Γιορτάσαμε τα 10 μας χρόνια | Σας ευχαριστούμε! ;-)

Hello Summer: Αυτά τα αντηλιακά σώματος θα γίνουν τα αγαπημένα σου

Hello Summer: Αυτά τα αντηλιακά σώματος θα γίνουν τα αγαπημένα σου

Ο πρώτος mini καύσωνας του φετινού καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του, τις προηγούμενες ημέρες και πήραμε μια πρώτη δυνατή δόση από το ελληνικό καλοκαίρι που φέτος το έχουμε πιο μεγάλη λαχτάρα από ποτέ!

Εκτός από τα μέτρα προστασίας, που έχουμε υποχρέωση να τηρούμε φέτος, όπως οι αποστάσεις, αλλά και να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας ακόμη και στην παραλία, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ξεχνάμε σε κάθε εξόρμηση στη θάλλασα. Το αντηλιακό σώματος.

Ο ήλιος, μάς φτιάχνει τη διάθεση, ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D, μάς χαρίζει υγεία και πνευματική ευεξία. Όμως, ταυτόχρονα, ο ήλιος εκπέμπει ακτινοβολία η οποία είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη επιδερμίδα.

Οι υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB, που εκπέμπει ο ήλιος, προκαλούν φωτογήρανση στην επιδερμίδα, διεισδύουν βαθιά στον συνδετικό ιστό και καταστρέφουν το κολλαγόνο που διατηρεί ελαστική την επιδερμίδα, ενώ είναι τόσο επιθετικές που προκαλούν εγκαύματα και ανομοιόμορφους χρωματισμούς στο δέρμα. Ακόμη, είναι υπεύθυνες για κάποιες πολύ σοβαρές παθήσεις - αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ή αν εκτεθούμε παραπάνω από όσο πρέπει.

Τα tips προστασίας από τον ήλιο που πρέπει να θυμάσαι όλο το καλοκαίρι:

  • - Αποφεύγουμε την έκθεση τις ώρες 12:00-16:00 που ο ήλιος καίει περισσότερο.
  • - Φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου και καθόμαστε σε σκιερό μέρος, κάτω από ομπρέλα ή δέντρο.
  • - Πίνουμε πολύ νερό, ώστε να είναι σωστά ενυδατωμένος ο οργανισμός μας.
  • - Τρώμε ελαφριά σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά, και αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ και ζαχαρούχων ποτών στην παραλία - τα οποία σε δροσίζουν προσωρινά αλλά δεν ενυδατώνουν το σώμα σου.
  • - ΔΕΝ ξεχνάμε το αντηλιακό σώματος σε κάθε επίσκεψη στην θάλασσα ή την πισίνα.

Τα αντηλιακά σώματος έχουν δείκτη προστασίας SPF, που θωρακίζει την επιδερμίδα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ενώ ταυτόχρονα την κρατάνε ενυδατωμένη και δροσερή.

Στο Zizel μπορείς να βρεις αντηλιακά σώματος από αγαπημένα brand, λάδια μαυρίσματος με SPF και after-sun κρέμες που θα φροντίσουν την επιδερμίδα σου όλο το καλοκαίρι, όσο εσύ απολαμβάνεις την ζωή δίπλα στη θάλασσα. Βρες αυτό που ταιριάζει σε εσένα εδώ. Καλές βουτιές!

Kεντρική Φωτογραφία Pexels

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout