Για να δημιουργήσουν τη Source Essentielle, τα Εργαστήρια L’Oréal χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ποικίλες προκλήσεις: έπρεπε να συνδυάσουν τη Φυσική Προέλευση με την αποτελεσματικότητα, αλλά και να δημιουργήσουν μια σύνθεση στην οποία τα φυτικά συστατικά θα αιωρούνταν μέσα στο προϊόν . Ένα διπλό επίτευγμα, όμοιο ενός πραγματικού έργου τέχνης.

ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Οι επιφανειοδραστικές ουσίες είναι η βάση του σαμπουάν: είναι αυτές που του προσδίδουν καθαριστικές ιδιότητες, που καθορίζουν αν θα κάνει πλούσιο αφρό ή όχι και αν θα διαθέτει απαλή, μεταξένια υφή ή όχι. Για να εξασφαλίσουν, με βάση τα φυσικής προέλευσης συστατικά, επίπεδο απόδοσης και καλλυντικών οφελών ίσο με αυτό των παραδοσιακών σαμπουάν, οι ερευνητές της L’Oréal ανέπτυξαν δύο ειδικές τεχνολογίες: μία για τα προϊόντα της σειράς Source Essentielle που είναι σχεδιασμένα για τα ξηρά και τα βαμμένα μαλλιά, και μία για τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν για τα κανονικά μαλλιά και το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής.

Και οι δύο αυτές τεχνολογίες βασίζονται στην ακριβέστατη και προσεκτικά επιλεγμένη ισορροπία ανάμεσα στις επιφανειοδραστικές και σ τις καλλυντικές ουσίες. Για τα ξηρά μαλλιά, για παράδειγμα, που χρειάζονται εντατική ενυδάτωση, τα Εργαστήρια L’Oréal συμπεριέλαβαν τη φυσικής προέλευσης γλυκερίνη –ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην περιποίηση της επιδερμίδας και εξασφαλίζει όλη την απαιτούμενη μαλακτική δράση. Άλλο παράδειγμα: για τα βαμμένα μαλλιά, που στην επιφάνειά τους παρουσιάζουν πιο αρνητικά φορτισμένο φορτίο σε σύγκριση με τα κανονικά μαλλιά, τα Εργαστήρια L’Oréal επέλεξαν συστατικά με κατιονική τάση, άρα με θετικό φορτίο. Το αρνητικό και το θετικό φορτίο έλκονται, σχηματίζοντας, έτσι, ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα. Η απόλυτη συμμαχία ανάμεσα στη φυσική προέλευση και την υψηλή απόδοση.

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΦΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Καλέντουλα, λεβάντα, γιασεμί, ελίχρυσος, και φύλλα ακακίας : η L’Oréal Professionnel έχει συμπεριλάβει σε κάθε σαμπουάν και λάδι της σειράς Source Essentielle άνθη διαλεγμένα με επιμέλεια. Τα Εργαστήρια L’Oréal εφάρμοσαν μια πολύ αυστηρή διαδικασία, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι καθαριστικές ιδιότητες των συνθέσεων και να επιτευχθεί το εναιώρημα .

Βήμα πρώτο: αυστηρή επιλογή φυτικών συστατικών. Βήμα δεύτερο: για να απομακρύνει τους ρύπους και τα βακτήρια από τα επιλεχθέντα φυτά, η L’Oréal Professionnel ανέπτυξε, σε συνεργασία με τον προμηθευτή της, την εταιρεία Lessonia*, μια πρωτοποριακή μέθοδο θερμικής απολύμανσης. Τα άνθη προ-ξηραίνονται και έπειτα τοποθετούνται επίπεδα σε φούρνο, σε ορισμένη θερμοκρασία και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με το κάθε άνθος: για παράδειγμα, 5 ώρες στους 100°C για το γιασεμί. Τρίτο και τελευταίο βήμα: η κατανομή των ανθών μέσ α στο προϊόν. Για να εξασφαλιστεί η ομοιογενής κατανομή και η διατήρησή τους σε εναιώρημα μέσα στο υδατικό διάλυμα, οι ερευνητές αξιοποίησαν ένα φυσικό κόμμι: το κόμμι Gellan, το οποίο σχηματίζει ένα είδος αόρατου πλέγματος μέσα στη σύνθεση.

Η Source Essentielle, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο κομμωτήριο από τους επαγγελματίες είτε στο σπίτι από τις γυναίκες, αποτελείται από 4 σειρές προϊόντων, κάθε μία εκ των οποίων ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες ανάγκες των μαλλιών : μαλλιά κανονικά, ξηρά, βαμμένα, και ευαίσθητο τριχωτό. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά.

SOURCE ESSENTIELLE ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

Φροντίδα με 80% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένη με φύλλα ακακίας και αιθέριο έλαιο αλόης βέρα. Για μαλλιά ανάλαφρα, γεμάτα ζωντάνια, πλούσια και λαμπερά.

SOURCE ESSENTIELLE ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Φροντίδα με 96% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένη με άνθη γιασεμιού και έλαιο σουσαμιού. Προσφέρει εντατική θρέψη, για να κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια και πιο απαλά. Σαμπουάν για θρέψη, και λάδι για θρέψη. Το λάδι εμπεριέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης.

SOURCE ESSENTIELLE ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Φροντίδα με 96% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένη με σύκο και άνθη ελίχρυσου. Για να κρατήσει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών λαμπερό για έως και 28 λουσίματα*. Σαμπουάν για λάμψη, και λάδι για λάμψη. Το λάδι εμπεριέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης.

SOURCE ESSENTIELLE ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ

Σαμπουάν με 80% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένο με άνθη καλέντουλας και εκχύλισμα άνθους χαμομηλιού. Ξεμπερδεύει τους κόμπους και κρατά τα μαλλιά ευκολοχτένιστα . Κατάλληλο για το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής.

Βρείτε όλα τα προιόντα της σειράς εδώ.