Needless to say | It's Summer Time ;-)

Veganuary: Μήπως να έκανες vegan την περιποίησή σου;

Veganuary: Μήπως να έκανες vegan την περιποίησή σου;

O Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας μιας καινούργιας χρονιάς και η τέλεια εποχή για αλλαγές. Σίγουρα θα το έχει πάρει το μάτι σου στο Instagram καθώς τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια, κάθε Ιανουάριο κατακλύζει τα feed μας, όπως και το #meatlessmonday ή το #texturetuesday για να χρησιμοποιήσουμε κι ένα beauty παράδειγμα.

Το #veganuary είναι ένα δημοφιλές hashtag που προσκαλεί τον κόσμο να επιλέξει τον δρόμο της φυτοφαγικής διατροφής με σκοπό την καλύτερη υγεία, ευεξία και τη μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πίσω από το συγκεκριμένο κίνημα κρύβεται ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ενημέρωση για θέματα βιγκανισμού και έχει καταφέρει να κάνει διάσημο το συγκεκριμένο hashtag καθώς και το challenge της φυτοφαγίας.

Όπως θα ξέρεις, σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση του ανθρώπου και τον πλανήτη, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, κάθε επιλογή έχει το δικό της αποτύπωμα και όσο κι αν προσέχουμε τι τροφές καταναλώνουμε, τελικά παίζουν ρόλο και οι υπόλοιπες καθημερινές μας επιλογές.

Μία από αυτές είναι τα προϊόντα περιποίησης που προσθέτουμε στο καλάθι μας, τοποθετούμε στα ράφια μας και χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πρόσφατα σου μιλήσαμε για την οικολογική εκδοχή της φροντίδας, τώρα θα σου λύσουμε όσες απορίες μπορεί να έχεις για τη vegan ομορφιά.

Τι εννοούμε όταν λέμε vegan προϊόντα;
Όπως ακριβώς και με τη διατροφή, όταν αναφερόμαστε σε vegan προϊόντα, μιλάμε για εκείνα που δεν περιέχουν κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης. Όμως, εκτός από αυτό, μιλάμε για προϊόντα που σε κανένα στάδιο της παραγωγής τους δε δοκιμάστηκαν σε ζώα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν διάφορες σημάνσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις τα προϊόντα, με πιο συνηθισμένες το vegan & cruelty free, για να είσαι σίγουρη για όσα αγοράζεις - αν και σπάνια κάτι vegan έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Τι επιλογές έχω;
Ενδεχομένως πριν μερικά χρόνια να δυσκολευόσουν να κάνεις αλλαγή σε vegan προϊόντα περιποίησης - κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει στις μέρες μας. Όλα τα μεγάλα brand έχουν vegan επιλογές, αλλά υπάρχουν και πολλές εταιρείες που έχουν επιλέξει αποκλειστικά αυτή την παραγωγή. Από καθαριστικά προσώπου και μάσκες μαλλιών, οι vegan επιλογές που έχεις είναι πολλές και όπως μαρτυρούν οι έρευνες αγοράς μεγάλων οργανισμών σύντομα θα έχουμε ακόμα περισσότερες.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω;
Όπως με κάθε άλλο προϊόν, διαβάζουμε προσεχτικά τις ετικέτες ώστε να αποφύγουμε ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Πάντα δοκιμάζουμε σε ένα μικρό σημείο του σώματος ένα καινούργιο προϊόν, ώστε να δούμε πώς θα ανταποκριθείς το δέρμα μας. Τέλος, επιλέγουμε προϊόντα που απευθύνονται στον τύπο δέρματος/μαλλιών και στις ανάγκες μας.

Tι άλλο μπορώ να κάνω;
Αν αποφάσισες να μετατρέψεις την καθημερινή σου περιποίηση σε vegan, τότε υπάρχουν και μερικά ακόμα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν. Κατανάλωσε όσα αγοράζεις και ανακύκλωσε *σωστά* κάθε συσκευασία που χρησιμοποιείς. Επίσης, φρόντισε τα προϊόντα μιας χρήσης, που όλοι έχουμε στο μπάνιο μας, όπως μπατονέτες και ξυραφάκια, να είναι φιλικά προς το περιβάλλον ώστε μην έχεις τύψεις καθώς τα χρησιμοποιείς.

Βρες στο Zizel vegan, cruelty-free και eco-friendly προϊόντα.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout