Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πώς να φροντίσεις το σώμα σου όλο το χειμώνα

Πώς να φροντίσεις το σώμα σου όλο το χειμώνα

Ζούμε σε μια χώρα που έχει ηλιοφάνεια και καλοκαιρία, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Παρόλα αυτά, τους τρεις μήνες που ακολουθούν μπορούμε να πούμε πως κάτι καταλαβαίνουμε από κρύο, ειδικά στα πιο βόρεια σημεία της χώρας, και από χειμώνα.

Ο χειμώνας, το κρύο, η υγρασία και η αλλαγή της θερμοκρασίας -από τη ζέστη στο κρύο και το ανάποδο- είναι συνθήκες που ταλαιπωρούν όλο το σώμα. Για αυτό και χρειάζεται περιποίηση από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια.

Παρότι το χειμώνα περνάμε περισσότερο χρόνο εντός του σπιτιού, ειδικά τώρα λόγω καραντίνας, το σώμα μας έχει ανάγκη από θρέψη και φροντίδα, αγάπη και επιμέλεια, που θα το βοηθήσουν να αντεπεξέλθει στις χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς σπασίματα, ερεθισμούς και να διατηρηθεί υγιές και λαμπερό!

Πρόσθεσε ενυδάτωση στο καθημερινό πρόγραμμα
Η τακτική ενυδάτωση είναι η κίνηση ματ που μπορείς να κάνεις ώστε το δέρμα και τα μαλλιά σου να μην ταλαιπωρηθούν, όσο και αν πέσει η θερμοκρασία. Φρόντισε σε καθημερινή βάση, εκτός από τον καθαρισμό, να εφαρμόζεις ενυδατικά προϊόντα σε όλη την επιφάνεια του σώματός σου. Μαλλιά, πρόσωπο, χέρια και πόδια όλα έχουν ανάγκη από boost ενυδάτωσης, οπότε κάνε μια ψηφιακή βόλτα στο Zizel για να μείνεις ενυδατωμένη σωστά!

Πάρε τις βιταμίνες σου
Τους μήνες που κάνει κρύο το σώμα έχει ανάγκη από ενίσχυση! Φρόντισε να τρως εποχικά λαχανικά και φρούτα, ακόμη και αν δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο εκείνα του καλοκαιριού, διατήρησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνη, και απόφυγε παραπανίσια λιπαρά και junk food. Επιπλέον, φρόντισε να λαμβάνεις συμπληρώματα διατροφής που θα ενισχύσουν τόσο το ανοσοποιητικό σου, αλλά θα βοηθήσουν σημαντικά το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά σου!

Φρόντισε τα χείλη σου
Ο χειμώνας και τα σκασμένα χείλη είναι ένας κλασικός συνδυασμός, που μάς ενοχλεί πολύ, αφού εκτός από αντιαισθητικός, συχνά είναι και επίπονος. Τους χειμερινούς μήνες φρόντισε τα χείλη σου, ακολουθώντας τα tips μας ώστε να τα διατηρήσεις απαλά, ζουμερά και έτοιμα για φιλιά!

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό
Δεν θα κουραστούμε να σου γράφουμε πως η συχνή ενυδάτωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μέσω αυτής το σώμα μπορεί να εκτελεί διάφορες εσωτερικές διεργασίες, όμως ταυτόχρονα, φροντίζει να παραμένει ενυδατωμένη η επιδερμίδα μας. Το χειμώνα κάνουμε το λάθος να πίνουμε λιγότερο νερό, γιατί δεν διψάμε τόσο, όμως φρόντισε να μην παραλείπεις τα 8-10 ποτήρια ημερησίως που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να αντέξει το χειμώνα που έρχεται. Τα λαχανικά και τα φρούτα σου προσφέρουν και νερό, εκτός από βιταμίνες, οπότε έχεις έναν ακόμη λόγο να τα καταναλώνεις ημερησίως.

Συμπεριφέρσου στα μαλλιά όπως και στο πρόσωπο
Αν αισθάνεσαι ότι το πρόσωπό σου είναι ταλαιπωρημένο και άτονο από το κρύο, μάλλον το ίδιο συμβαίνει και στο κεφάλι σου. Όλο το χειμώνα αφιέρωσε χρόνο ώστε να κάνεις μάσκες μαλλιών, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο τρίχας που διαθέτεις, προκείμενου να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, γερά και λαμπερά!

Μην παραλείπεις την ενυδατική σώματος
Το χειμώνα, που τα ρούχα είναι πιο βαριά, και ειδικά τώρα που βρισκόμαστε συνεχώς με φόρμες, είναι εύκολο να ξεχάσεις πως πρέπει να ενυδατώνεις όλο το σώμα σου και όχι μόνο το πρόσωπο. Όμως, κάτω από τα ρούχα, το σώμα διψάει. Μετά από κάθε μπάνιο, εφάρμοσε ενυδατική κρέμα σώματος σε όλη την επιφάνεια του σώματος σου και μην ξεχνάς σημεία, όπως οι αγκώνες και οι πατούσες, που έχουν τεράστια ανάγκη από θρέψη.

Περιόρισε τα καυτά ντουζ
Τα καυτά ντουζ μπορεί να σου χαρίζουν την απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης και ξεκούρασης, όμως ερεθίζουν το δέρμα. Προτίμησε χλιαρά ντουζ ή αν θες τόσο πολύ να κάνεις ένα καυτό ντουζ μείωσε σημαντικά το χρόνο που θα παραμείνεις κάτω από το νερό, απόφυγε να ρίξεις καυτό νερό στο πρόσωπό σου και αφού τελειώσεις εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική στο σώμα σου.

Βρες στο Zizel, όλα τα προϊόντα, από αγαπημένα brands, που θα φροντίσουν τα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια και το σώμα σου όλο το χειμώνα!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout