Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Πόσο καιρό κάνουν τα προϊόντα ομορφιάς να λειτουργήσουν;

Πόσο καιρό κάνουν τα προϊόντα ομορφιάς να λειτουργήσουν;

Τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης πολλές φορές υπόσχονται θαύματα και μάλιστα άμεσα. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα αυτό είναι λογικό, από άποψη επικοινωνίας, αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές, δε συμβαίνει όσο γρήγορα θέλουμε να νομίζουμε.

Πράγματι κάποιες φορές, υπάρχουν συστατικά ή συνθέσεις που μπορεί να δράσουν αρκετά γρήγορα, όμως άλλα θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο ώστε να φέρουν την αλλαγή που επιθυμούμε στο δέρμα ή στα μαλλιά μας.

Αν λοιπόν έχεις αρχίσει να χρησιμοποιείς κάποιο καινούργιο προϊόν και δεν έχεις δει ακόμη αποτελέσματα μην απογοητευτείς! Ανάλογα με το προϊόν, τα πλεονεκτήματα που έχει, τον τύπο δέρματος που διαθέτεις και τις ιδιαιτερότητές του, καθώς και διάφορους επιπλέον παράγοντες μπορεί να πάρει μερικές ημέρες ή ακόμα μερικούς μήνες για να δεις πραγματικά αποτελέσματα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε διάφορα βασικά προϊόντα και τον χρόνο που χρειάζονται για να δράσουν:

Καθαριστικά προσώπου:
Τα καθαριστικά προσώπου έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί για να απομακρύνουν ρύπους, υπολείμματα make-up και λιπαρότητα, επομένως η δράση τους είναι άμεση. Το καθαριστικό προσώπου θα επαναφέρει γρήγορα την επιδερμίδα στα φυσιολογικά της, θα την αφήσει καθαρή και ανανεωμένη. Για να καταλάβεις αν το καθαριστικό προσώπου λειτουργεί, μετά την εφαρμογή του θα πρέπει το δέρμα να δείχνει έτοιμο για τα επόμενα βήματα περιποίησης κι όχι ξηρό ή ερεθισμένο, σημάδια που δείχνουν πως μάλλον πρέπει να αλλάξεις καθαριστικό.

Serum:
Ta serum είναι ελαφριές συνθέσεις ενυδάτωσης που έχουν ένα ευρύ πεδίο δράσης και σκοπού - από θεραπεία για την καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων, μέχρι τη λάμψη του θαμπού δέρματος και τη λείανση των ρυτίδων. Τα serum, επειδή έχουν λεπτή σύνθεση προσφέρουν απαραίτητα συστατικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, όπως βιταμίνη C ή υαλουρονικό οξύ, όμως για να δεις πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να περάσει κι ένας μήνας. Ανάλογα με τη θεραπεία που έχεις ανάγκη θα διαπιστώσεις πως η αλλαγή δεν έρχεται απευθείας, αλλά σιγά σιγά το serum δουλεύει κάτω από την επιδερμίδα για να αλλάξει την εξωτερική της όψη.

Ενυδάτωση:
H ενυδατική κρέμα προσώπου είναι σαν ένα ποτήρι δροσερό νερό σε μία πολύ ζεστή ημέρα. Πρέπει να σου προσφέρει άμεση ανακούφιση. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα, μετά από κάθε εφαρμογή το δέρμα σου πρέπει να δείχνει λαμπερό και ενυδατωμένο και σίγουρα να μην είναι ξηρό. Ιδανικά πρέπει να παρατηρείς τη διαφορά ανάμεσα στις χρήσεις ενυδατικής για να μπορείς να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα. Αν η επιδερμίδα σου υποφέρει από ξηρότητα ή κάποια άλλη δυσκολία, πχ έκζεμα, θα χρειαστεί να δώσεις λίγες ημέρες χρήσης της ενυδατικής, συνδυαστικά με όσα σου προτείνει ο δερματολόγος σου, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Toners
Ta toner είναι πιο δύσκολα, ως προς την αξιολόγηση, καθώς είναι συμπληρωματικά προϊόντα και δε λειτουργούν αυτόνομα. Τα toners είναι ένα επιπλέον βήμα καθαρισμού της επιδερμίδας, που την προετοιμάζουν για τα επόμενα προϊόντα, όπως το serum ή η ενυδατική γι' αυτό και δεν μπορείς να τα απομονώσεις. Όμως, όπως και με τα καθαριστικά προσώπου, μετά τη χρήση τους πρέπει να βλέπεις άμεση διαφορά στην υφή και την όψη της επιδερμίδας σου.

Προϊόντα ακμής:
Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η ακμή ο δρόμος μπορεί να είναι μακρύς. Η καταπολέμηση της ακμής μπορεί να πάρει από λίγες εβδομάδες έως και μερικούς μήνες μέχρι να δεις αποτελέσματα. Η ακμή οφείλεται σε γενετικούς, ορμονικούς, ψυχολογικούς και άλλους παράγοντες και συχνά ένα προϊόν ή μια σειρά προϊόντων ίσως δεν αρκεί για την πλήρη εξάλειψή της. Αν έχεις ακμή ή τάση ακμής, είναι απαραίτητο να λάβεις γνώμη από δερματολόγο και να κάνεις εξετάσεις ώστε να ξέρεις τι την προκαλεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά υπέροχα προϊόντα που θα μειώσουν τα σημάδια της ακμής, αρκεί όμως να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου και να μην παραλείπεις την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Βρες & μάθε όσα χρειάζεσαι για τη φροντίδα και την περιποίησή σου στο Zizel Beauty Shop!

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout