ακτίνες UVA και UVB που εκπέμπει προκαλούν φωτογήρανση στο δέρμα και δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την χρήση SPF στην καθημερινότητα σου. Ναι, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες - γιατί στην Ελλάδα έχουμε πάντα ήλιο. Επιπλέον, μην παραλείπεις να φοράς γυαλιά ηλίου και καπέλο - ειδικά αν πρόκειται να κυκλοφορήσεις μεσημεριανές ώρες που το φως του ήλιου είναι πιο έντονο.

2. Μάθε τον τύπο δέρματος σου

Κάθε τύπος επιδερμίδας, λιπαρή-ξηρή-κανονική-ακνείκή κτλ, έχει τις δικές της ξεχωριστές ανάγκες. Επισκέψου έναν δερματολόγο, ώστε να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες που έχει το δέρμα σου και ακολούθησε την αντίστοιχη περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα ή ακόμα χειρότερα να επιβαρύνουν το δέρμα σου.

3. Μην κοιμάσαι με το make-up

Αυτό είναι το μεγαλύτερο beauty έγκλημα που μπορείς να κάνεις. Το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, απελευθερώνει τοξίνες, αναπλάθεται και ξεκουράζεται. Αν κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου, δεν του επιτρέπεις να ακολουθήσει την διαδικασία που έχει τόσο ανάγκη, φράζεις τους πόρους του - κάτι που μπορεί να του προκαλέσει από σπασίματα μέχρι ερεθισμούς.

4. Beauty Sleep

Ο ύπνος, όπως σου έχουμε ξαναπεί, είναι από τις πιο βασικές λειτουργίες για το ανθρώπινο σώμα και επηρεάζει έντονα την υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας. Κοιμήσου καθημερινά 7-9 ώρες, με την τηλεόραση κλειστή και το κινητό μακριά, και θα δεις πως η επιδερμίδα σου θα λάμπει.

5. Κάνε έστω και ελάχιστη γυμναστική

Κάθε τόσο δημοσιεύονται ιατρικές έρευνες που συνδέουν την γυμναστική με την σωματική και ψυχική υγεία. Κάτι που είναι λογικό, αφού έστω και ελάχιστη γυμναστική εβδομαδιαία, διώχνει τις τοξίνες από το σώμα, βοηθάει στη διατήρηση του βάρους και αυξάνει το επίπεδο ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ευεξία και υγεία του ανθρώπου.

6. Stay Hydrated

Το ακούς εδώ και χρόνια, το κάνεις όμως; Κάθε μέρα ΠΡΕΠΕΙ να πίνουμε 1,5-2 λίτρα νερό που βοηθούν το σώμα και το δέρμα να παραμένουν ενυδατωμένα. Όση ενυδατική κρέμα και αν εφαρμόσεις, αν δεν πίνεις νερό ο οργανισμός σου θα διψάει και αυτό θα φαίνεται στο πρόσωπο σου.

7. Απόλαυσε υπεύθυνα

Σε όλους μας αρέσει ένα ποτήρι κρασί (άντε και δύο αν είναι Παρασκευή) μετά από μια μεγάλη και δύσκολη ημέρα. Όμως μη το παρακάνεις! Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, προκαλεί μικρο-φλεγμονές στο στομάχι (επειδή περιέχει τοξίνες) και προκαλεί γήρανση στην επιδερμίδα. Επομένως, απόλαυσε υπεύθυνα και πριν κοιμηθείς πιες 1-2 ποτήρια νερό.

8. Κόψε το τσιγάρο

Το τσιγάρο είναι μια ένοχη απόλαυση για μεγάλο μέρος του κόσμου. Το τσιγάρο έχει δεκάδες βλαβερές επιπτώσεις και επιπλέον ο καπνός του κάθεται στο πρόσωπο σου και το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο! Τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να το κόψεις επιτέλους.

9. Άλλαζε τακτικά τα σεντόνια σου

Όσο επιμελής και αν είσαι με τoν καθαρισμό του προσώπου σου, αν δεν αλλάζεις κάθε εβδομάδα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου, οι τοξίνες και τα έλαια, που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας από το πρόσωπο σου, συσσωρεύονται και επιστρέφουν στο δέρμα σου.

10. Μη ξεχνάς τις βιταμίνες

Σίγουρα χρησιμοποιείς κάποιο serum με βιταμίνη C, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τρέφεσαι σωστά! Καθημερινά κατανάλωσε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς που είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και καλά λιπαρά. Επιπλέον, απόφυγε την ζάχαρη, τα κακά λιπαρά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που επιβαρύνουν το στομάχι και σου προκαλούν κόπωση.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout