Needless to say | It's Summer Time ;-)

Skinimalism: Όσα πρέπει να ξέρεις για το beauty trend της χρονιάς

Skinimalism: Όσα πρέπει να ξέρεις για το beauty trend της χρονιάς

Στην αρχή κάθε χρονιάς συζητάμε για όλα τα καινούργια beauty trends ή για τάσεις προηγούμενων χρόνων που θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Το 2021, ως φυσική συνέχεια μιας δύσκολης χρονιάς, με μεγάλη επιρροή στις καταναλωτικές μας συνήθειες και συμπεριφορές, ως τώρα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον!

Μία τάση που ακούγεται πολύ - μάλιστα το Pinterest τη χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο beauty trend της νέας χρονιάς- και σίγουρα θα την έχει πάρει κάπου το μάτι σου, στo feed στα social media ή σε κάποιο περιοδικό είναι το Skinimalism. Όμως, τι ακριβώς είναι;

Αρχικά, ως έννοια σημαίνει ο μινιμαλισμός του δέρματος. Ο όρος προκύπτει από την ένωση των λέξεων skin & minimal, και στη βάση του περιλαμβάνει λιγοστά προϊόντα περιποίησης καθώς και ελάχιστο ή καθόλου μακιγιάζ. Επιδερμίδα που λάμπει φυσικά χωρίς πολλά επιπρόσθετα προϊόντα.

Το concept του skinimalism δεν είναι καθόλου καινούργιο, αφού όπως ενδεχομένως θα φαντάζεσαι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμπαθούν το πολύ μακιγιάζ και προτιμούν το δέρμα τους πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο.

Αυτό που θα λέγαμε πως είναι καινούργιο στο skinimalism είναι η ηθική και φιλοσοφική πλευρά του. Ο πλανήτης βιώνει μια τεράστια υγειονομική και κοινωνική κρίση που διαμορφώνει καταναλωτικές συνήθειες και φέρνει στο επίκεντρο μια σειρά από ανησυχίες.

Ένας από τους πιο βασικούς προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας, είναι η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και πώς η καταναλωτική συμπεριφορά όλων μας επηρεάζει τον κόσμο που ζούμε.

Τα προηγούμενα χρόνια, το beauty industry γνώρισε τεράστια άνθηση (και ευτυχώς γιατί μας χάρισε φοβερά προϊόντα), τα Κορεάτικα βήματα ομορφιάς, που περιλαμβάνουν πολλά βήματα και προϊόντα περιποίησης έγιναν τάση, ενώ το έντονο και σύνθετο μακιγιάζ κέρδιζε όλο και περισσότερους. Παράλληλα, λόγω αυτής της άνθησης, όλοι γεμίσαμε τα ράφια του μπάνιου μας με προϊόντα που δεν προλαβαίνουμε (και δεν γίνεται) να χρησιμοποιήσουμε και που αναγκαστικά καταλήγουν στα σκουπίδια.

Τώρα λοιπόν, μέσω του skinimalism, θα μπορούσαμε να πούμε πως περνάμε σε μια άλλη περίοδο. Αυτή του «less is more». Λιγότερα προϊόντα στα ράφια του μπάνιου μας, σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και πόρων, και σίγουρα λιγότερα απορρίμματα, αφού πολλά προϊόντα ομορφιάς δεν ανακυκλώνονται.

Πιο καθαρό δέρμα, ακόμα πιο καθαρό περιβάλλον! Προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, με συστατικά φιλικά προς τον πλανήτη αλλά και συσκευασίες που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Φυσικά, ο μινιμαλισμός δεν αφορά τους πάντες και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Μένει απλώς να δούμε αν αυτή τη τάση, το skinimalism, συνδυαστικά με τη μεγάλη στροφή των καταναλωτών σε πιο «πράσινα» προϊόντα, ήρθε για να μείνει και αν θα δημιουργήσει πράγματι ρεύμα.

© 2020 ZIZEL BEAUTY SHOP. All rights reserved. Designed by ArtAbout